Ne, Ne Değildir?Bakım

Doğal Yaşam Nedir? 

Dogal Yasam Nedir

Teknolojinin hayatımızın merkezine girmesiyle insanların doğayla olan bağının zayıfladığı su götürmez bir gerçektir. Eskiden çok daha fazla güneş ışığı alan, toprakla temas eden, doğal besinler tüketen atalarımızın aksine modern insan, beşeri etkenlerin odağında bir yaşam sürüyor. Bu noktada, “doğal yaşam” adı verilen bir fenomen, eski ritüellerin fiziki ve mental yapıda iyileştirici gücünün altını çizmektedir. Peki, doğal yaşam nedir

Doğal Yaşam Neyi İçerir? 

Doğal yaşam, gezegenin halihazırda sunduğu düzene uyumlu olarak bir hayat tarzı sürdürmek şeklinde açıklanır. Bu terimin altında yatan fikir; insanın betonlar arasında, yoğun stres altında değil de açık havada, doğayla iç içe bir yaşantısının olmasıdır. İş yükünden, kirli havadan, ses ve gürültüden şikayetçi olan kişilerin her şeyi bırakıp bir köye yerleşme arzusu bu ihtiyacın bir yansımasıdır. “Doğal yaşam nedir?” sorusuna genel olarak bu şekilde yanıt verebiliriz. 

Bu arzuya uygun bir yaşantı;şehir kaosundan uzakta, tabiatın sunduğu taze güzelliklerle beraber olmayı içerir. Elbette ki her şeyi geride bırakarak doğada yaşamak birçok kişi için gerçekçi değildir. Bu fikir, mevcut imkanlar dahilinde, tabiatla olabilecek maksimum seviyede iletişimde olmayı içerir. 

Sağlıklı yaşamanın sırlarını merak ediyorsanız “Body Shape Nedir?” yazımıza da mutlaka göz atın!

Doğal Yaşamın İlkeleri 

Dogal Yasamin İlkeleri
Doğal yaşamın ilkeleri, huzurlu bir hayata adım atmanız için harika ipuçları içeriyor!

Doğal yaşamın, tabiata saygı duymak ve sürdürülebilir bir gezegen gibi çeşitli ilkeleri bulunur. Bu ilkeler, özüne dönerek kendisini daha iyi hissetmek isteyen kişiler tarafından uygulanır ve aşağıdaki maddelere dayanır: 

  • Mümkün olabildiğince doğal gıdaları tüketmek. İşlenmiş besinler, sentetik ve yapay bileşenleri barındırır. 
  • Çiftçi ve diğer yerel üreticileri desteklemek.
  • Bilinçli bir tüketici olmak. Alışveriş bağımlılığı, ihtiyacınız olmayan ürünleri satın almak gibi konulara değinen bu ilke, aslında sahip olduğumuz birçok eşyanın doğal yaşamda yerinin olmadığının altını çizer. 
  • Cep telefonu, televizyon, medya gibi dikkat dağıtıcı unsurları minimum seviyede kullanmak. Elbette ki günümüzde teknolojiyi tamamen hayatınızdan çıkarmanız gerçekçi değildir fakat bunu yalnızca bir iletişim aracı olarak kullanıp, eğlence ve meşguliyet için başka kaynaklara yönelebilirsiniz. 
  • Gündelik yaşantıya fiziksel aktiviteyi dahil etmek.
  • Çime basarak, güneşte vakit geçirerek, ormanlarda dolaşarak tabiatla bağ kurmak.

Bu ilkeler, doğal yaşam prensiplerini anlamanıza yardımcıdır. Hedef; tabiata olabildiğince yakınlaşarak içimizde saklı dengeyi tekrar gün yüzüne çıkarmaktır. 

Shares:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir