Edebiyat

2022 Senesinde En Çok Okunan Kitaplar

en cok okunan kitaplar

Yıl bitmesine yaklaştığımız şu dönemlerde 2022 senesinde yeni kitapların çıkması açısından oldukça zengin olduğunu söylememiz gerekir. Birçok kitap bu yıl, en çok satanlar listesine girmeyi de başardı. İçeriğimizde sizin için 2022 senesinde en çok okunan kitaplar listeleyeceğiz. Hazırsanız yazımızı okumaya başlayalım.

2022 Senesinde En Çok Okunan Kitaplar

Okumak, bu dünyanın en güzel aktivitelerinden biridir. Ancak maalesef ki, hala daha ülkemizde kitap okuma oranı düşük. Buna rağmen her geçen yıl, bu oranın biraz daha arttığını söylememiz gerekiyor. 2022 senesinde de Türkiye’de bazı kitaplar oldukça popüler hale geldi. Sizin için bu kitapların ayrıntılı bir şekilde listesini hazırladık. Hadi başlayalım.

Anne Beni İyileştirir

Anne Beni İyileştirir
Anne Beni İyileştirir

2022 senesinde en çok okunan kitaplar arasında Anne Beni İyileştir bulunuyor. NeuroFormat sitemin kurucusu M. Barış Muslu tarafından yazılan kitap, kendisinin ve evrenle alakalı algısının nasıl değiştiğini anlatıyor. Hayata karşı bakış açınızı geliştirmek ve dünyaya farklı bir gözle bakmak isterseniz, bu kitabı mutlaka okumalısınız.

Eflal

R. İdeli tarafından kaleme alının kitap bir genç kadının hayatını anlatıyor. Fakat bu noktada bu kadının klasik bir hayatı olmadığını söylemeliyiz. Oldukça sır perdeleriyle dolu anlar yaşamış bir kadından bahsediliyor. Kitap, genç kadının sırlarla dolu hayatını ortaya çıkarırken bir yandan da onun yaşadığı deneyimleri anlatıyor. Kadının yaşadıkları, hüznü ve eğlenceyi en iyi şekilde yansıtıyor.

Zaman Kaybolmaz

Bir İlber Ortaylı kitabıyla karşınızdayız! Sadece tarihseverlerin değil aynı zamanda yaşamında değişim arayanların sevdiği bir aydındır, İlber Ortaylı. Zaman Kaybolmaz kitabıyla da bize kendi yaşadıklarını anlatıyor. Bir nevi, İlber Ortaylı’nın yaşadığı tecrübeleri, hayata bakış açısını göreceğiniz bir kitaptır. Daha anlamlı bir hayata adım atmak için mutlaka okuma listenize eklemelisiniz.

Tiamat

Tiamat
Tiamat

Sekiz yıllık bir aradan sonra İhsan Oktay Anar, Tiamat kitabıyla okurlarının karşısına çıktı! Kitapta din- bilim, özgürlük- varlık gibi pek çok çatışamaya giriliyor. Bunlar, deniz altında var olma mücadelesiyle aktarılıyor. Sualtı dünyasının sırları yazarın gizemli kalemiyle ortaya çıkıyor. Oldukça etkileyici ve sürükleyici kitabı okurken çok fazla olguyu düşüneceksiniz.

Üç Kız Kardeş

İclal Aydın tarafından yazılan Üç Kız Kardeş, Türkan, Deniz ve Derya’nın hayatını anlatıyor. Roman, hayatın getirdiği acımasızlıklara karşı nasıl mücadele edildiğini konu alıyor. Kardeşler arasındaki dayanışmanın yanı sıra aileyi ve aşkları aktarıyor.

Gece Yarısı Kütüphanesi

2020 senesinin en iyi romanı olarak seçilen Gece Yarısı Kütüphanesi, yaklaşık 40 dile çevrildi. Ülkemizde de 2022 senesinde en çok okunanlar listesine girdi. Okuyuculara sonsuzluğu sorgulatan kitap, pişmanlıklar, olasılıklar ve seçimler üzerine şekilleniyor. Matt Haig, geçmişte yaşanılan olaylara üzülmenin bir anlamı olmadığını çarpıcı bir şekilde gösteriyor. Bunun yerine elimizdekilerin kıymetini bilmek düşüncesi daha fazla destekleniyor.

İnsan Olmak

İnsan Olmak
İnsan Olmak

Engin Gençtan’ın kalemiyle yazılan kitap, insanların günlük yaşamda karşılaştığı sorunları anlatıyor. İnsan ve insan olmanın ne demek olduğunu etkileyici bir şekilde gösteriyor. Basit ve anlaşılır diliyle kitap çok sevilenler arasındadır. Gençtan bu kitabı, “bizim içinde bir kitap yazın.” Diyen ziyaretçisi için kaleme almış.

Elveda Aşk

Sinan Akyüz tarafından yazılan kitap, birçok kişiyi derinden etkiledi. Elveda Aşk, Çanakkale Savaşı için arkada sevdiklerini bırakan İstanbul Talebelerini anlatıyor. Aşklarını yarım bırakmamak için vatanı kurtarmaya gidenlerin öyküsü, okurları çok fazla hüzünlendiriyor.

Felsefenin Kısa Tarihi

Nigel Warburton, Felsefenin Kısa Tarihi eseriyle, Batı filozoflarını anlatıyor. Oldukça basit ve akıcı şekilde anlattığından dolayı kitap, felsefe tarihine yeni başlayanlar için sıkça öneriliyor. Eğer hala okumadıysanız, filozofların hayata bakışını öğrenmek için bu kitaba mutlaka zaman ayırın.

Ötenazi Okulu

Ötenazi Okulu
Ötenazi Okulu

Maral Atmaca tarafından yazılan kitap, Yeşil’in hayatını anlatıyor. Bir yandan kötü aile bağları diğer yandan okuldaki mücadelesi derken Yeşil için hayata tutunmak bir hayli zordur. Sır dolu bir kalbe sahip olan Yeşil, birçok kişiyle mücadele içindedir. Kalbi, ondan alınmak istenir ve bu savaş düşünülenden çok daha zordur.

Hayal

Ayşe Kulin’in yazdığı Hayal Kitabı, 1983 senesinden günümüze kadar yaşadığı anıları anlatmaktadır. Aslında Ayşe Kulin’in yazarlık süreci karşımıza çıkıyor. Özellikle yazmayı seviyorsanız, bu kitaptan ilham alabilirsiniz.

Zamanın Kısa Tarihi

Stephen Hawking’in sorularına cevap aradığı bir kitap okumaya ne dersiniz? Çağımızın en büyük dâhilerinden olan Stephen Hawking, bu kitabıyla zamanda yolculuk, kara delikler gibi birçok konuyu anlatıyor. Daha önce konuyla ilgili araştırma yapsanız da yapmasanız da oldukça sade bir dille yazılan bu kitap size ışık olacaktır.

Aylak Adam

Aylak Adam
Aylak Adam

Yusuf Atılgan’ın Aylak Adam eseri, yayınlandığından bugüne ilgiyi hiç kaybetmedi. Kitap, aylak bir aydının düşüncelerini, hayat anlayışını anlatıyor. Toplumla olan çelişkileri, yalnızlığı ve yabancılaşmayı kitabın çarpıcı anlatımıyla görebilirsiniz. Eğer 2022 senesinde okumadıysanız, mutlaka 2023 yılında okuyacaklarınız listenize Aylak Adam’ı ekleyin!

Ülker Abla

Seray Şahiner, daha önce yazdığı Antabus roman karakterlerinden olan Ülker ablayı anlatıyor. Sürekli eşinden şiddet gören Ülker abla, Türk edebiyatındaki en güçlü kadın karakterlerden biri. Kitabı okurken kadının toplumdaki yeri ve önemiyle ilgili çok fazla düşüneceksiniz.

Rağmenciler: Akacak Azim Damarda Durmaz

Rağmenciler kitabı Mümin Sekman tarafından kaleme alınmıştır. Kitap, karşılaştıkları zorluklara rağmen azimle hayata devam edenlerin öyküsünü anlatıyor. Kim ne derse desin, herkese ve her şeye rağmen devam etmeniz için size ilham verecek bir kitaptır.

Momo

Momo
Momo

Okuyanları, heyecanlandıran bir diğer kitap Momo, küçük kızın zaman hırsızlarına karşı mücadelesini konu alıyor. İyi bir dinleyici olan Momo’nun elinde olan tek şey, zamandır. Kente gelen adamlar, zamanı çalmak ister ve onları durduracak tek kişi Momo’dur.

Seyir

Kitapta karşımıza hayatı çok kötü olan bir kadın çıkıyor. Yaşadıklarından sonra kadının nasıl toparlandığı anlatılıyor. Mükemmel bir üslupla anlatılan Seyir ile bir kadının dönüşüm hikayesini okuyacaksınız.

Fink

Bir modelin hayat hikayesinin anlatıldığı bu kitap, 2022 yılında çok okunanlar listesinde Hayallerine ulaşmak için bu model, Hong Kong’a gidiyor. Böylece Asya ve Pasifik ülkelerinde uzun süre boyunca fırtınalar estiriyor.

Hayır Serisi

Sürekli bastırılmaya çalışılan sesler, bu kitapta yankılanıyor. Hayır Serisi, özgürlük ve bağımsızlık için mücadele edenlerin hayat hikayelerini anlatıyor. Kadın ve erkek eşitsizliğine, adaletsizliğe, cehalete, şiddete “hayır” diyenlerin sesi bu kitapta yer alıyor. Toplam 22 kitaptan oluşan bu seri, okunmaya değer!

Seninle Başlamadı

Seninle Başlamadı
Seninle Başlamadı

Mark Wolynn kalemiyle yazılan Seninle Başlamadı, geleneksel psikoterapilerin çözemediği konuları farklı şekilde çözülebileceğini anlatıyor. Kitapta travmaların kuşaktan kuşağa aktarıldığı ele alınıyor. Çözüm ise kişinin geçmişinde değil, ailenin genetik mirasında saklı olabileceğini vurguluyor. Kitap, Zeytin Ağacı filmine de ilham vermişti.

Kaplanın Sırtında

Ülkemizin en sevilen sanatçılarından olan Zülfü Livaneli’nin Kaplanın Sırtında kitabı, 2022 senesinde en çok okunan kitaplar arasındadır. Kitap, II. Abdülhamit’in tahtan inmesinin ardından yaşananları anlatıyor. Aynı zamanda bireyi, toplumu ve devleti sorguluyor.

Bir Aşk Masalı

Ahmet Ümit tarafından yazılan kitap, okurları Kaf Dağı’nın çöllerine bir yolculuğa çıkartıyor. Beş prensin aşk için giriştikleri maceraları konu alıyor. Farklı konusuyla okuyuculara bambaşka bir dünyanın kapılarını açıyor.

Tüm bunların yanında son yüzyılın en iyi kitaplarını merak ederseniz, sizin için harika bir listemiz var: 21. Yüzyılın En İyi 100 Kitabı

 

Sıkça Sorulan Sorular

En Çok Satılan Kitap Hangisi?

150 milyon ile en fazla satılan kitap Yüzüklerin Efendisi’dir.

2022’de En çok Hangi Kitap Okundu?

Genel olarak 2022 senesinde birçok kitap okundu. Listemizde en çok okunan kitapları görmeniz mümkündür.

İlk Hangi Kitaplar Okunmalı?

Bunun bir skalası olmamakla birlikte sizi cezbeden kitapları tercih etmeniz, okuma alışkanlığı açısından faydalı olacaktır.

Shares:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir