KariyerNe, Ne Değildir?

Başarılı ve Başarısız Girişimcilerin Özellikleri Nelerdir?

Başarılı ve Başarısız Girişimcilerin Özellikleri Nelerdir?

Günümüzde girişimcilik en cazip iş kollarından birisi olup, bu işte başarılı olmak her girişimcinin en büyük hayalidir. Elbette her işte olduğu gibi girişimcilik alanında da başarılı olabilmek için emek şarttır. Verilen emeklerin karşılığını alabilmek için bir takım önemli noktalara dikkat etmek ve özen göstermek gerekir. “Başarılı ve başarısız girişimcilerin özellikleri nelerdir?” sorusuna yanıt verirken sabır da göz ardı edilmemelidir. Girişimcilerin bu yolda ilerlerken mutlaka sabırlı davranması ve yaşadığı başarısızlıklarda asla pes etmeyip, çaba göstermeye devam etmesi şarttır.

Birçok girişimcinin düştüğü en büyük hata erken pes etmektir. Bu yüzden girişimcilik alanında ilerlemek isteyenler başarısız olmalarına yol açan hatalardan ders çıkarmalıdır. Girişimcilik alanında faaliyet göstermek isteyenlerin bilgi açısından da tam donanımlı olması başarıya giden en önemli etkendir.

Başarılı Girişimcilerin Özellikleri Nelerdir?

Girişimcilik alanında başarıya ulaşan isimlerin, genel olarak pek çok ortak özelliği bulunur. Bu gibi işlerde kişilerin başarıya ulaşması için mutlaka çalışacağı konularda gerekli olan bilgiye ve donanıma sahip olması gerekliliğidir. Başarıya ulaşmış girişimciler, iş yaptıkları alanda yaşadıkları başarısızlıkları her zaman kendi avantajlarına çevirebilen kişilerdir. Bu bağlamda başarılı olan girişimcilerin özellikleri ise şunlardır:

  • Yapılacak İş Hakkında Bilgi Sahibi Olmak
  • İleri Görüşlü Olmak
  • Özgüvene Sahip Olmak
  • Yönetim Becerisi

Bütün bu özellikler girişimcilik alanında başarıya giden yolun en önemli unsurlarıdır. Bu özelliklere sahip olan girişimciler için başarıya ulaşmakta, her zaman için çok kolay olur.

Yapılacak İş Hakkında Bilgi Sahibi Olmak

Yapılacak İş Hakkında Bilgi Sahibi Olmak
Girişimin başarıya ulaşması için yapılan iş hakkında gerçek bir uzman olmak gerekir.

Girişimcilik alanında başarıya ulaşmak için gerekli olan en önemli özellik girişimcinin yapılacak işler hakkında bilgi sahibi olmasıdır. Bilgi eksikliği olan işlerde hiçbir zaman başarılı olmak mümkün değildir. Bu nedenle bir girişimcinin hazırlıklı ve donanımlı olarak işe başlaması lazımdır. Buna bağlı olarak girişimcileri finansal açıdan da bilgi sahibi olması önemlidir.

Finansal bilgiler konusunda zayıf girişimciler başarıyı maalesef finansal konularda yaptıkları hatalar nedeniyle kolayca başarısızlığa çevirir. Paranın nasıl yönetileceği hakkında bilgi eksiklikleri, yapılan işlerde çok büyük hataların ortaya çıkmasına sebebiyet verir.

İleri Görüşlü Olmak

Bir girişimcide mutlaka olması gereken bir diğer özellik de bu kişinin ileri görüşlü olmasıdır. Girişimcilik alanında yarının bugünden hesaplanması en iyi yöntem olur. Henüz ortaya çıkmamış olan ihtiyaçların bugünden kestirilmesi ise yapılan işin sağlıklı olması açısından gerekli olan bir ayrıntıdır. Bu nedenle girişimcilik alanında başarılı olmak isteyen kişilerin ileri görüşlü olması gereklidir.

Özgüvene Sahip Olmak

Özgüvene Sahip Olmak
İyi bir girişimci olmak için özgüvene sahip olmak önemlidir.

“Girişimcilerin özellikleri nelerdir?” sorusunun, belki de en doğru cevabı bir girişimcinin özgüven sahibi olmasıdır. Girişimcilik alanında özgüven eksikliği yaşayan kişilerin bu yolda başarılı olması da imkansızdır. Bir girişimcinin özgüven eksikliği yaşaması yapılacak olan işlerde risk almasını engeller. Risk almadan yapılan işler ise birçok fırsatın kaçmasına fırsat verir. Özgüven eksikliği, her durumda kişilerin tereddütler yaşamasına neden olur. Bu nedenle girişimci olmayı düşünenlerin, girişimciliğe atılmadan önce, bu konularda kendisini en iyi şekilde analiz etmesi şarttır.

Yönetim Becerisi

Girişimcilik alanında başarıya ulaşmak için kişilerin yönetim becerisinin de gelişmiş olması şarttır. Özellikle çoklu olarak çalışılması gereken işlerde yönetimin iyi olmaması, yapılan ya da yapılacak olan işlerde pek çok aksaklıklara ve sorunlara yol açar. Girişimci olacak şahısların, bu işe başlamadan önce yönetim becerilerini geliştirmiş olması büyük önem taşır. Bununla beraber tecrübe eksiklikleri de işlerin yönetilmesi esnasında birçok sorunun ortaya çıkmasına sebep olur.

Başarısız Girişimcilerin Özellikleri Nelerdir?

Başarısız Girişimcilerin Özellikleri Nelerdir?
Başarısız girişimcilerin özellikleri genellikle birbirine benzer.

Girişimcilik alanında başarısız olunmasının her zaman için farklı nedenleri olsa da temel konulardaki bazı eksiklerin telafisi daha zordur. Bu eksiklikler iş esnasında kalıcı başarısızlıkların ortaya çıkmasına neden olur. Bu nedenle girişimci olmak isteyenlerin başarısız olan girişimcilik hikayelerine bakıp, bunlardan ders çıkarması en iyi yöntem olur.

“Başarılı ve başarısız girişimcilerin özellikleri nelerdir?” sorusunun cevabına bağlı olarak, girişimcilerin başarısız olmasına yol açan en büyük nedenlerden birisi zaman ayarlamasını iyi yapmamaktır. Zamanı kötü yönetmek; yapılan işlerin karman çorman olmasına ve yapılan işlerden verimli sonuç alınmamasına neden olur. Girişimci olan ya da olacak olan kişilerin kesinlikle zaman yönetimini çok iyi bilmesi ve zamanı en iyi şekilde değerlendirmesi gerekir.

Girişimcilik mesleğinde yapılan bir diğer önemli hata, her şeyi tek başına yapmaya çalışmaktır. Oysa girişimcilerin her zaman yapılan işlerde başarıya ulaşmak için alanında yetenekli olan kişilerle ortak çalışması gerekir. Girişimcilik mesleğinde başarılı olan kişiler, her zaman en iyi ekip arkadaşlarına da sahip olanlardır.

Girişimcilik faaliyetlerinde önemli bir kaynak olacak melek yatırımcı hakkında detayları öğrenmeye ne dersiniz? O zaman sizi Melek Yatırımcı Nedir? Melek Yatırımcı Nasıl Bulunur? yazımıza alalım.

Sıkça Sorulan Sorular

Başarılı Bir Girişimcinin Özellikleri Nelerdir?

Bir girişimcinin başarı elde edebilmesi için kararlı, azimli, yenilikçi ve tutkulu olması gerekir. Aynı zamanda risk almaktan korkmamalı ve kendine güvenmelidir.

Başarısız Girişimcinin Özellikleri Nelerdir?

Girişimcilerin başarısız olmasına yol açan en büyük nedenlerden birisi kötü zaman yönetimidir. Aynı zamanda deneyimsizlik, özel ve iş hayat dengesini kuramama ya da stres yönetiminde başarısızlık da örnek olarak gösterilebilir.

Kimler Girişimci Olabilir?

Yenilikçi düşünce yapısına sahip olan, risk alabilen ve yaratıcılığına güvenen herkes, girişimci olabilir.

Shares:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir