Sinema

Sınırlarınızı Zorlayabilecek Hayatta Kalma Filmleri

Sınırlarınızı Zorlayabilecek Hayatta Kalma Filmleri

Hayatta kalma filmleri, izlemesi en keyifli ve heyecanlı türlerdendir. Öyle ki kaliteli bir hayatta kalma filmi sınırlarınızı zorlayacak ve nefesinizi kesecektir. İnsanlığın en önemli içgüdülerinden olan hayatta kalma düşüncesi, bu yapımların her birinde farklı noktalardan ele alınmaktadır. Bazen bir hayvan, bazen vahşi doğa bazen ise farklı bir yaşam alanında mücadele edilmesi gerekmektedir. İzlerken kendinizi olayın içerisinde bulacağınız, her saniyesini büyük bir heyecanla takip edeceğiniz hayatta kalma filmlerini sizler için derledik. İşte muhteşem oyunculukları ve sürükleyici sahneleriyle sınırlarınızı zorlayabilecek hayatta kalma filmleri…

Cast Away – Yeni Hayat (2000)

cast-away-2000
Cast Away- Yeni Hayat (2000)

Her insan, “Issız bir adaya düşsem ne yapardım?” sorusunu hayatı boyunca en az bir kez düşünmüştür. Tam olarak bu varsayımın cevabını bulabileceğiniz Cast Away (Yeni Hayat), heyecanı doruklarda yaşayacağınız filmlerdendir. Chuck Noland adındaki bir analiz uzmanı, iş seyahati için bindiği uçağın Güney Pasifik’te bilinmeyen bir nedenle düşmesinin ardından ıssız bir adada uyanır. O andan itibaren başlayan hayatta kalma mücadelesinin sonunda Chuck Noland, hayatta kalmayı başarabilecek midir?

Filmin Künyesi

  • Yönetmen: Robert Zemeckis
  • Senarist: William Broyles Jr.
  • IMDB Puanı: 7.8

Tom Hanks’in birbirinden güzel diğer filmlerini keşfetmek için Tom Hanks Filmleri: Ödüllere Doymayan Yapımlar yazımıza göz atabilirsiniz.

The Martian – Marslı (2015)

The Martian - Marslı (2015)
The Martian – Marslı (2015)

Hiç farklı bir gezegende hayatın nasıl olacağını düşündünüz mü? Mark Latney adlı astronotumuz tam da bu olayın ortasında kendisini buluyor! Andy Weir’in aynı adlı romanından uyarlanan The Martian, Mars’ta görevli olan bir astronotun fırtına nedeniyle ekibi tarafından yalnız bırakılmak zorunda kalınmasının ardından hikayesine giriş yapıyor. Uyandığında kendisini hiç tanımadığı bir gezegende ve yalnız başına bulan Latney’in bilgisi ve azmini kullanarak verdiği hayatta kalma mücadelesi kesinlikle görülmeye değer.

Filmin Künyesi

  • Yönetmen: Ridley Scott
  • Senarist: Drew Goddard ve Andy Weir
  • IMDB Puanı: 8.0

First Blood – İlk Kan (1982)

First Blood - İlk Kan (1982)
First Blood – İlk Kan (1982)

John Rambo, küçük bir kasabadaki şerif tarafından tacize uğramasıyla birlikte intikam duygusuyla yanıp tutuşmaya başlamıştır. Bir gün kontrolünü tamamen kaybederek bir polisin ölümüne neden olan Rambo, kırsala kaçmak zorunda kalır. Fakat silahlı ekipler tarafından kısa bir sürede köşeye sıkıştırılan başrolümüzün hayatta kalmak için bir ölüm makinesine dönüşmekten başka çaresi kalmamıştır. Usta oyuncu Sylvester Stallone’nın herkes tarafından sevilen ve benimsenen Rambo karakterinin yer aldığı filmini, hayatta kalma filmleri izleme listenize eklemelisiniz.

Filmin Künyesi

  • Yönetmen: Ted Kotcheff
  • Senarist: David Morrell, Michael Kozoll ve William Sackheim
  • IMDB Puanı: 7.7

Apocalypto – Apokalipto (2006)

Apocalypto - Apokalipto (2006)
Apocalypto – Apokalipto (2006)

Apocalypto, uzun yıllardır huzur ve barış içerisinde yaşamını sürdüren bir kabiledir. Fakat hiç beklemedikleri bir anda, Tanrılara kurban verme amacıyla köle arayan savaşçıların kendilerine saldırmasıyla huzurları bozulacaktır. Apocalypto, kabilenin üyelerinden biri olan Jaguar Paw isimli adamın, hamile karısı ve oğlunu korumak adına verdiği hayat mücadelesini anlatan oldukça etkileyici filmlerdendir.

Filmin Künyesi

  • Yönetmen: Mel Gibson
  • Senarist: Mel Gibson ve Farhad Safinia
  • IMDB Puanı: 7.8

The Revenant – Diriliş (2015)

The Revenant - Diriliş (2015)
The Revenant – Diriliş (2015)

Bir şirkette, kürklerini elde etmek için hayvan avlama görevinde çalışan Hugh Glass, bir gün avlandığı sırada ekibi tarafından terk edilmek zorunda kalır. Bir boz ayının saldırısına uğraması, tüm hayatını değiştirecektir. Öyle ki terk edilmesiyle birlikte vahşi doğada hayatta kalma mücadelesi vermek zorunda kalan Glass’ın dehşet verici hikayesi heyecandan nefesinizi kesecektir. En iyi yönetmen Oscar ödüllü The Revenant, Leonardo DiCaprio’ya “En İyi Erkek Oyuncu” dalında ilk Akademi ödülü getirerek başarısını taçlandırmıştır.

Filmin Künyesi

  • Yönetmen: Alejandro G. Inarritu
  • Senarist: Mark L. Smith, Alejandro G. Inarritu ve Michael Punke
  • IMDB Puanı: 8.0

Everest (2015)

Everest (2015)
Everest (2015)

Her dağcının hayali hayatında bir kez olsun Everest’e tırmanabilmektir. Everest, bir grup dağcının aynı hayalle yola çıktığı; fakat sonrasında oldukça kötü dakikalar yaşamak zorunda kaldıkları bir macerayı konu almaktadır. Everest’in zirvesine çıkma amacıyla başlayan yolculuk, zirveye yaklaşıldıkça kar yağışı ve hava koşullarının da etkisiyle can sıkıcı bir hal almaya başlar. Böylece ekibimizin tek hedefi, hayatta kalabilmek için yeterli mücadeleyi verebilmek olacaktır.

Filmin Künyesi

  • Yönetmen: Baltasar Kormakur
  • Senarist: William Nicholson ve Simon Beaufoy
  • IMDB Puanı: 7.1

127 Hours – 127 Saat (2010)

127 Hours - 127 Saat (2010)
127 Hours – 127 Saat (2010)

Tek başına ve kimsenin haberi olmadan Utah dağına bir yolculuk yapma kararı alan Aron Ralston isimli dağcı, yolculuk sırasında büyük bir kaya parçasının arasına sıkışır. Yaklaşık 5 gün boyunca hareketsiz kalan ve herhangi bir yardıma ulaşamayan Ralston’un hayatta kalma içgüdüsüyle verdiği karar, izlerken zorlanmanıza neden olacaktır. Gerçek bir hayat hikayesinden uyarlanan 127 Hours, etkileyici öyküsü ve oyunculuklarıyla listemizde yerini almayı başarmıştır.

Filmin Künyesi

  • Yönetmen: Danny Boyle
  • Senarist: Danny Boyle, Simon Beaufoy ve Aron Ralston
  • IMDB Puanı: 7.6

Life of Pi – Pi’nin Yaşamı (2012)

Life of Pi - Pi’nin Yaşamı (2012)
Life of Pi – Pi’nin Yaşamı (2012)

Yayınlandığı dönemin en ses getiren yapımlarından olan Life of Pi, oldukça etkileyici ve sürükleyici bir hayatta kalma hikayesidir. Pi, hayvanat bahçesi işleten bir ailenin oğludur ve ailesinin zor günler yaşaması nedeniyle Kanada’ya göç etmeleri gerekir. Hayvanları da yanlarına alarak yolculuğa başlayan Pi ve ailesi,  geminin batmasıyla birlikte oldukça zorlu bir mücadeleye girer. Son derece üzücü olan bu olayın sonucunda Pi, bir zebra, bir sırtlan, bir orangutan ve bir Bengal Kaplanı olan Parker hayatta kalmayı başarır. Okyanusun ortasında bir arada durmak zorunda kalan ekibimizin heyecan ve aksiyon yüklü hayatta kalma mücadelesini kesinlikle izlemelisiniz.

Filmin Künyesi

  • Yönetmen: Ang Lee
  • Senarist: Yann Martel ve David Magee
  • IMDB Puanı: 7.9

I Am Legend – Ben Efsaneyim (2007)

I Am Legend - Ben Efsaneyim (2007)
I Am Legend – Ben Efsaneyim (2007)

Hiç dünya üzerinde tek kaldığınız senaryoları düşlediğiniz oldu mu? I am Legend, genç bir bilim insanı olan Neville’in tüm insanlığı etkileyen bir virüsü engelleyememesi nedeniyle bağışıklığı olan tek insan olarak yaşama savaşı vermesini konu alıyor. Bedeni mucizevi bir şekilde virüsten etkilenmeyen Neville, üç yıl boyunca kendisi gibi insanları arasa da dünya üzerinde bir tek kendisinin sağlıklı kaldığını düşünmek zorunda kalıyor. Peki, gerçekten Neville yalnız mı? Kendi kanından ürettiği tedaviyle insanlığı kurtarabilecek mi? Zamanı oldukça kısıtlı olan ve Will Smith tarafından canlandırılan karakterimizin hayatta kalma içgüdüsüyle verdiği kararlar sınırlarınızı zorlayacak.

Filmin Künyesi

  • Yönetmen: Francis Lawrence
  • Senarist: Mark Protosevich, Akiva Goldsman ve Richard Matheson
  • IMDB Puanı: 7.2

The Pianist – Piyanist (2002)

The Pianist - Piyanist (2002)
The Pianist – Piyanist (2002)

Savaşın en acı verici yüzü The Pianist filmi ile karşınızda! 2. Dünya Savaşı döneminde başarılı bir piyanist olan Wladyslaw Szpilman’ın hikayesini konu alan filmimiz, gerçek bir hayat hikayesinden uyarlanmıştır. Polonya’da yaşayan Szpilman’ın hayatı, şehrinin işgal edilmesi ve yaşadıkları yerden sürülmeleriyle birlikte değişecektir. Dram türünün en çarpıcı filmlerinden olan Piyanist’te, umudunu kaybetse de mücadelesinden vazgeçmeyen ünlü piyanistin hayatta kalmak için yaptıkları görülmeye değerdir. Üstelik ana karakterimize hayat veren Adrien Brody’nin muhteşem oyunculuğu, kendisine Akademi tarihinin en genç “En İyi Erkek Oyuncu” ödülünü de getirmiştir.

Filmin Künyesi

  • Yönetmen: Roman Polanski
  • Senarist: Ronald Harwood ve Wladyslaw Szpilman
  • IMDB Puanı: 8.6

Shares:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir