FinansEkonomi

Borsada Bloke Tutarı Nedir?

Borsada Bloke Tutarı Nedir?

Yatırım yapan pek çok kişi bloke tutarının ne olduğuna dair araştırma yapıyor. Biz de bu nedenle “Borsada bloke tutarı nedir?” sorusuna yanıt vereceğiz. Bloke tutarı, hesabınızdaki paraya kısıtlama verilmesi halinde hisse senedi karşılığında paranızı güvence altına almayı sağlar. Hisse senedi işlemlerinin, borç dönüş tarihi, iki iş günüdür. Bu zaman diliminde, hesabınızın temerrüde düşmesine engel olmak için hesabınıza kısıtlama konur.

Banka kartı statüsü geçersiz ne demek?” merak ediyorsanız yazımıza göz atın!

Borsada Bloke Tutarı Nasıl Kalkar?

Bloke tutarını, banka hesabınızın müşteri hizmetlerini arayarak kaldırmanız mümkündür. Fakat bazen kısıtlamayı kaldırmak için işlem yapılması gerekebilir. Böyle durumlarda, bankaya gidilmelidir. Bankada, birkaç inceleme sonrası engellemeyi kaldırmak mümkündür.

İş Bankası Bloke Tutarı Nedir?

Borsada Bloke Tutarı Nedir?
İş Bankası bloke tutarı, kullanıcıya göre değişebilir.

Söz konusu bloke tutarı olduğunda İş Bankası kullanıcılarının sıklıkla bu sorunla karşılaştığını görüyoruz. Aslında korkulacak bir olay olmadığını belirtmeliyiz. Çünkü banka, yapılan işlemle alakalı şüpheli durum olduğunu düşünebilir. Bu nedenle tutarın, hesaptan direkt çekilmesine izin vermek yerine bloke eder. Belirli bir süre sonra eğer alıcı harcama itirazı yapmazsa blokeyi kaldırıyor. İşlem çözümü için her ne kadar 10 günlük süre tanınsa da genellikle 1-2 iş günü içerisinde tamamlanıyor. 

İşCep Borsa Bloke Tutarı Nedir?

İş Bankası kullanan birçok kişi, kredi kartları veya vadesiz hesaplarında bloke tutarı sorunuyla karşılaşabilir. Aslında bu durum, tam anlamıyla bir problem değildir. Çünkü İş Bankası, bir işlem yaptığınız zaman hesaba bloke koyabilir. Engelleme konulmasının asıl amacı, bankanın güvenliğinizi sağlamasıdır.

Yatırım Hesabı Bloke Tutarı Nedir?

“Yatırım hesabı bloke tutarı nedir?” sorusu birçok yatırımcı tarafından merak edilir. Aslında bu işlem, hesap içerisindeki paraya kısıtlama getirilmesidir. Yani hesaptaki paranın, harcanmamasına yönelik yapılan bir işlemdir. Birçok farklı nedenden dolayı banka hesaplarına kısıtlama konma ihtimali vardır.

Hesaba Neden Bloke Konur?

Borsada Bloke Tutarı Nedir?
Hesap blokesinin farklı nedenleri olabilir.

Bir borcun tahsil edilememesi durumunda yasal süreç için ilgili mercilere bilgi verilir. Savcılıklar tarafından, borçlu kişiyle alakalı tüm bankalara bildirim yapılır. Böylece borçlunun tüm banka hesapları, bloke edilir. Hesapta bulunan para, borç tutarından daha fazlaysa borç tutarı dışındaki para transfer yapılabilir. Yani bloke sadece hesap içerisindeki para için geçerlidir.

Hesap blokelerinin bazı nedenleri aşağıdaki şekilde sıralanabilir:

  • Banka kredi borçları
  • Kefaret
  • İflas
  • Vergi Borcu
  • Kredi Teminatı
  • Sermaye artırımı

Kısıtlama uygulandığında durum çözüme kavuşana dek kaldırılmaz. 

Hesap Blokesi Ne Kadar Süre Sonra Kaldırılır?

Hesap blokesi, yasal şartlar çerçevesinde yapılır. Bu nedenle herhangi bir borcun ödenmemesi halinde kısıtlama kaldırılmayabilir. Konuyla alakalı net zaman dilimi verilemez. Resmi olarak bir bilgi gelmediği müddetçe engelin çözülmesi mümkün değildir. Borcun ödenmemesi veya yarısının tahsil edilmesi durumunda yetkili mercilere bilgi verilmelidir.

Borç ödenip yasal olarak süreç tamamlandığında bloke kaldırılır. Ancak borcun sadece bankaya olması durumunda borç ödenir ödenmez banka kısıtlamaya müdahale eder.

İçeriğimizde “Borsada bloke tutarı nedir?” sorusuna yanıt verdik. Bu noktada bloke tutarından ve neden hesaba konulduğundan bahsettik. Hesap blokesi, borçlu durumdayken veya sadece güvenlik amacıyla yapılabilir. Yasal sürece göre kaldırılması mümkündür.

Sıkça Sorulan Sorular

Borsada Bloke Ne Demek?

Yatırımdaki paranın kısıtlanması anlamına gelir.

Bloke Tutarı Nasıl Kalkar?

Eğer ki borç yüzünden bloke söz konusuysa borcun ödenmesi gerekir.

Hisse Blokaj Kaldırma Ne Kadar Sürer?

Borsa hesabındaki parayı korumak için verilen bloke işlemi, günün herhangi bir zamanında kaldırılabilir.

Shares:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir