Bakım

Kıvırcık Saçlıların Sihirli Değneği Curly Girl Method Nedir?

curly girl method

Kıvırcık saçlar, bakımı ve şekil vermesi en zor kabul edilen saç tipleridir. Bu nedenle kıvırcık ve dalgalı saçlara sahip olan kişiler genellikle ya saçlarını yüksek ısılar ile düzleştirmekte ya da belirgin olmayan dalgalar kullanmaktadır. Trend saç bakım yöntemlerinden biri olan curly girl method, bu hataları en aza indiren ve doğal bir dalgaya sahip olmanızı sağlayan özel bir yöntemdir. Peki, curly girl method nedir?

Bu teknik hakkında bilinmesi gereken tüm detayları sizler için araştırdık.

Curly Girl Method Nasıl Ortaya Çıktı?

Curly girl method, pek çok kişinin olumlu sonuçlar elde ettiği bir tekniktir. Kıvırcık ya da dalgalı saçları olan herkesin deneyimleyebileceği yöntemler arasında yer almaktadır. Bu yöntem, Lorraine Massey isimli bir kuaför tarafından tanıtılmıştır. Kısa zaman içinde büyük bir üne kavuşan bu yöntem Türkiye’de de popüler bir teknik olarak anılmaktadır.

Uygulama aynı zamanda saçları yıpratmayan aşamaları da bünyesinde barındırır. Bu yöntem hakkında ‘’Curly girl method nedir?’’ sorusuna verilebilecek birçok yanıt mevcuttur. Kıvırcık saçlarını daha kalıcı dalgalar ya da dalgalı saçlarını daha iri ve net bukleler haline dönüştürmek isteyen herkesin uygulayabileceği bir yöntemdir. Curly girl method, herkesin rahatlıkla kullanabileceği, kalıcı ve gösterişli bukleler için ideal bir tekniktir.

Curly Girl Method Kimler için Uygundur?

Curly Girl Method kimler icin uygun
Curly girl method, pek çok kişi tarafından rahatlıkla uygulanabilecek bir yöntemdir.

Curly girl method, pek çok kişi tarafından rahatlıkla uygulanabilecek bir yöntemdir. Kadın, erkek ya da çocuklar için herhangi bir sorun teşkil etmeyen aşamaları aynı zamanda oldukça faydaları detaylar da içermektedir.

Uygulamanın en hassas noktalarından biri, sülfatsız şampuan kullanımıdır. İçerik kısmında sülfat ve silikona yer veren hiçbir saç bakım ürünü bu yöntemde kullanılmamaktadır. Sülfat ve silikon, bilindiği üzere saçlara uzun vadede zarar veren ve doğal olmayan bileşenlerdir. Dolayısıyla curly girl metodunda bu tarz kimyasallara kesinlikle yer verilmez. Daha doğal malzemelerden üretilen saç bakım ürünlerini tercih etmek isteyen herkes için curly girl method oldukça uygun bir yöntemdir.

Kıvırcık saçlı kızların vazgeçilmez bakım rutini olan curly girl method, doğal malzemelerin kullanıldığı özel bir uygulamadır. Bu sayede her yaş ve cinsiyetten kişinin kullanımı için uygundur. Siz de saçınızın ihtiyaçları çerçevesinde rahatlıkla bu yöntemi uygulayabilir ve saçlarınızdaki değişimi kısa süre içinde gözlemleyebilirsiniz.

Curly Girl Method Ne Kadar Sürede Etkisini Gösterir?

Pek çok kişinin sürece başlamadan önce merak ettiği önemli bir konu vardır. Bu konu ise yöntemin ne kadar süre içinde etkisini göstereceğidir. Curly girl method uzun vadede etkili ve kalıcı bir çözüm sunarken başlangıç aşamasında da değişimleri gözlemeyebileceğiniz bir yöntemdir. Bu sayede kısa süre içinde etki edeceği de rahatlıkla söylenebilir.

Kıvırcık ve dalgalı saçlara sahip olan kişilerin uygulayabileceği bu yöntem için net olarak bir etki süresi verilememektedir. Fakat kişinin saç tipine ve yöntemin doğru teknikler ile saça uygulanması durumunda yavaş yavaş farkı hissedebilirsiniz. Kimileri için birkaç ayda etki gösterirken kimileri için ise bu süreç 1 ya da 2 yıl sürebilmektedir. Bu aşamada saçınız için kullandığınız ürünlerin geçmişi ve eski saç bakım rutininiz de oldukça etkilidir. Saçınızın yapısını bozmadan, daha doğal kaynaklı ürünler kullanan kişiler için süreç daha kısa olabilmektedir.

Yöntemin en çok merak edilen detayı ise ilk etkilerinin ne zaman görüleceğidir. Tıpkı “Curly girl method nedir?” sorusuna verilebilecek net bir yanıt olduğu gibi ilk etkileri için de kanıtlanmış bir süreç pek tabii mevcuttur. Bu süreç genel itibarıyla 1 ya da 2 hafta olarak öne çıkmaktadır. Uygulamayı doğru teknikler ile hayata geçirdiğiniz takdirde ilk etkileri kısa süre içinde gözlemlemeniz mümkündür.

Curly Girl Aşamaları ve Saç Yıkama Yöntemleri

Curly girl method adımlar
Curly girl method uygulama adımları 5 temel aşamadan oluşur.

Eski saç bakım alışkanlıklarınızdan vazgeçmenizi gerektiren, etkili bir sonuç için sürekliliğin önemli olduğu bu yöntem oldukça kalıcı bir tekniktir. İlk aşamada zor ve meşakkatli bir süreç gibi gelse de rutininizi oluşturduktan sonra kolaylıkla devam ettirebilirsiniz.

Sizin için “Curly girl method nedir?” ve “Yöntemin uygulaması nasıl olmalıdır?” gibi tüm soruların yanıtlarını araştırdık. İşte çok etkili olan ve dünya çapında da ses getiren uygulamanın adımları:

  • Yıkama
  • Tarama
  • Şekillendirme
  • Sarma
  • Kurutma

Metodun ilk aşaması hakkında bilinmesi gereken bir detay mevcuttur. Kıvırcık saçların en çok ihtiyaç duyduğu şey nemdir. Bu yöntemde de hedeflerden ilki nemi saça hapsetmek olacaktır. Dolayısıyla saç diplerinde daha fazla nem olmasını sağlamak için saçlar öne atılarak yıkanmalıdır.

Saçların sık aralıklar ile yıkanması önerilmese de yıkanacağı zamanlar daima sülfatsız ve silikonsuz bir şampuan kullanılmalıdır. Aynı zamanda bahsedildiği üzere saçları öne atarak yıkama da oldukça önemlidir.

Curly girl metodunda aşina olunması gereken hususlardan biri ise “Temiz içerik” ibaresidir. Temiz içerik, şampuanların içinde yer alan bileşenlerin doğal kaynaklı olup olmadığıdır. Bu nedenle tercih edilecek şampuanların “Temiz içerikli” olmasına dikkat edilmelidir.

Bu yöntemde şampuan yerine genellikle saç kremi de tercih edilmektedir. Birçok kişiye garip geliyor olsa da içeriği sebebiyle nemi daha fazla tutan kremler, curly girl metodunun vazgeçilmezidir. Aynı şekilde tıpkı şampuanlar gibi kremlerin de temiz içerikli olmasına dikkat edilmeli ve masaj yaparak soğuk su ile durulanmalıdır.

Yıkama Sonrası Tarama ve Şekillendirme

Curly girl metodunda saçları tarama ve şekillendirme aşaması da oldukça kolaydır. Genel olarak fırça ve taraklar saçları taramak için tercih ediliyor olsa da bu yöntemde geniş dişli fırça kullanımı önemlidir. Daha sık dişli ve saça hasar veren taraklar curly girl için uygun bir materyal olarak kabul edilmemektedir. Geniş dişli taraklar bu yöntemde kullanılıyor olsa da parmaklar yardımıyla saçları birbirinden ayırmak daha etkili ve sağlıklı bir çözüm önerisidir.

Tarama işleminden sonra ise şekil verme aşaması gelmektedir. Bu aşamada ise saçlara durulanmayan bir şekillendirici krem yardımı ile bukle belirginleştirme işlemi uygulanır. İşlem genellikle tarağın arka kısmı ile ya da parmaklar ile uygulandığında daha etkili bir sonuç vermektedir.

Curly Girl Uygulamasında Saçları Sarma Yöntemi

Sıra geldi bu yöntemde saçları sarma aşamasına. Rutinin bu ayağında saçları havlu ile kurutmak önerilmez. Havlular saçları aşırı yıpratıp kuruttuğu için curly girl metodunda tercih edilmeyen bir materyaldir. Dolayısıyla mikro fiber özelliği olan, hassas havlular ya da pamuklu bir tişört yardımı ile saçlar sarılabilir.

Tarandıktan sonra şekil verdiğiniz saçlarınızı bir tişört yardımı ile fazla sıkmadan toplayabilirsiniz. Bu aşamada hem nemi hapseder hem de buklelerin toplu kalarak daha kalıcı şekil almasını sağlarsınız. “Curly girl method nedir?” sorusuna verilebilecek en net yanıtlardan biri olan, saçların nemli kalmasını sağlamak da bu aşamada etkili sonuçlar vermektedir. Dolayısıyla saçların nemini kalıcı tutmak ve bukleleri belirginleştirmek için hassas bir havlu ya da tişört kullanımı oldukça idealdir.

Curly Girl Metodunda Saçlar Nasıl Kurutulmalıdır?

Curly Girl Metodunda Saclar Nasil Kurutulmalidir
Doğru bir şekilde tekniği uygulamak için Saçları öne atarak ya da vigo yardımı ile kurutmak gerekir.

Şimdi sıra bu yöntemin en can alıcı noktalarından bir tanesi olan, son aşamada. Saçları kurutmak da curly girl metodunda oldukça dikkat edilmesi gereken bir adımdır. Bu aşama sırasında yüksek ısı kullanmak oldukça zararlıdır. Yüksek ısılar pratik bir sonuç elde etmek için ideal olsa da saçlara verdikleri zarar nedeniyle tercih edilmemelidir.

Daha düşük hatta mümkünse soğuk üfleyen bir kurutma makinesi ile saçların ıslaklığını gidermek daha faydalı olacaktır. Saçları öne atarak ya da vigo yardımı ile kurutmak kalıcı bir çözüm olsa da avuç içi ve parmaklar yardımı ile de şekillendirerek kurutabilirsiniz.

Metodu Uygularken Bırakılması Gereken Alışkanlıklar

Metodun uygulamasında bırakıldığı takdirde daha etkili sonuçlar elde edebileceğiniz pek çok detay mevcuttur. Bu detaylar arasında temiz içerikli ürün kullanımı ve yüksek ısılı ürünlerin zararları gibi birçok farklı kriter yer almaktadır. Tavsiye edilen kriterlerden bazıları şu şekilde sıralanabilir:

  • Şampuan ve kremler ilk kullanımda saça canlı ve dolgun bir görüntü vermektedir. Fakat sonraki aşamalarda saçın doğal dalgasına engel olması nedeniyle sülfat ve silikon içermeyen ‘’temiz içerikli’’ ürünler kullanılması tavsiye edilir.
  • Saç maşası ve düzleştirici gibi saçı yıpratan ürünler kullanılmamalıdır.
  • Saçları boyamak yerine temiz içerikli açıcılar kullanılabilir. Genel itibarıyla boya kullanımından uzaklaşılmalıdır.
  • Tarak ve fırça yerine ya geniş dişli materyaller ya da parmaklarınızı kullanarak saçlarınızın karışıklıklarını çözebilirsiniz.

Sizin için “Curly girl method nedir?” ve “Hangi aşamalardan geçilmelidir?” soruları için yanıtlar verdik. Siz de bu adımları en doğru şekilde uygulayarak doğal ve kıvırcık saçlara rahatlıkla kavuşabilirsiniz.

Bu teknik dışında saçlarınıza iyi gelecek bakım önerileri için Evde Saç Bakımı için Uygulayabileceğiniz En İyi 7 Yol yazımıza göz atabilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

Kıvırcık Saçlı Olduğunuzu Nasıl Anlarsınız?

Kıvırcık saçlı olduğunuzu anlamak için bir tel saçınızı alın ve ıslatın. sonrasında kurumaya bırakın ve gözlemleyin. Eğer saçınızın dörtte üçü bir halka içinde kalıyorsa, kıvırcık saçlısınız demektir.

Buklelerin Bozulmaması için ne Yapılmalı?

Buklelerin kolayca bozulamamsı ve hacmini tüm gün boyu koruması için için maşa yapmadan önce saçlarınızı doku verici bir ürünle spreyleyebilirsiniz.

Curly Girl Metodunda Saçlar Nasıl Kurutulmalıdır?

Curly girl metodunda saçları kuruturken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta düşük ısıda işlem uygulamaktır. Sonrasında saçlar öne alınır ve vigo yardımı ile kurutulur.

Shares:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir