Normal EFT ücretinin üzerinde bir ödemesi olan bu yöntem, yapıldığı anca hızlı bir sonuç vermektedir. Zaman zaman kurtarıcı bir işlem olan “Geç EFT nedir?’’ sorusuna verilebilecek tüm yanıtları sizler için araştırdık.
Geç EFT, sık kullanılmadığı için duyulmayan bir işlem olsa da son dönemlerde pek çok kişinin tercih ettiği para transfer yöntemleri arasında yer almaktadır. Geç EFT, bankaların normal çalışma saatleri dışında da yapılan işlemler için vermiş olduğu ücretli bir hizmet türüdür. Fakat bu ücret bankadan bankaya göre değişkenlik göstermektedir.
Geç EFT Saat Kaça Kadar Gönderilir?
Geç EFT sistemi, bankanın mesai saatleri dışında yapılabilen bir işlemdir. Dolayısıyla saat 16.00’dan sonra yapılmaya uygun olsa da bitiş süresi her bankaya göre değişmektedir. Genel olarak incelendiğinde ‘’Geç EFT nedir?’’ ya da ‘’Geç EFT kaça kadar yapılabilir?’’ sorusu sorulduğunda verilebilecek ortalama bir yanıt mevcuttur. 16.00’da başlanabilen bu uygulama için çoğunlukla belirlenen saat 17.00’dır. Fakat bankaların tümü incelendiğinde en son işlem saati 17.20 olarak da belirtilmiştir.
Son işlem saati 17.15 – 17.20 olan bankalar ise aşağıdaki gibi sıralanabilir:
- ING Bank: 16.00 – 17.15
- QNB Finansbank: 16.00 – 17.15
- Yapı Kredi Bankası: 16.45 – 17.20
- Türkiye Finans Katılım Bankası: 16.00 – 17.15
- Akbank: 16.00 – 17.15
Fakat Akbank için belirlenen son saat kurumsal müşteriler adına 17.00’dır. Dolayısıyla bankadan bankaya değişkenlik gösteren saatleri inceleyerek işlem yapmak oldukça önemlidir. İşlem saatini kaçırıp bu yöntemi uyguladığınız takdirde gerçekleştirilemeyen EFT’ler için neler yapılabileceğini de sizin için araştırdık.
Geç EFT İşlemi Sonuçlanmazsa Ne Yapılabilir?
Bu sistemde en sık merak edilen konular arasında ‘’Geç EFT nedir?’’ sorusu geliyor olsa da işlemin sonuç vermediği durumlarda ne yapılacağı da araştırılmaktadır. Bazı anlarda geç EFT gönderilmiş dahi olunsa para transferi alıcıya ulaşmaz ve askıda bekler. Bunun sebebi ise sizin bir hatanız ya da bankanın yoğunluğundan dolayı olabilmektedir. Çeşitli sebeplerden dolayı oluşabilecek bu durumun bir çözümü de mevcuttur.
Bu durum ile karşı karşıya kaldığınızda öncelikli olarak sorgu numarasını temin ederek müşteri hizmetlerine ulaşmanız gerekmektedir. Sorgu numarasını bulabilmek için ise EFT sorgulama işlemini yapmalı ve bu kodu temsilciler ile paylaşarak detaylı bilgi almalısınız. Bu gibi durumlarda müşteri hizmetleri size kısa süre içinde çözüm sunabilmektedir.
EFT ile Geç EFT Arasındaki Farklar
Peki ya ‘’Geç EFT nedir?’’ sorusuna yanıt bulduysak ‘’EFT ile Geç EFT arasındaki fark nedir?’’ sorusuna da bir yanıt verilebilir mi?
Pek tabii verilebilir. Geç EFT, bahsedildiği üzere bankaların müşterilere tanımış olduğu bir nev-i insiyatiftir. EFT yönteminde farklı bankalar aracılığı ile yapılan işlemler mevcuttur. Fakat bu işlemlerin yapıldığı bankalar farklı olduğu için belirlenmiş bazı son saatler vardır. Geç EFT sisteminde ise bu saatler esnetilebilir. Normal bir EFT işlemi yaparken ödenen tutar da dolayısıyla geç EFT yönteminde artış gösterecektir.
Eğer siz de işlemlerinizi hızlı bir şekilde, mesai saati sonrasında halletmek istiyorsanız belli bir ücret karşılığında EFT yapabilirsiniz. Bunun için tek dikkat etmeniz gereken nokta, bankanızın belirlemiş olduğu son işlem saatine uygun olarak gönderim yapmanızdır.
Tüm bunların yanında gece yapılan EFT’nin hesabınıza ne zaman geçeceğini öğrenmek ister misiniz? O halde Gece Yapılan EFT Ne Zaman Hesaba Geçer? yazımıza buyrun.
Sıkça Sorulan Sorular
Hangi Bankalarda Geç EFT Seçeneği Var?
Günümüzde her banka, geç EFT seçeneği sunmaya başlamıştır.
Geç EFT İşlemleri için Kesinti Yapılıyor mu?
Evet, 2,44 TL ve üzerinde EFT ücreti ödemeniz gerekiyor.
Geç EFT Süresi Ne Kadar?
EFT işlemleri ortalama 5 dakika içerisinde tamamlanabiliyor.
Sıkça Sorulan Sorular
Hangi Bankalarda Geç EFT Seçeneği Var?
Günümüzde her banka, geç EFT seçeneği sunmaya başlamıştır.
Geç EFT İşlemleri için Kesinti Yapılıyor mu?
Evet, 2,44 TL ve üzerinde EFT ücreti ödemeniz gerekiyor.
Geç EFT Süresi Ne Kadar?
EFT işlemleri ortalama 5 dakika içerisinde tamamlanabiliyor.