SinemaGündem

Squid Game Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Squid Game hakkında bilmeniz gerekenler

Son günlerde herkesin konuştuğu tek bir konu var; Netflix’in yeni yapımı Squid Game. Kendine özgü konusu ile klasik hayatta kalma konularından ayrılan yapım, zekice kurgulanmış senaryosu ile de izleyenleri büyülüyor. Dizi, aynı zamanda içerdiği şiddet sahneleri ile de beğeni topluyor. Tüm bu olumlu faktörler birleşince, ortaya oldukça sürükleyici bir dizi çıkıyor. Bu yazıda, Squid Game hakkında bilmeniz gerekenler nelerdir, derledik. En baştan söyleyelim, yazı spoiler içerir.

Öncelikle Squid Game isminin nereden geldiğini bilmekte fayda var. Squid Game, Güney Kore’de çocukların oynadığı geleneksel bir oyundan ismini alıyor. Dizide, para sıkıntısı çeken 456 yarışmacının 40 milyon dolarlık bir para ödülünü kazanmak için tehlikeli bir oyuna katılması anlatılıyor. Burada önemli olan ise oyundan elenen yarışmacıların bunu hayatları ile ödemesi.

Squid Game Nereden Esinlendi?

Squid game esin kaynağı
Squid Game adlı yapımın esin kaynağı oldukça ilginç.

Squid Game hakkında bilmeniz gerekenlerden biri de bu dizinin esin kaynağıdır. Dizinin yaratıcısı Dong-hyuk Hwang, yapımın aslında 2008 yılında bir film olarak tasarlandığını anlatıyor. Hwang, dizi için Japon çizgi romanları ve animasyonlarından ilham aldığını söylüyor. Gençliğinde kendisinin de maddi zorluklar yaşadığını söyleyen yapımcı, Battle Royale ve Liar Game gibi çizgi romanları okuduğunu ve bu romanlarda yer alan oyunlara katılmanın nasıl bir his olduğunu düşündüğü aktarıyor. Çizgi romanlarda yer alan oyunların karışık olduğu düşündükten sonra çocuk oyunları üzerinden bir rekabet duygusu yaratmak isteyen Dong-hyuk Hwang, daha sonra Squid Game’i tasarladığını belirtiyor.

Squid Game Hakkında İlginç Bilgiler

Squid Game hakkında bilmeniz gerekenler
Squid Game hakkında bilmeniz gereken çok sayıda ilginç bilgi bulunmaktadır.

Sosyal medyada sürekli olarak hakkında konuşulan popüler yapım Squid Game, seyircilerin ilgisini oldukça faza çekmiş durumda. Öyle ki birçok ülkede dizide giyilen kıyafetler ve ayakkabılar dizinin fanları tarafından satın alınmak istiyor. Diziyi izlemekle yetinmeyen ve hakkında daha fazla bilgi isteyen seyirciler ise başarılı yapımı araştırıyor. Squid Game hakkında bilmeniz gerekenler listesi ise oldukça kabarık. Birbirinden ilginç bilgiler ile fazlasıyla şaşıracak ve eğer izlemediyseniz bir an önce bu diziyi izlemek isteyeceksiniz. İşte Squid Game hakkında bilmeniz gerekenler:

  • Dizinin senaryosu 2008’de tamamlanmasına rağmen, yatırımcılardan gereken ilgi gelmeyince yapım 2019 yılında hayata geçirilmiş.
  • Squid Game’in yaratıcısı Dong-hyuk Hwang, dizide yer alan 456 yarışmacı gibi maddi zorluklar çektiğini ve böyle bir oyun olsa kesinlikle kendisinin de katılacağını düşünmüş.
  • Dizide yer alan yeşil eşofmanlar, dizinin yönetmeninin lise zamanlarında okullarda yaygın olarak giyilen üniformalar.
  • Oyunlarda yer alan görevlilerin taktıkları maskeler, karıncaların yüzlerinden ilham alınarak tasarlanmış.
  • Gi-Hun’un sahip olduğu numara 465, birçok kültürde dürüstlüğü ve bütünlüğü temsil ediyor.
  • Tüm yarışmacıların kazanmak için canlarını ortaya koyduğu büyük ödül 46 milyar won, yaklaşık olarak 40 milyon dolara denk geliyor. Bu da Türk lirası olarak 346 milyon TL.
  • Dizide, oyuncular karşılarına çıkacak bir sonraki oyunu öğrenebilmek için birbirleri ile kavga ediyorlardı. Ancak tüm oyunlar dev yatakhanenin duvarlarında yer alıyordu.
  • Squid Game’de yer alan merdivenler ise Hollandalı ünlü ressam M.C. Escher’in relativitiy eserinden esinlendi.
  • Günümüzde, birçok yapımda kalabalık sahnelerde kamera hileleri kullanılıyor. Ancak, Squid Game’in ilk bölümünde gerçekten de 456 kişi kullanılmıştır.
  • Dizide bolca zıtlık belirten noktalar kullanılıyor. Örneğin, şiddetin yoğun olduğu en kanlı sahnelerde rahatlatıcı müzikler çalıyor.
  • Korece’de Oh Il-nam “Bir numaralı adam” anlamına gelmekte. Dizinin sonuna kadar gelenler için küçük bir ipucu.
  • Oyunlardan birisi olan kırmızı ışık – yeşil ışık oyununda yer alan dev oyuncak bebek ise gerçek. Incheon kentinde bir müzede sergilenen bebeğin bir kolu ise yok.
  • Son bölümde evsiz bir adamın donduğu otelin ön kısmı, aslında ilk bölümde ana karakter Gi-Hun’un minibüse bindiği yer.
  • Yine dizinin son bölümünde karakterimiz Gi-Hun saçlarını kırmızı boyatıyor. Bunun anlamı ise yarışmayı kazandığı için özgüvene sahip olması ve toplum içerisinde kendisinin farklı olduğunu kanıtlaması.

Squid Game hakkında bilmeniz gerekenler listesindeki ilginç detaylar şimdilik bu kadar.

Squid Game 2. Sezon Ne Zaman Geliyor?

squid game
Squid Game 2. sezon çıkacak mı?

İzleyenler tarafından oldukça fazla sevilen Squid Game hakkında merak edilen bir diğer soru ise dizinin 2. sezonunun ne zaman çıkacağı. Dolayısı ile bu da Squid Game hakkında bilmeniz gerekenler arasında yer alıyor. Birçok dizi platformunda ve özellikle de diziseverler için önemli bir kıstas olan IMDb platformunda da yüksek bir puan alan Squid Game ile ilgili 2. sezona dair herhangi bir açıklama gelmedi. Ancak, izleyenler tarafından bu kadar çok olumlu bir tepki alan diziye Netflix tarafından 2. sezon onayının gelmesi kuvvetle muhtemel. Squid Game hakkında daha fazla bilgi edinmek için takipte kalabilirsiniz.

Eğer Netflix yapımlarını izlemekten keyif alıyorsanız, sizler için hazırladığımız Netflix Aksiyon Filmleri Listesi de mutlaka hoşunuza gidecektir.

Shares:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir