Ne, Ne Değildir?

Çekim Yasası Nedir? Nasıl Uygulanır?

Çekim yasası nedir

“Çekim yasası nedir?” sorusuna; pozitif ya da negatif düşüncelerin insan hayatına çeşitli şekillerde yansıdığına inanılan bir felsefe olduğu şeklinde yanıt verilebilir. Bu felsefenin özünde, kişinin zihninde odaklandığı düşünceleri hayatına çekme gücüne sahip olduğu varsayımı yatar. Daha net ifade etmek gerekirse düşünce ve duyguların enerjisinin kişinin yaşamına çeşitli deneyimlerle geri döneceğine inanılır.

“Çekim yasası nasıl uygulanır?” sorusuna, duygu ve davranışları senkronize bir şekilde yönlendirmek gerekir, şeklinde yanıt vermek mümkündür. Yasanın işleyişi hakkında çeşitli yöntemler olsa da hepsinin temelinde niyet ve odaklanma yer alır. Pek çok insan ilgili yasanın uygulanma yöntemleri sayesinde hayatında pozitif değişiklikler meydana geldiğini iddia eder.

Çekim Yasası Ne Demek?

Çekim yasası nedir
Çekim yasası nedir ve nasıl çalışır? Merak edilenleri cevapladık.

Çekim Yasası (The Law of Attraction); kişinin düşüncelerinin ve inançlarının, hayatına deneyimlerini çektiği fikrine dayanan metafiziksel bir prensiptir. Kişinin odaklandığı düşünceler sonucunda hayatına belirli koşulları, olayları ve insanları çektiğini öne sürer. “Benzer olan durumlar benzer şeyleri doğurur.” mantığıyla çalışır. Bununla birlikte pozitif düşünceler iyi sonuçlar, negatif düşüncelerse kötü sonuçlar doğurur.

Çekim yasası nasıl çalışır?” sorusuna, enerjiyle çalıştığına inanılır, şeklinde yanıt verilebilir. Temelindeyse insanların evrensel enerjiye bağlı olduğu fikri bulunur. İnsan düşüncelerinin enerji alanında değişiklikler yaratarak çeşitli olayları etkilediği düşüncesine dayanır. Bununla birlikte çekim yasası kişisel gelişim, motivasyon ve psikoloji alanlarında geniş çapta tartışılan bir konudur. Bilimsel olarak kanıtlanmış bir teori olmaktan ziyade bir inanıştır.

Çekim yasası hakkında adı sık geçen “Evrene enerji yollama” ise düşünce ve davranışlar yoluyla gerçekleştirilir. En etkili çekim yasası tekniği olarak da bilinen enerji yollama sırasında insanların olumlu olayları zihninde canlandırması ve “Zaten olmuş.” gibi hissetmeleri beklenir. Dolayısıyla benzer benzeri çekeceği için zihinde canlandırmanın etkili olduğuna dair söylentiler mevcuttur.

777 Ne Anlama Gelir?

Çekim yasası nedir
Çekim yasasına göre 777, numerolojide spiritüel bir anlam ifade eder.

Numerolojiye dayanan bu kavramda 777 sayısının spiritüel bir anlamı olduğu düşünülür. “777 çekim yasası nedir?” sorusuna, çekim yasasında kişinin spiritüel yolculuğunda önemli bir dönüm noktasını işaret ettiği yanıtı verilebilir. Bununla birlikte bir insanın karşısına sürekli 777 sayısı çıkıyorsa çekim yasası kanunlarına göre kişinin doğru yolda olduğunu ve evrenin onu desteklediğine inanılır.

Birçok insan tarafından etkili bir yöntem olduğuna inanılsa da “Çekim yasası gerçekten işe yarıyor mu?” sorusuna, buna yarıyor-yaramıyor şeklinde cevap vermek imkansızdır. Çekim yasasına inananlar, olumlu düşüncelerin hayatlarına pozitif sonuçlar getirdiğini iddia ederler. Bunun yanı sıra  bilimsel olarak çekim yasasının kanıtlanmış bir temeli yoktur. Yalnızca yöntemi uygulayan kişiler hayata daha olumlu baktıklarını ve olumlu sonuçlarla karşılaştıklarını belirtir.

Manifest mi? Çekim Yasası mı?

Manifest çekim yasası terimleri genellikle birlikte anılır. Manifest, bir dileğin ya da niyetin fiziksel dünyaya yansımasını temsil eder. Çekim yasasıysa niyetin enerjisini kullanarak onun gerçekleşmesine yarım eder. İkisi de pozitif enerjiyi kullanarak hedefe ulaşmayı amaçlasa da manifest daha çok niyetin somut hale gelmesi sürecine odaklanır. Sonuç olarak “Çekim yasası ve manifest aynı şey mi?” sorusuna, iki terim arasında fark olsa da temelde benzer bir enerji sistemi üzerine kuruludur, şeklinde yanıt vermek doğrudur.

Batı kökenli bir felsefe olmasına rağmen dinimizde çekim yasası kavramına benzer öğretiler bulunur. İslam’da Allah’a güvenmek ve olumlu düşüncelerle hayır dilemek, Allah’ın izniyle olumlu sonuçlar getirir inancı vardır. İslam dininde çekim yasasını birebir kabul görmese de olumlu niyetin ve duanın önemine sıkça vurgu yapılır. Bu durumda Müslümanlıkta kişinin hayır duası, niyeti ve tevekkülü; evrene gönderilen enerjinin bir yansıması olarak kabul edilebilir. 

Çekim Yasasında Hangi Yöntemler Kullanılır?

Çekim yasası nedir
Çekim yasasında uygulanan yöntemleri sıraladık!

Çekim yasası nasıl uygulanır?” sorusuna yanıt verirken uygulamanın birçok yolu olduğuna değinebilebilir. En yaygın olanı, bir dilek ya da niyet belirleyerek ona odaklanmaktır. Fakat odaklanma sadece düşünce düzeyinde kalmamalı, dileğe ulaşmak için davranış bakımından da senkronize olunmalıdır. Örneğin, sağlıklı bir cilde kavuşmak için çekim yasası uygularken zararlı besinler tüketmenin yasayı çalıştırmayacağına inanılır. Dolayısıyla hedeflenen dileğe uygun davranışlar sergilemek de önemlidir.

Bir diğer yöntemse birine enerji göndermek olarak bilinir. Bu süreçte belirli bir kişi ya da duruma olumlu enerjiler yollayarak sonuçların olumlu olacağına inanılır. Yöntemin başarısı göreceli olduğundudan kanıtlanmış bir gerçeklikten bahsetmek mümkün değildir. Bununla birlikte en popüler çekim yasası yöntemleriyse aşağıdaki gibidir: 

  • Olumlu Düşünme Pratikleri: Çekim Yasası’nı uygulamanın ilk adımı, kişinin düşüncelerini olumlu yönde şekillendirmesidir. Negatif düşünceler ve inançlar yerine pozitif düşünceler geliştirilmesi gerekir. Örneğin, “Başarısız olacağım.” yerine “Başarılı olacağım.” gibi olumlu ifadeler kullanılılır. Düşünce kalıplarını değiştirmek olumlu sonuçlar için temel bir adım olarak görülür.
  • Niyet Belirlemek ve Görselleştirme: Bir hedef belirlemek ve hedefe ulaşmayı istemek çekim yasasının önemli bir parçasıdır. Ulaşılmak istenen sonuca dair net bir niyet belirlenerek görselleştirilir. Görselleştirme, hedefin zaten gerçekleşmiş gibi hayal edilmesidir. Hedefe ulaşmış olmanın verdiği duygular zihinde canlandırılarak çekim gücünün artırıldığında inanılır.
  • Minnettarlık Pratiği: Minnettarlık, çekim yasasının etkinliğini artıran bir diğer önemli unsur olarak görülür. Halihazırda sahip olunan şeyler için şükran duyulması gerektiği düşünülür. Bu durum olumlu bir enerji yayılmasını sağlar ve daha fazla olumlu olayın kişiye çekilmesine yardımcı olur. Dinlerdeki “Şükür etmek” kavramı da bununla benzerdir.
  • Olumsuz Düşünceleri Serbest Bırakmak: Olumsuz düşünceler ve duyguların farkına varmak ve bunları serbest bırakmak önemlidir. Hayatta istenmeyen şeylere değil, istenilenlere odaklanmak esastır. Yasaya göre negatif enerjiye takılmak, olumsuz olayların çekilmesine neden olabilir.
  • Sabır ve Güven: Çekim Yasası’nın sonuçları hemen ortaya çıkmayabilir. Bu süreç sabır ve güven gerektirir. Hedeflere ulaşmaya odaklanıp kararlılığı sürdürmek önerilir.

Bunlarla birlikte sağlıklı beslenmeye, düzenli uyumaya ve egzersiz yapmaya özen gösterilmelidir. Çekim yasası, sihirli bir değnek olmadığı için istenilen sonuçları almak için çaba göstermek ve pozitif bir tutum sergilemek önemlidir. Ek olarak ilgili pratikleri uygulamak hissetmeyi sağlayabilir ancak bilimsel hiçbir dayanağı olmadığı da bilinmelidir.

İçeriğimiz hoşunuza gittiyse “Yoga Nidra Nedir? Nasıl Yapılır?” yazımıza da göz atabilirsiniz.

Shares:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir