Sağlık

Gıdı Nasıl Eritilir?

Gıdı Nasıl Eritilir

Gıdı, çene ile boyun bölgenizde kalan etli kısma verilen addır. Yüzümüzün hemen altında boynumuzla bir bütün olan bu bölge oldukça göz önündedir. Bu nedenle “Gıdı nasıl eritilir?” sorusunun yanıtı çok sık aranır. Zamanla sarkmaya ve görüntü olarak bireyleri rahatsız etmeye başlayan gıdının mevcut görüntüsünden sarkık görüntüye ulaşmasının bazı sebepleri vardır. Bu sebepler:

  • Hızlı kilo alımı
  • Genetik olarak yüz yapısında gıdıya meyilli olmak
  • Yaşın ilerlemesi
  • Vücutta görülen kolajen kaybı
  • Aşırı alkol ve sigara kullanımı
  • Güneşe koruyucusuz maruz kalmak
  • Yaşlanma gibi faktörler gıdı oluşmasını tetiklemektedir.

Gıdı Sarkması Nedir?

Gıdı sarkmasının temel faktörü olan yaşlanma ve yer çekimidir. Bu iki faktör önlenemez fakat geciktirilebilir. Gıdık sarkmalarının ameliyatlı ve ameliyatsız olmak üzere çözüm yolları bulunmaktadır.

Gıdı sarkması bireylerin kilo alması ile o bölgenin yağlanmasından kaynaklanır. Aynı şekilde hızlı kilo verimi de derinin sarkmasına sebep olur. Bunların yanında kolajen kaybı da yaş faktörüne bağlı olmaksızın gıdı oluşumuna sebep olabilir. Kolajen, vücudumuzun kendiliğinden üretebildiği ve dokularımızı destekler konumundaki bileşenlerdir. Bu bileşenler, bağırsak, kıkırdak kemik ve deri gibi farklı bölgelerde bulunur. Kolejen, derinizin esnek olmasını sağlarken pürüzsüz bir görüntüyü de beraberinde getirir. Kolojen kayıpları da gıdı oluşumuna zemin hazırlar.

Gıdı Sarkması Nasıl Engellenir?

Gıdı Sarkması Nasıl Engellenir?
Vücudunuza yaşatacağınız su kayıpları, kurulukları ve sarkmaları beraberinde getirir.

Gıdı sarkması yapılan pratikler ile ve olası ameliyatlar ile düzeltilebilmektedir. Ameliyat olmaktan çekinen bireylerin, sabırla uygulayacağı gıdı sarkmasını önleyici pratikler ile sonuç alınabilmektedir. Pratiklere ek olarak yapılan maskeler, nemlendirme yöntemleri ve cilt bakımları gıdığınızın görüntüsünü korur. Gıdı sarkmasının fark edilmesi durumunda aşağıdaki çözümlerin gözden geçirilmesi ve uygulanmasını tavsiye ediyoruz.

  • Su için: Vücudumuzun büyük bir kısmı sudan oluşmaktadır. Vücudunuza yaşatacağınız su kayıpları, kurulukları ve sarkmaları beraberinde getirir.
  • Cildinizi Nemlendirin: Cilt tipiniz karma, yağlı ve kuru olabilir. Cilt tipiniz hangisi olursa olsun nem cildinize canlılık kazandırır.
  • Güneş Kremi Kullanın: Son yıllarda kullanımı artan güneş kremi ve güneş koruyucuları sadece güneşte değil her mevsim kullanılması uzmanlar tarafından önerilmektedir.
  • Kilonuzu Koruyun: İdeal vücut ağırlığınızı hesaplayın ve sağlığınızın sekteye uğramaması için aşırı kilo alıp vermekten kaçının.
  • Düzenli Egzersiz: Hayatınıza katacağınız günde bir saatlik yürüyüşlerin etkisi azımsanamaz. Vücudunuzu dinç ve zinde tutması yönünden egzersiz her yaş grubu bireyler için gereklidir.

Gıdı Sarkmasını Önleyici Egzersizler

Gıdı Sarkmasını Önleyici Egzersizler
Bazı egzersizlerin yardımıyla gıdı oluşumu engelleyebilir, sarkmaların önüne geçebilirsiniz.

Son yıllarda gündeme gelen yüz yogası, yüz ve boyun bölgesine özel masaj tekniklerine rastlamışsınızdır. Gıdı sarkması için yapılan bu özel masajlar haricinde yüz ve boyun bölgesi için birçok özel dermatolojik krem ve nemlendirme maskesi ulaşılır olarak satıştadır. Masajlara ve ek ürünlere gerek kalmadan evde parmaklarınız ile uygulayacağınız ufak dokunuşlar gıdı sarkmanızı önleyebilmektedir. Bu dokunuşlara birkaç örnek verecek olursak:

  • Dik durun. Derin bir nefes alın ve rahatladığınızı hissedin. Kendinizi serbest hissettiğiniz anda, başınızı tam sağa ve sola çevirerek ısının. Daha sonrasında başınız ile çizeceğiniz önde ve arkada olmak üzere yarım daireler hafif ama etkili bir pratiktir.
  • Konumunuz fark etmeksizin, dilinizi üst damağınıza yapıştırın. Bu hareketi tekrar ederken gıdı bölgenizdeki gerilmeyi hissedeceksiniz.
  • Gıdı bölgenizi ve ellerinizi nemlendirin. Sağ ve sol elinizin işaret ve orta parmaklarını birleştirin. Boyun bölgenizden çenenize doğru yukarı bir şekilde nemlendiricinizi yedirin.
  • Kafanızı dikkatli bir şekilde geriye doğru yatırın. Alt dudaklarınızı üst dudağınızı kapatacak şekilde oynatın ve geri çekin. Hareketi yaparken gıdığınızın gerildiğini ve toparlandığını göreceksiniz.

Belirttiğimiz pratik gıdı sarkması önleyici hareketleri günlük rutininize eklediğinizde aradaki farka inanamayacaksınız. Günlük olarak beş dakika ayıracağınız bu herhangi bir krem ve alet gerektirmeyen hareketler düzenli yapıldığında gıdı sarkmasının önüne geçilebilmektedir.

Gıdı Sarkması için Estetik Müdahale

Gıdı sarkmaları için günümüzde estetik müdahale de mümkündür. Bu işlemler gıdı sarkmanız ilerleyerek ameliyata gerek kalmadan uygulanabilir. Estetik cerrahınızın uygun gördüğü yağ miktarı gıdı bölgenizden alınarak eski görüntüsüne kavuşması sağlanır.

Gıdı sarkmaları ilerleyen yaşlarda deri sarkmaları ile birleştiğinde rahatsız edici bir görüntü oluşturabilir. Tıbbi müdahale gerektiren gıdı sarkmalarında ameliyatlara başvurularak kalıcı çözümler alınabilmektedir. Gıdı sarkması ameliyatları lokal ya da bölgesel anestezi ile uygulanır. Ameliyat sonrasında kısa sürede eski gıdı görüntüsüne ulaşmak mümkündür.

Gıdı sarkması günlük hayatınızı etkilemeden, duygusal olarak sizi yıpratmadan sonuçlanabilecek bir süreçtir.

Güzel ipuçları yakalayacağınız Gözlük İzi Burundan Nasıl Geçer? yazımıza da mutlaka göz atın.

Shares:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir