Sağlık

Anne Karnında Bebek Acıkınca Ne Yapar?

Anne karninda bebek acikinca ne yapar

“Anne karnında bebek acıkınca ne yapar?” sorusu, özellikle hamilelik döneminde oldukça merak edilen konuların başında gelir. Bebek ve anne, birbirine kordon bağı ve plasenta ile bağlıdır. Bağlı oldukları için bebeğin besin alması sürekli olarak gerçekleşir, diyebiliriz. Plasenta, göbek bağı aracılığıyla vitamin, mineral ve oksijeni anneden alarak bebeğe ulaştırır. Bebek gelişimi için oldukça önemli olan plasenta sayesinde bebeğin acıkması gibi bir durum söz konusu değildir.

Hamilelik döneminde annenin beslenmesinin dengeli ve sağlıklı olması durumunda, bebeğe ulaşacak vitamin ve mineraller de o derece faydalı olacaktır. Gebelik süresince plasenta ve göbek bağı gelişmeye devam eder. Bu iki geçici organ, bebeğin beslenmesinin yanında bir ek faydaya daha sahiptir. Anneden alınan vitamin, mineral ve diğer besinlerin zararlı kısımlarını ayrıştırarak anneye gönderir.

Bebek Plasentadan Ne Zaman Beslenir?

Bebek plasentadan ne zaman beslenir
Bebek plasentadan ne zaman beslenir diye merak ediyorsanız içeriğimizi okumaya devam edin.

“Anne karnında bebek nasıl yemek yiyor?” diye merak ediyorsanız içeriğimizin devamını mutlaka okumalısınız. Hamilelik sürecinde, anne yemek yedikten sonra vücudunda ayrışan besinler kana karışır. Plasenta; kana karışan kalsiyum, vitamin ve mineralleri alarak bebeğe iletir. Çeşitli besinler kan yoluyla alındığı için kordon aracılığıyla bebeğin beslenmesi sağlanır. Bu aşamada doğumdan sonraki beslenme şeklinden farklı bir beslenme söz konusudur.

Plasentanın ana görevi bebeği beslemek olduğu için anne yetersiz beslense de depoladığı besinleri kullanarak önceliği bebeğe verir. Bu geçici organ, bebek için hayati bir önem taşır. Sadece beslenme için değil bebeğin büyüyüp gelişmesi için ihtiyaç duyduğu hormonların üretilmesini de sağlar. Bebeğin doğumundan yaklaşık 1 saat sonra vücudu terk eden bu geçici organ, doğum öncesinde yaklaşık bir kilo civarında olabilir.

Anne karnında bebeğin nasıl beslendiğini daha detaylı öğrenmek için tıklayın!

Beslenme ve Bebek Sağlığı

Anne karnında plasenta aracılığıyla beslenen bebeklerin sağlıklı olabilmesi için çeşitli faktörlerin etkili olduğu bilinmektedir. Bu faktörler arasında;

  • Genetik etkenler,
  • Sosyo-ekonomik durum,
  • Önceki hamilelikle yenisi arasında geçen süre,
  • Hamilelik esnasında zararlı madde ve uyuşturucu kullanımı,
  • Anne kan basıncı yer alır.

Elbette en önemli faktör annenin beslenmesidir. Besin olarak vücuda aldığı her şey kan yoluyla direkt olarak bebeğe geçer.

Bebeğin zihinsel ve fiziksel gelişiminde herhangi bir sorunla karşılaşmamak için anneler düzenli olarak tüm besinlerden almaya çalışmalıdır. Sebze ve meyveleri iyice yıkamalı ve tahılların da yıkanmasına özen göstermelidir.

“Anne karnında bebek acıkınca ne yapar?” konusu için kızartma yerine ızgara tercih etmesi gereken anneler, yağlı et ve tavuk ürünlerinden de kaçınmalıdır. Kafein gibi zararlı maddelerin de plasenta yoluyla bebeğe geçtiği unutulmamalı ve bu maddeyi içeren içeceklerden mümkün olduğunca uzak durulmalıdır.

Zararlı yiyeceklerden kaçınmak önemlidir. Ancak beslenmeye dikkat ederken kesinlikle hareketsiz bir yaşam tercih edilmemelidir. Mümkün olduğunca yürüyüş yapmak kan dolaşımını daha aktif hale getirecektir. Bebeğin kan yoluyla ve doğru biçimde beslenebilmesi için doktorların önerisiyle belirli egzersizlerin de yapılması gerekir.

Anne Karnındaki Bebek Ne Yerse Gelişir?

daki bebek ne yerse gelisir
Anne karnındaki bebek ne yerse gelişir konusuna da hakim olmanız önemli.

“Anne karnında bebek acıkınca ne yapar?” sorusuna detaylı yanıtlar verdik. Şimdi ise bebek gelişimi için yapılması gerekenler konusunda sizi bilgilendirmek istiyoruz. Anne adayı, bebeğinin sağlıklı bir gelişime sahip olması için yediği yiyeceklere özen göstermelidir. Çeşitli seçeneklerden faydalanmalı ve tek tip beslenme seçeneklerinden kaçınmalıdır.

Anneler, özellikle bebekleri için çok faydalı olan folik asit alımına dikkat etmelidir. Protein, potasyum, magnezyum, kalsiyum ve omega-3 mutlaka tüketilmesi gereken yiyecekler arasında yer alır. Et ve baklagillerin öneminin hem anne sağlığı hem de bebek gelişimine katkısı olduğunu bilmelisiniz.

Hamilelik Döneminde Nasıl Beslenmek Gerekir?

Her gün mutlaka bir yumurta yenmeli ve aynı zamanda yeşil yapraklı sebzelerin tüketimi arttırılmalıdır. Yiyeceklerle birlikte kuruyemiş tüketilmeli, süt ve yoğurt kullanımı arttırılmalıdır. Deniz ürünleri tüketiminde özellikle yüksek cıva barındıran balık ürünlerinin yenmesi, zihinsel gelişime büyük faydalar sağlar.

Anneler mümkün olduğunca sık sık ve sağlıklı şekilde beslenmelidir. Buradaki amaç her besin kaynağından yeterli miktarda alabilmektir. Herkes için geçerli olan bol su içme ihtiyacının da karşılanması çok büyük önem taşır.

Annenin sağlıklı beslenmesi sayesinde bebekler de daha sağlıklı gelişecektir. Bu durumda hamilelik döneminde veya sonrasında karşılaşılabilecek sağlık sorunları en aza inecektir.

Bu içeriğimizi beğendiyseniz “Anne karnında bebeğin kalp atışları neden yükselir” yazımızı da mutlaka inceleyin!

Sıkça Sorulan Sorular

Bebek İlk 3 ay Anne Karnında Nasıl Beslenir?

Bebekler, hamilelik döneminin tamamında plasenta aracılığıyla anneden beslenir.

Anne Karnındaki Bebek Nasıl Beslenir?

Plasenta, göbek bağıyla anneden aldığı vitamin, mineral ve diğer besileri bebeğe ulaştırarak beslenmelerini sağlar.

Hamile Annenin Yediği Yemek Bebeğe Ne Zaman Ulaşır?

Annenin yediği besinler sindirildikçe ve kana karıştıkça bebeğe de ulaşır. Özellikle yemek yedikten sonra yükselen kan şekeri sebebiyle bebeklerde daha çok hareketlenme olmaktadır.

Shares:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir