Bakım

Microblading Sonrası Su Değerse Ne Olur? İşlem Silinir mi?

microblading sonrası su değerse ne olur?

Teknolojinin gelişmesiyle beraber güzellik sektöründe de devrim niteliğinde değişimler yaşanıyor. Kişilerin daha güzel ve bakımlı gözükmesine yarayan farklı yöntemler bulunuyor. Popüler bir işlem olan microblading de kaşların daha güzel görünmesine imkan tanır. Son zamanlarda sıklıkla tercih edildiği için microblading hakkında “Microblading sonrası su değerse ne olur? İşlem silinir mi?” gibi sorular sorulmaya başladı.

Kalıcı makyaj uygulamaları arasında yer alan microblading işlemi esnasında bitkisel pigmentler içeren boya ile kaşın seyrek yerleri doldurulur. Bu işlem bir anlamda dövme yaptırmaya benzetilebilir. Microblading işlemi sonrasında boyanın daha iyi oturması ve bölgenin zarar görmemesi için belirli bir süre boyunca su değdirilmemesi faydalı olur.

Microblading işlemi yapıldıktan sonra 1 gün boyunca bölge su ile temas etmemelidir. Bunun yanı sıra birkaç gün boyunca sauna ve buhar banyosu gibi aktivitelerden de kaçınmak gerekir. Bölgenin tamamen iyileşmesi ortalama 4-5 günde gerçekleşir. İyileşme süreci boyunca bölgeye özenle bakmak oldukça önemlidir. Çünkü microblading sonrası su değerse işlemin etkisi zarar görebilir.

Microblading Sonrasında Neler Yapılmalı?

Microblading Sonrasında Neler Yapılmalı
İşlem sonrasında dikkat etmeniz gereken bazı noktalar bulunuyor.

Microblading işlemi sonrasında en dikkat edilmesi gereken şey kaş bölgesinin hijyenidir. Bu yüzden kaş bölgesini uygun bir şekilde düzenli olarak temizlemek gerekir. Bunun dışında işlem sonrasında dikkat edilmesi gereken şeyler şunlardır:

  • Kaş bölgesini temizlerken mutlaka içme suyu kullanın. İçme suyunu temiz bir pamuğa dökerek işlem yapılan bölgeyi nazikçe silin.
  • İşlem sonrasında bölgeyi nemli tutmak da oldukça önemlidir. İşlemi yaptırdığınız uzmana danışarak hangi kremi kullanmanız gerektiği konusunda bilgi edinebilirsiniz. Bazı güzellik merkezleri bölgeye sürülmesi gereken kremi işlem sonrasında size verir.
  • Kaşınıza makyaj ürünlerinin gelmesinden kaçının. Özellikle fondöten gibi, gözeneklerin hava almasını kısıtlayan makyaj malzemelerinden bir süre boyunca uzak durun.
  • Aşırı terlemenize yol açacak aktiviteler de bölgenin zarar görmesine neden olabilir. Bu yüzden egzersiz ve yüz masajı gibi aktivitelerden de kaçınılması gerekir.

Kişinin cilt yapısına göre iyileşme süreci değişkenlik gösterse de genellikle 10 gün sonra normal gündelik yaşantınıza dönebilirsiniz. Ek olarak istemsiz olarak microblading sonrası su değerse, hemen bir pamuk yardımı ile hafifçe kurulayabilirsiniz.

Microblading İşlemi Ne Kadar Dayanır?

Microblading işleminin kalıcılığı çeşitli etkenlere bağlı olarak değişir. İşlemi kimin yaptığı, işlem esnasında hangi ürünlerin kullanıldığı kalıcılık süresine etki eden faktörler arasında yer alır. Eğer alanında uzman bir kişi tarafından kaliteli malzemeler kullanılarak microblading işlemi yapıldıysa yaklaşık 1 sene kullanılabilir.

Cilt tipine göre de kalıcılık süresi artar veya azalır. Genellikle kuru cilt tipine sahip kişilerde microblading işleminin kalıcılık süresi uzar. Kimi zaman uygulama sonrasında rötuş yapılması gerekebilir. İşlemi yaptırdıktan 20 gün sonra güzellik merkezine giderek rötuşa gerek olup olmadığını öğrenmeniz faydalı olur.

İşlemin dayanıklılık süresini en çok kısaltan şey zararlı güneş ışınlarıdır. Eğer uzun süreli bir kullanım istiyosanız mutlaka güneş kremi kullanmalısınız. Her gün düzenli olarak 30-50 faktörlü bir güneş kremi kullanırsanız kısa vadede kaşın renginin solmasının önüne geçmiş olursunuz. Özellikle yaz aylarında direkt olarak güneşe maruz kalacağınız zaman yüksek koruyuculu bir krem kullanmanız daha doğru olur.

Güneş kreminin ciltte uzun süre kalması gözeneklerin tıkanmasına yol açabilir. Bu yüzden yatmadan önce ciltte bulunan güneş kremini yağ bazlı bir temizleyici yardımıyla çıkarmak gerekir.

Microblading İşlemi Zararlı mı?

Microblading İşlemi Zararlı mı
Eğer işlemi güvendiğiniz bir uzmana yaptırırsanız zarar görme ihtimaliniz azalır.

Microblading işlemi eğer alanında uzman bir kişi tarafından yapılırsa cilde herhangi bir zarar vermez. Bunun yanı sıra işlem esnasında kaliteli ve cilt ile uyumlu malzemelerin kullanılması da oldukça önemlidir. Bölgenin zarar görmemesi için işlem esnasında kullanılan aletlerin düzenli olarak dezenfekte edilmesi gerekir. Bu yüzden hijyenine ve temizliğine güvendiğiniz bir güzellik merkezinde işlemi yaptırmanız yararlı olur.

Microblading yapılmasının sakıncalığı olduğu bazı durumlar bulunur. Güzellik uzmanları bu tarz durumlarda işlemi uygulamaktan kaçınır. Microblading işlemini sakıncalı hale getiren etkenler şunlardır:

  • Uygulama yapılan bölgede enfeskiyon bulunması
  • Kişinin hamile olması ya da gebelik riskinin var olması
  • İşlem yapılacak bölgede et beninin yer alması
  • Kişinin kan sulandırıcı bir ilaç kullanması
  • Kısa bir süre önce kişinin radyoterapi veya kemoterapi seansı almış olması

Bunların dışında kişide pıhtılaşma bozukluğu veya psikolojik bir rahatsızlık olması da işlemi riskli hale getirir. Bu risklerden herhangi birisini taşıyorsanız microblading işlemi yapacak uzmanla mutlaka paylaşmanız gerekir.

Kaşlarınız istediğiniz güzelliğe kavuştuysa, sırada saçlarınız var! Zeytinyağı ile Saç Bakımı: Evde Yapabileceğiniz 6 Saç Maskesi yazımız ile saçlarınızı da en güzel formuna kavuşturabilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

Microblading sonrası kaş kaç gün yıkanmaz?

Normal şartlar alında işlemi yaptırdıktan sonraki 24 saat boyunca su değdirmemeniz yeterli olacaktır. Ancak ekstra önlem almak istiyorsanız cildiniz iyileşene kadar, yani 3-4 gün su değdirmemeniz iyi olabilir.

Microblading ikinci seans ne zaman yapılır?

İkinci seans için ilk işlemin üzerinden en az 15 gün geçmesi gerekir.

Microblading rötuş nedir?

Microblading işleminin ardından belirli bir süre geçtikten sonra yeniden seans yapılmasına ve ufak detayların işlenmesine rötuş denir.

Shares:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir