FinansEkonomi

Atm’de Sıkışan Para Ne Zaman Hesaba Geçer? 

ATMde sikisan para ne zaman hesaba gecer

“Atm’de sıkışan para ne zaman hesaba geçer?” sorusunun cevabı, bankamatiklerle başı dertte olanlar tarafından merak ediliyor. Para çekmeye ya da yatırmaya çalıştığımız ATM’ler ne yazık ki paramıza el koyabiliyor. Çeşitli sebepler yüzünden el konulan paranın hesaba geçmesiyse tahmin edilenden daha uzun sürebiliyor. Bu yazımızda paramızın hangi sebeplerle bankamatiğe sıkıştığından, hangi yöntemler ile geri alınabileceğinden ve bu işlemin ne kadar süreceğinden bahsedeceğiz. 

Para Neden ATM’ye Sıkışır? 

Bankamatiğe para sıkışması oldukça can sıkıcı bir durumdur. ATM bir anda parayı yutar ve birtakım yazılar ekranda belirir. Panikler ve ne yapacağımızı bilemeden mobil bankamıza giriş yaparız. Fakat burada da yatırdığımız tutarın hesap işlemlerini göremeyiz. Bankamatikte yaşanan bu sorunun nedenleri kısaca aşağıdaki gibidir: 

  • ATM’deki donanımsal arızalar
  • Para yatırma ya da çekme işlemlerinde süre gecikmesi
  • Paranın yıpranması
  • Sahte para tespiti

Bu gibi sebeplerden dolayı bankamatik paranızı bloke edebilir. Böyle durumlarda yazımızın devamında bahsedeceğimiz adımlar doğrultusunda paranızı tekrar alabilirsiniz. 

ATM’de Sıkışan Paramı Nasıl Alabilirim? 

ATMde sikisan parami nasil geri alabilirim
Atm’de sıkışan paramı nasıl geri alabilirim diye merak ediyorsanız, işte bilmeniz gerekenler!

“Atm’de sıkışan para ne zaman hesaba geçer?” sorusu gibi; çözümü, sıkışan paranın nasıl temin edileceği de merak konusudur. Bunun için birçok çözüm yolu mevcuttur. İlk çözüm yolu, en basit ama etkili olandır. 

Direkt bankaya bağlı bir ATM’den çalışma saatleri içerisinde para yatırmaya çalışmış ve paranızı içeride bırakmışsanız, o zaman ilgili bankanın görevlilerine sıkıntınızı dile getirebilirsiniz. Bankadaki sorumlular yatırdığınız miktarı o saat içerisinde sizlere teslim edecektir. Eğer ATM bankadan bağımsız bir konumdaysa daha farklı bir çözüm yoluyla hareket etmeniz gerekecektir. 

Bu aşamada ilgili bankanın müşteri hizmetlerine bağlanmalısınız. Müşteri temsilcisi ile hesapta kalan paranın miktarını “kesin” olarak belirlemeli ve iade talebi oluşturabilirsiniz. İade talebi doğrultusunda görevliler, ATM sayım günlerinde bankamatiği açarak belirlediğiniz tutardaki parayı hesabınıza aktaracaktır. 

İade süreci tahmin edilenden daha fazla sürebilir. Haftasonu ve resmi tatillerde sayım olmayacağı için bu günler de iade süresini uzatmaktadır. Fakat ortalama 7- 10 gün içinde bloke edilen paranızın iadesini almanız mümkündür. 

İçeriğimizi beğendiyseniz, “Müşteri SKont Devri Ne Demek?” yazımız da ilginizi çekebilir!

Shares:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir