Teknoloji

Apple Vision Pro Ürün Tanıtımı: Teknik Özellikleri ve Fiyatı 

Apple Vision Pro Ürün Tanıtımı: Teknik Özellikleri ve Fiyatı

Apple Vision Pro, yakın zamanda piyasaya çıkacak olan son derece ilgi çekici bir mekânsal bilgisayardır. Fiziksel dünyayla dijital içeriklerin kusursuz bir şekilde birleştirildiği cihaz, anı yaşamanın hazzını sunarken diğer yandan farklı kullanıcılarla bağlantıda kalınmasına müsaade ediyor. Bu noktada ürünü devrim olarak nitelersek, abartmış olmayız.  

Geleneksel ekranların sınırlarını aşmak ve sınırsız bir tuval oluşturmak adına tasarlanan modeli, kullanıcılar ses, el ve gözleriyle kontrol edebiliyor. Aynı zamanda tamamen üç boyutlu bir deneyim sunuyor.  

Dünya üzerindeki ilk uzamsal işletim sistemine sahip visionOS’un kullandığı cihaz, içeriklerin fiziksel şekilde var olduğunu hissettiriyor. Ayrıca 23 milyon piksel ultra çözünürlüklü görüntüleme özelliğiyle öne çıkıyor. Bu yazımızda, Apple Vision Pro için hazırladığımız detayları sizlerle paylaşıyoruz. 

Olağanüstü Bir Deneyime Hazır Olun

Apple Vision Pro Ürün Tanıtımı: Teknik Özellikleri ve Fiyatı 
Apple Vision Pro, geleceğin teknolojisi olarak görülüyor.

Şirket tarafından geliştirilen teknolojiyle üretilmesi ve taşıdığı özelliklerle “Apple Vision Pro nedir?” şeklindeki sorular, ustalıkla cevaplandırılıyor. Kullanıcılara sunulan avantajlar sayesinde bilgisayar tanımı tamamen değişiyor. Başlıca sunulan ayrıcalıklar ise şu şekilde sıralanabilir: 

  • Sonsuz ekran alanıyla özgürce hareket etme 
  • Sevilen uygulamalarla yakından etkileşime geçme 
  • Anıları hissederek görme 
  • Film ve TV programlarının keyfini çıkarma 
  • FaceTime bağlantısına seviye atlatma 

Sağlanan faydaların yanı sıra birçok özel teknik Apple Vision Pro ile kişisel bilgisayar kullanımına bambaşka bir boyut kazandırıyor. 

Ev ve İş Yerinde Geniş Hareket Alanı 

Cihaz uygulamaları, bir ölçekte yan yana görüntüleme fırsatı veren ve ekran sınırını tamamen ortadan kaldıran üç boyutlu arayüzüyle karşımıza çıkıyor. Böylece en sevdiğiniz programlara rahatça erişirken aynı zamanda çoklu görev yöntemlerini de kullanabiliyorsunuz.  

Magic Trackpad ve Magic Keyboard desteği sayesinde dilediğiniz gibi bir çalışma alanı oluşturabilirsiniz. Bununla birlikte Mac’lerin özelliklerini kablosuz şekilde Apple Vision Pro cihazına aktararak muhteşem düzeyde net içeriklerle, taşınabilir ve özel bir 4K ekrana kavuşabilirsiniz. 

Benzersiz Bir Eğlencenin Keyfini Yaşayın 

İki adet ultra yüksek çözünürlüğe sahip ekran, ayrıca 30 metre genişlik kapasitesiyle göz kamaştırıyor. Aynı zamanda mekânsal ses sistemi de herhangi bir ortamı adeta kişisel sinema salonuna çevirebiliyor. TV şovları, filmler, diziler, spor karşılaşmaları ve pek çok farklı seçenek, oldukça etkileyici bir hale geliyor.  

Spatial Audio ile 180 derecelik kayıt yapma olanağı, eğlencenin yarıda kalmasına asla müsaade etmiyor. Apple Immersive Video sayesinde heyecanınızı arttıracak video dizinlerini kolayca listenize ekleyebilirsiniz. Bir diğer ayrıcalık ise 100’den fazla oyunun gayet sürükleyici olarak oynanabilmesidir. Oyun denetleyicilerinin yardımıyla ekranın boyutunu dilediğiniz seviyeye çıkarabilirsiniz. 

Anılarınızı Canlandırın 

Apple Vision Pro, üç boyutlu kamerası ve Spatial Audio ile anıların yakalanmasını sağlar. Böylece kayıt altına alınan keyifli anlar, tekrardan yaşanabilir. Uzamsal video ve fotoğraflar, kullanıcıları özel toplantı veya kutlamalara doğru yola çıkarıyor.  

Cihaz sahipleri, iCloud üzerindeki kitaplıklarına hızlıca ulaşabilir. Görüntüleri ise normal hallerinden çok daha harika ayrıntılar ve parlak renkler eşliğinde gerçek boyutlu izleyebilir. Özellikle iPhone ile çekilen panorama fotoğrafları genişleyerek kişilerin etrafını sarar. Bu da yeniden kayıt yapılan yerde bulunma hissini uyandırır. 

FaceTime ile Gerçek Boyutlarda Görüşme 

Ürün, FaceTime aramalarının kusursuz bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlar. Görüşmelerdeki tüm kullanıcılar, gerçek boyutta ve uzamsal sesle konumlandırılır. Bağlantının kurulduğu odada yer alıyorlarmış ve fiziksel toplantı yapılıyormuş izlenimi yaratılır.  

Cihaz ayrıcalığıyla aramalarda gerçek zamanlı el ve yüz hareketleri yansıtılır. Dijital temsil olarak düşünülebilecek bu özellik, önemli iş toplantıları ve sunum gibi aşamalarda ciddi biçimde kolaylık sağlar. Aynı zamanda birçok kullanıcının çalışma sırasında iş birliği yapması mümkün olur. Bunun yanı sıra App Store üzerinden iPad ve iPhone uygulamalarının tamamına erişilebiliyor. 

Kullanıcı Arayüzü ve İşletim Sistemiyle Mühendislik Harikası

Apple Vision Pro Ürün Tanıtımı: Teknik Özellikleri ve Fiyatı 
VisionOS işletim sistemş, üç boyutlu arayüzüyle gerçek bir tasarım harikası.

Apple Vision Pro, iOS, macOS ve iPadOS için oldukça uzun yıllardır sürdürülen mühendislik inovasyonu üzerine kurulmuş. Bununla birlikte visionOS, sıfırdan tasarlanmış ve kullanıcıların çevresindeki alandan yararlanabilmesi ihtiyacının karşılanması amaçlanmıştır. Üç boyutlu arayüzü, içeriklerin fiziksel şekilde mevcutmuş gibi görünmesi ve hissedilmesi adına geliştirilmiş.  

Doğal ışık ve gölgelere hızlıca yanıt vermesi, kullanıcıların mesafeyi ve ölçeği anlamasını sağlıyor. Böylelikle gezinme, uzamsal içeriklerle etkileşim kurma ve ses, el, gözle komut verme işlemleri kolaylaşıyor. 

Apple Vision Pro Diğer Özellikleri 

Apple Vision Pro için pek çok özellik tasarıma eklenmiştir. Ürüne kazandırılan bazı özellikleri, şu şekilde inceleyebilirsiniz: 

  • Kompakt tasarım 
  • Kafa bandı 
  • Nefes alabilirlik 
  • Esnek kayışlar 
  • Ekran için mikro-OLED teknolojisi 
  • Katadioptrik ve ZEISS lens 
  • 12 kamera 
  • 6 mikrofon 
  • 5 sensör 

Son derece hızlı bir aktarımın yanı sıra cihaz fişe takılıyken bütün gün, harici piliyle ise en az iki saat kullanıma uygundur. Ayrıca 2024 yılının ilk aylarında satışa çıkması planlanan cihazın ücreti de merak ediliyor. Apple Vision Pro fiyat olarak belirlenen tutar, 3 bin 499 dolar seviyesindedir. Bununla beraber yazbuz.com sitemiz aracılığıyla sunduğumuz bilgiler için bizi takip edin.

iOS kullanıcısı mısınız? iPhone bilinmeyen özellikleri hakkında bilgi verdiğimiz yazımız da ilginizi çekebilir.

Sıkça Sorulan Sorular

Apple Vision Pro’nun Türkiye Fiyatı Ne Kadar?

Cihaz henüz piyasaya çıkmadığı ve dolar üzerinden ücretlendirildiği için net fiyat vermek mümkün değildir. 3.499 dolarlık ürünün satışa sunulduğu dönemin kuru üzerinden hesaplanması gerekiyor.

Apple Vision Pro Ne Zaman Satışa Çıkacak?

Ürünün 2024’ün ilk aylarında piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Apple Vision Pro’nun Çözünürlüğü Kaçtır?

Apple Vision Pro’nun çözünürlüğü, 23 milyon pikseldir.

Shares:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir