Sağlık

Deri Altı Enfeksiyonu Neden Olur?

Deri altı enfeksiyonu neden olur?

Deri altı enfeksiyonları vücutta farklı sebeplerden ötürü meydana gelir. Mantar ve cilt altı rahatsızlıklar halk arasında bilinen yaygın sebepler arasındayken, deri altı enfeksiyonu farklı sağlık problemlerinin de habericisi olabilir. Kesin bir sonuç almak için uzman görüşü alınmasında fayda vardır. “Deri altı enfeksiyonu neden olur?” sorusuna genel manada cevap almak için yazının devamını okumanızı tavsiye ederiz.

Deri Enfeksiyonu Belirtileri

Deri altı enfeksiyonu neden olur?
Deri altı enfeksiyonu neden olur? sorusunun yanıtlarını içeriğimizin devamında görebilirsiniz.

Deri enfeksiyonu belirtileri genellikle vücutta meydana gelen kızarıklıklar, iltihaplanmalar, gerilmeler ve kızarıklar gibi ana başlıklara ayrılır. Bu belirtilerden birini veya birkaçını yaşayan kişilerin, derhal tıbbi yardım alınması gerekir. Erken teşhis deri enfeksiyonlarının tedavisi için hayati önem taşımaktadır.

Virüslerin Sebep Olduğu Cilt Enfeksiyonları

Cilt enfeksiyonlarının en büyük sebepleri arasında, virüsler veya bakterilerden kaynaklı durumlar olarak izlenmektedir. Bu tarz enfeksiyonlar ağrı, kızarıklık, sıcaklık, döküntü, apse gibi semptomlarla vücutta gözlemlenir. Virüslerin sebep olduğu enfeksiyonlar, diğer enfeksiyon türleri ile çok benzer şekilde ciltte gözlemlenebilir. Bu tarz durumlarda doğru teşhiste bulunmak için uzman görüşüne ihtiyaç duyulur. 

Vücutta gözlemlenen bazı virüs yollu enfeksiyonlar ise şunlardır:

  • Zona: Zona vücutta su çiçeği virüsünün sebep olduğu bir virüs türüdür. Cilt üzerinde ağrılı bir döküntüye sebep olmaktadır.
  • Su çiçeği: Su çiçeği günümüzde en çok bulaşıcılığı olan viral enfeksiyonlardan biridir. Sıvı dolu, kaşıntı yapan kabarcıklar görülmektedir.
  • Human Papilloma Virüsü (HPV): Deride ve mukozal yüzeylerde enfeksiyona yol açan oldukça yaygın bir virüs türüdür. HPV virüs grubunda toplamda 200’den fazla farklı türü bulunur. Bu türlerin bazıları ciltte siğillere neden olurken diğerleri genital bölgede enfeksiyonlara yol açabilir.
  • Herpes: Cinsel organlarda ve oral bölgelerde yaralar çıkmasına sebep olan viral bir enfeksiyondur. Herpes simpleks enfeksiyonları dünya çapında yaygın olarak görülür. Genel görüntü itibariyle halk arasında uçuk olarak bilinmektedir.

Bacakta Görülen Deri Enfeksiyonları

Deri altı enfeksiyonu neden olur?
Deri altı enfeksiyonuna neden olan rahatsızlıkları sizler için anlattık!

Bacak bölgesi, deri enfeksiyonlarının en sık görüldüğü bölgelerden biridir. Bacak bölgesinde virüslerin sebep olabileceği enfeksiyonlar olabileceği gibi aynı zamanda dermatolojik bazı problemler de gözlenmektedir. Bacaklarda meydana gelebilecek bazı enfeksiyon türleri bunlardır:

Selülit: Cilt altındaki yumuşak dokuları etkileyen bir enfeksiyon türüdür. Genellikle şişkinlik, ağrı, kızarıklık gibi şekillerde semptomları gözükebilir. Erken teşhis edilmezse daha büyük problemlere gebe olabilir.
Mantar Enfeksiyonları: Genellikle ayak ve kasık bölgesinde görülmesi yaygındır. Kaşıntı, kızarıklık gibi erken belirtileri vardır. Tedavi edilmezse semptomlarında artış ve yayılarak artması gözlemlenir.
Atopik Dermatit: Daha çok çocuklarda görülür. Sebep olarak vücut sıcaklığında artış, alerji, hava kuruluğu gibi faktörler sıralanabilir. Bacak bölgesinde döküntü şeklinde saptanır. 

Folikülit: Kıl kökü iltihaplanması olarak da bilinir. Folikülite sebep olarak daha çok traş olmak ve dar giysiler giymek olarak sıralanır. Kıl köklerine yakın bölgelerde şişkinlik ve küçük beyaz irinlerin görülmesine sebep olur.

Deri Enfeksiyonu Nasıl Geçer?

Deri enfeksiyonlarının tedavisi, bulunan enfeksiyonun durumuna, teşhis zamanına veya kişinin yaş aralığına göre değişkenlik gösterebilir. Bu tarz durumlarda, halk arasında bilinen bazı gelenekselleşmiş çözümler ve bilinçsiz ilaç kullanımından kesinlikle kaçınılmalıdır. “Deri enfeksiyonu nasıl geçer?” sorusuna cevap almak için mutlaka bilirkişi görüşü alıp, buna uygun bir tedavi yolu izlenmelidir.

İçeriğimizi beğendiyseniz ”Koku Hassasiyeti ve Mide Bulantısı Neden Olur?” yazımıza da mutlaka göz atın!

Shares:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir