Teknoloji

Apple Watch Series 7 İncelemesi

Apple Watch Series 7 İncelemesi

“Sınırları aşacağız” mottosuyla tanıtımı yapılan yeni Apple Watch Series 7, önceki nesillere kıyasla daha büyük bir ekrana, daha fazla dayanıklılığa ve daha hızlı şarj olma özelliğine sahiptir. Şu ana kadar ki en büyük ekrana sahip olan Apple Watch Series 7’nin, bu sonbaharda piyasaya sürülmesi beklenmektedir. Bu nedenle, Apple Watch Series 7 incelemesi yaparak bu teknoloji harikası hakkında bilgileri sizler için derledik.

Yeni Apple Watch Series 7’nin geniş ekranı sayesinde harflerin puntolarını değiştirebilir ve kaydırmalı klavyesi sayesinde rahat bir şekilde mesaj atabilirsiniz. Siyah, gümüş, altın, kırmızı ve mavi renk seçenekleriyle görücüye çıkacak olan Apple Watch Series 7’nin genel özellikleri şu şekildedir:

  • 41 mm ve 45 mm ölçülerinde ekran
  • Type C ile daha hızlı şarj edilebilen 18 saatlik pil ömrü
  • Always on AMOLED modu ile %70 daha parlak olan bir ekran
  • Toz geçirmeyen yapı
  • IPX6 sertifikalı su geçirmeyen tasarım
  • WR50 su geçirmez özellik
  • Hareket etmediği bıraktığınızı algılayarak antrenmanınızı otomatik olarak durdurma

Ayrıca Apple Watch Series 7 ile yapacağınız açık hava bisiklet sürüşleri için kapsamlı bir destek paketinden yararlanabilirsiniz. Bisiklet sürerken kaza yapmanız durumunda Apple Watch Series 7’niz bunu otomatik olarak algılayarak acil servise iletir. Böylece sağlık ekipleri tarafından en kısa süre içinde durumunuza müdahale edilir.

Apple Watch Series 7 Sağlık Özellikleri

Apple Watch Series 7 Sağlık Özellikleri
Apple Watch Series 7 spor yaparken yanınızda olmaktadır.

Apple Watch Series 7, 6. nesil ile aynı sağlık izleme özelliklerine sahiptir. İkinci nesil optik kalp atış hızı sensörü sayesinde yakılan kaloriyi, dinlenme esnasındaki kalp atış hızını ve hareket halindeki kalp atış hızını ölçer. Elektrikli kalp atış hızı sensörünü elektrokardiyogram çekmek için kullanmasının yanı sıra LED’ler ve kızılötesi ışıklar ile de kandaki oksijenin izlenmesini sağlar. Düşmeyi algılama gibi sağlıkla ilgili diğer önemli özellikler, yerleşik ivme ölçer ve jiroskop tarafından etkinleştirilir.

Ek olarak Apple Watch Series 7; düşük kalp atış hızını, yüksek kalp atış hızını ve anormal kalp atışını algılayabilir. Bunun yanı sıra, atriyal fibrilasyon gibi ritim bozukluklarının sebep olduğu sağlık sorunlarını izleyebilir ve anormaliler algılandığında kişiye bildirim gönderebilir.

Kandaki Oksijeni İzleme

Apple Watch Series 7’nin arkasında bulunan sensörler ile kandaki oksijeni izle özelliği etkinleştirilir. Sağlıklı bir kişide kanın oksijen doygunluğu 95-100 arasındadır ve kandaki oksijen miktarı bu sayı aralığının altına düştüğünde, bu durum ciddi bir sağlık sorunu olabileceğinin göstergesidir.

Yeşil, kırmızı ve kızılötesi LED’ler yardımıyla kanda ne kadar oksijen bulunduğunu ölçen Apple, ölçümü sonucunda kanın rengini hesaplar. Ekranda çıkan parlak kırmızı kan iyi oksijen seviyesini gösterirken, koyu kan daha az oksijene sahip olan kanı temsil eder. Böylece Apple, kandaki oksijen seviyesini belirler.

Kandaki oksijen ölçümleri kişi hareket etmediği zaman gerçekleşir. Günlük aktivitenize bağlı olarak ölçüm sayısı ve ölçümler arası süre değişir. Bu ölçümler, bileğinizde karanlık bir odada dikkatinizi dağıtacak seviyede parlak bir ışık oluşmasına neden olur. Bu nedenle de isterseniz saat ayarlarına giderek “Uyku Modu” ve “Sinema Modu” için arka plan ölçümlerini kapatabilirsiniz.

Kandaki oksijeni Apple Watch Series 7 nasıl ölçer?

Kan oksijen ölçümleri, Apple Watch’ta bulunan Blood Oxygen uygulaması kullanılarak istenildiğini zaman ulaşılabilir durumdadır. Apple Watch Series 7 sayesinde kanınızda bulunan oksijen seviyesini ölçmek için aşağıdaki şu adımları takip edebilirsiniz:

  • Oksijen ölçümü yapmak için saatinizin bileğinize tamamen oturduğuna emin olun.
  • Daha sonra uygulamayı açın.
  • Hareket etmemeye dikkat edin ve bileğinizi düz tutun.
  • Başlat düğmesine dokunun ve ardından kolunuzu yaklaşık 15 saniye sabit tutun.
  • Süre dolduktan sonra Apple Watch Series 7 cihazınız, telefonunuzdaki “Sağlık” uygulamasında depolanan veriler aracılığıyla kandaki oksijen seviyenize erişim sağlayabilirsiniz.

Ayrıca Apple Watch’unuz, arkada planda kan oksijen ölçümleri almaya devam eder ve bu ölçümler Apple Watch kurulduğunda ayarlanır. Bu ayarlara telefonunuzdaki “Sağlık” uygulamasından şu sırayla ulaşabilirsiniz:

  • Gözat
  • Solunum
  • Kan Oksijeni
  • Kan Oksijenini Ayarla

Bu adımları tamamladıktan sonra kan oksijeni ölçümü için gerekli ayarları yapmış olursunuz. Ek olarak, uyku sırasında kan oksijen ölçümleri yapmak istiyorsanız Apple Watch’unuzdaki “Uykuyu İzle” seçeneğine etkinleştirmeniz ve saatinizi bu amaçla kullanmanız gerekir.

Uyku Takibi

Apple Watch Series 7 ile uykunuzu her gece izleyebilirsiniz. Böylece saatiniz size her gece ne kadar süre uyuduğunuza dair veriler sağlar. Ayrıca bu özellik sayesinde daha iyi bir gece uykusu çekmek için kullanışlı araçlara erişebilirsiniz. Saatinizin “Uyku İzleme” kısmına giderek kullanışlı araçlar hakkında daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Uyku takibi özelliği, donanım yerine yazılım aracılığıyla etkinleştirilen bir özellik olduğu için eski Apple Watch modellerinde de mevcuttur. Ancak, Apple Watch Series 7 pil verimliliğine ve daha hızlı şarj özelliğine sahip olduğu için gece uykusundan sonra, sabah hızlıca şarj edebilirsiniz.

EKG

Kalbin elektriksel aktivitesini ölçerek doktorlar tarafından sağlık durumlarını teşhis etmek için kullanılan EKG’ler, Apple Watch’un Digital Crown’u sayesinde yakalanılır. Sinüs ritmini (normal), anormal sonucu ya da bazen de bir doktorla paylaşılması gereken kesin olmayan bir sonucu algılayabilir.

Ayrıca EKG, dakikada 100 atışın üzerindeki kalp hızında atriyal fibrilayonun sebep olduğu ritim bozukluklarını tespit edebilir. Apple Watch Series 7 gibi tek uçlu bir EKG, kalbinizin elektriksel duyumlarını ölçen iki temas noktasına sahiptir. Uzman bir doktor tarafından yapılacak olan elektrokardiyogramlarda daha doğru bir sonuç alabilmek için 6 ila 12 elektrot bulunabilir. Ancak, Apple Watch Series 7 size herhangi bir yerde yaklaşık olarak 30 saniyede bir EKG çekebilme rahatlığı sunar.

Apple Watch Series 7 Dayanıklılık

Apple Watch Series 7 Dayanıklılık
Apple Watch Series 7’nin camı %50 daha kalındır.

Dayanıklı yapısı ile önceki nesil saatlerden belirgin bir şekilde ayrılan Apple Watch Series 7, Apple’ın ilk IP6X sertifikasına sahip akıllı saatidir. IP6X sertifikası sayesinde asla toz geçirmeyen Series 7, çöl ya da sahil gibi kum dolu alanlarda da oldukça kullanışlıdır.

Ayrıca, önceki nesil akıllı saatlere göre Apple Watch Series 7’nin camı %50 daha kalındır. Bu da saatinizin camının çatlama olasılığını en aza indirger. Böylece saatinizi daha uzun ömürlü kullanabilirsiniz. Ek olarak, 50 metreye kadar suya dayanıklı olan Series 7 sayesinde gönlünüzce denize ve havuza girebilirsiniz ya da duş alabilirsiniz.

Apple Watch Series Pil ve Şarj

Apple Watch Series 7, önceki nesillere kıyasla yenilen bataryası ile 18 saatlik bir pil ömrü sunar. Sadece bir kez şarj ederek saatinizi tüm gün kesintisiz olarak kullanabilirsiniz. Ayrıca Apple Watch, yeni şarj mimarisi ve Apple’ın manyetik hızlı şarj cihazı USB C kablosu sayesinde %33 daha hızlı şarj olur. Böylece, saatinizi yalnızca sekiz dakika şarj ederek, sekiz saate kadar uyku takibi yapabilirsiniz.

Şu zamana kadar üretilen en büyük ekrana sahip olan Series 7, ekranın büyümesiyle birlikte enerji tüketiminin artmasının önüne geçmek için hızlı şarj olan bir bataryaya sahiptir. Böylece hızlı şarj olarak günlük 18 saate kadar kullanım sağlar. Günde 18 saatlik pil ömrü sunan Apple, bir günlük pil ömrü tahminlerini ise şu şekilde yapar:

  • 90 kez zaman kontrolü
  • 90 tane gelen bildirim
  • 45 dakikalık uygulama kullanımı
  • Bluetooth üzerinden müzik çalma
  • 60 dakikalık bir antrenman

Apple Watch 6. Nesil hakkında detayları öğrenmek isterseniz, Apple Watch 6. Nesil İncelemesi yazımıza göz atabilirsiniz.

Shares:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir