Kaş kıllarında beyazlama gören kişilerin “kaş beyazlaması neden olur?” sorusuna cevap aradığı sıklıkla görülür. Kaş beyazlaması, çok çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. Bu nedenler arasında genetik faktörü önemli bir yer tutarken, yaşlanma ve çeşitli hastalıklar da etkili rol oynamaktadır.
Kaş kıllarındaki beyazlaşma; hormon bozuklukları, üzüntü ve stres gibi faktörlere bağlı olarak da görülebilir. içeriğimizde “kaş beyazlaması neden olur?” sorusuna dair bilinmesi gerekenleri anlattık.
Kaş Beyazlaması Nedenleri Nelerdir?
Kaşların beyazlaması, çoğu insanda görülen bir durumdur. Fakat estetik görünümü etkilediği için yaşam kalitenizi düşürüyor olabilir. Bu nedenle kaş beyazlaması bazı kişilerde istenmeyen bir durum olarak nitelendirilir.
Kaş beyazlamasının hem nedenlerini öğrenmek hem de çözüm yolları bulmak, bu kişilerin merak ettiği konular arasında yer almaktadır. Kaş beyazlamasına neden olan faktörler şu şekilde sıralanabilir:
- Genetik
- Üzüntü, stres
- Yaşlanma
- Bağışıklık sistemi hastalıkları
- Hormonsal faktörler
- Sağlıksız beslenme
Yukarıda sıralanan faktörler kaş beyazlamasına neden olabilir. Kaş beyazlaması olan kişilerin kendi başlarına tedavi yöntemi uygulamadan önce bir dermatoloji hekimine başvurması gerekmektedir. Kaş beyazlamasına neden olan faktörü tespit etmeden önce gerekli takip ve tetkikler yaptırmanız, çözüme ulaşmanız açısından sizler için yararlı olacaktır.
Genetik
“Kaş beyazlaması neden olur?” sorusuna verebileceğimiz genel geçer yanıtlardan biri de genetiktir. Genetik faktörler, kaşlarda beyazlamaya neden olan ve en sık karşılaşılanlar arasındadır. Aile bireylerinde kaş beyazlaması gibi bir sorun varsa sizin de bununla karşı karşıya kalmanız muhtemeldir.
Üzüntü ve Stres
Vücutta görülen birçok hastalığın sebebi olduğu gibi üzüntüye bağlı kaş beyazlaması görülmektedir. Psikolojiniz ve ruh halinizin vücudunuza bazı etkileri vardır. Onlardan biri de hiç şüphesiz kaş beyazlamasıdır. Üzüntü ve stres gibi durumlarla sürekli başa çıkmak zorunda kalıyorsanız erken yaşta kaş beyazlaması durumuna maruz kalabilirsiniz.
Yaşlanma
“Kaş beyazlaması neden olur?” sorusuna vereceğimiz son yanıt, yaşlılık. Yaşlanmanın vücutta birçok etkisi vardır. Bunlardan en gözle görüleni ise vücut kıllarında görülen beyazlamadır. Yaşlanma, kaş kıllarını da beyazların oluşmasına neden olur. Bununla birlikte unutulmamalıdır ki yaşlanma, doğal bir süreçtir. Yaşlanma sonucunda oluşan vücudunuzdaki etkiler de doğaldır.
Yaşlanma sürecinde kılların beyazlamasını sebebi, kıl köklerine yeterli besinlerin ulaşamaması ve kılların yetersiz beslenme sonucunda melanin pigmentinden yoksun kalmasıdır.
Bağışıklık Sistemi Hastalıkları
Kaş beyazlamasına neden olan bağışıklık sistemi hastalıkları arasında vitiligo, albinizm ve pernisiyöz anemi baş sıralarda yer almaktadır. Bu hastalıklardan birine sahip olan kişilerde erken yaşta kaş beyazlaması durumu görülebilir.
Vitiligo kaş beyazlaması durumuna yol açan en önemli bağışıklık sistemi hastalıkları arasındadır. Bunun nedeni vitiligo hastalığında vücudun çeşitli yerlerinde ve vücut kıllarını da melanin pigmentinin azalmasıdır. Melanin vücuda cilt ve kıl rengini veren bir renk pigmentidir.
Hormonsal Faktörler
Hormonsal faktörler ya da hormonal değişimler de kaşlarda beyazlamaya sebebiyet verebilir. Vücutta yaşanan hormonel değişiklikler ya da dengesizlik durumu, kişi sağlıksız bir yaşam tarzına sahipse meydana gelebilir. Bunlara ek olarak bazı ilaçların kullanımı yan etki olarak kaş beyazlamasına sebep olabilir.
Sağlıksız Beslenme
Kötü bir beslenme sonucunda kaş kıllarındaki renk pigmentlerinde azalma görülebilir. Yetersiz ve dengesiz beslenen kişilerin kıllarında renk değişimi, dökülme, sağlıksız bir görünüm ve benzeri olumsuz durumlar görülür. Özellikle aşırı abur cubur ve fast food yiyecekler tüketilmesi bu duruma neden olur.
Kaş Beyazlamasına Çözüm Yolları Nelerdir?
Kaş beyazlaması çözüm yolları aranmadan önce mutlaka uzman bir hekime görünmek gerekmektedir. Hekimlerin yapacağı tetkik ve tedaviler kaş beyazlaması sorununuza uzman bir çözüm yolu olacaktır. Öncelikle sağlıklı ve dengeli beslenmeye, hayatınızdan stresi uzaklaştırmaya ve çeşitli takviye gıdalar almaya özen gösterebilirsiniz. Herhangi bir hastalık dışında kaş beyazlaması durumuyla karşı karşıya kaldıysanız çözüm yolu olarak doğal içeriklerden faydalanabilirsiniz.
Kaş beyazlamasına doğal çözüm yolu olarak bazı bitkisel kür tariflerinden yararlanabilirsiniz. Özellikle kaşı beyazlayan insanların tercih ettiği çözüm yollarından biri; vazelin, badem yağı, fındık ya da ceviz içi gibi maddelerden oluşan bir karışımdır.
Bu karışımda bütün materyaller bir kap içerisine alınır ve kısık ateşte eritilir. Malzemeler eridikten sonra ortaya çıkan içerik süzülür ve bir cam şişeye konur. Donduktan sonra krem haline gelen bu karışım, kulak çubuğu yardımıyla gözlere ve göz bölgesine uygulamadan kaçınarak sadece kaşların üzerine uygulanır. Kaş beyazlamasını doğal yollardan çözmek için bu kür gün aşırı kullanılır.
Yukarıda sıralanan çözüm yollarına ek olarak vitamin ve minerallerden yeterli ve dengeli bir beslenme diyeti uygulamak kılların beyazlaşmasını önleyebilir. Beyazlayan kaşlarınıza her gün hint yağı ya da zeytinyağı sürmek erken yaşta kaş beyazlamasını önlemek için kullanılan diğer bir yöntemdir.
Sağlık ipuçları vermeye devam ettiğimiz farklı içeriklerimiz de var. işte, sizin için bir öneri: “Kolda Yanma Hissi Neden Olur?”
Sıkça Sorulan Sorular
[toggle title=”Beyaz Kaş Ne Anlama Gelir?” state=”close”]Beyaz kaş, kaş kıllarının doğal renginden gri ya da beyaz renge dönmesi anlamına gelir.[/toggle]
[toggle title=”Saç ve Kaş Neden Beyazlar?” state=”close”]Saç ve kaşlar bazı nedenlere bağlı olarak beyazlar. Bu nedenler; hastalık, üzüntü, stres, yetersiz beslenme, yaşlılık ve genetik olarak sayılabilir.[/toggle]
[toggle title=”Kaşların Siyah Olması için Ne Yapmalı?” state=”close”]Kaşların siyah olması için bazı doğal yöntemler vardır. Çeşitli bitkisel karışımları kaşlara uygulamak, vitamin takviyesi almak ve sağlıklı beslenmeye özen göstermek çözüm yolları arasındadır.[/toggle]