Oyun

Jurassic World Evolution 2 İncelemesi: Dinazor Parkı Kurma Simülasyonu

Jurassic World Evolution 2 incelemesi

Kült bir film serisi olarak hayatımıza giren Jurassic Park’ın, dinozorların yaşadığı bir parkı yönetmenin nasıl olabileceği konusunda fikirleri birçok simülasyon oyuncusunun aklına soktuğu aşikâr. Bu yazımızda da bu fikirlerin son temsilcisi olan Jurassic World Evolution 2 incelemesi ile oyunun detaylarına ineceğiz.

Gelişen teknoloji oyun dünyasında birçok farklı şekillerde etkilere neden olmuştur. Bu etkilerden en dikkat çekici olanı hiç şüphesiz oyunlarda yakalanmaya çalışılan gerçekçilik olarak söylenebilir. Gerçekçilik arttıkça insanların oyunlardan aldığı zevkler de artmış ve bu yeni oyunların geliştirilme sürecine de yansımıştır. Bu gerçekçilik konusunda en çok geliştirilme yapılan oyunlar simülasyon oyunları olarak düşünülebilir. Sonuçta gerçek hayatta deneyimleyemeyeceğimiz bir şeyi gerçeğine yakın bir şekilde deneyimleyebilmemize olanak sağlamaktadır. Bundan dolayı simülasyon oyunlarında gerçekçilik her zaman aranan bir özelliktir. Ancak her zaman ön planda değildir.

Jurassic World Evolution 2 Hikâyesi

Jurassic World Evolution 2 Hikâyesi  
Jurassic World Evolution 2 oyunun hikayesi Jurassic Park filmlerinin devamı niteliğindedir.

Simülasyon oyunları aslen hikâye olarak ele alındığında çok bir şey sunmazlar ve sunmaları da beklenmez. Ancak Jurassic World Evolution 2 hali hazırda elimizde olan bir hikâyenin oyunu olduğu için bu konuda da neler sunduğu merak edilecektir. Bu noktada oyunun Campaing modu ile bir miktar hikâye içeriği görebiliyoruz.

Bu içerik boyunca Jurassic Park filmlerinden birisi olan Jurassic World Fallen Kingdom hikayesinin devamı işlenmiş. Bilmeyenler ya da hatırlamak isteyenler için açıklamak gerekirse filmde bazı olaylar sonucu birçok dinozor serbest kalıyor ve dünya ilginç bir Dinozor Çağı ile yüzleşmek zorunda kalıyordu. Oyunda da bu çağ içerisinde Amerika topraklarında serbest kalmış dinozorları bulma ve yakalama görevlerini içeren bir hikâye işleniyor.

Hikâyenin iyi tarafı seslendirme kadrosunda film oyuncularından Jeff Goldblum ve Bryce Dallas Howard’ın oyuna katılması olarak söylenebilir. Bunun dışında Chris Pratt yerine başka bir seslendirmenin bulunması sizi hayal kırıklığına uğratabilir. Campaign oynamak bir anlamda oyuna iyi bir başlangıç yapmak anlamına geliyor. Çünkü size görevleriniz olan arama ve yakalama kısımlarında öğretici bir yaklaşım sergileniyor. Bu şekilde daha sonra kendi parkınızı kurmaya daha hazır hale geliyorsunuz. Ancak hikâye anlamında herhangi bir katkısı yok. Bu da zaten oyuncular tarafından çok beklenen bir şey değildi.

Jurassic World Evolution 2 Oynanış

Jurassic World Evolution 2 Oynanış  
Jurassic World Evolution 2 oynanışı konusunda fikir ayrılıkları bulunuyor.

Oynanış ile alakalı olarak oyuncuların ikiye bölündüğünü söyleyebiliriz. Çoğu oyuncu park yönetmenin bazı kısımlarda oldukça basit ve gözden kaçan detaylar olduğu konusunda şikayetçi durumda. Örneğin parkınızı ziyarete gelen insanlar için sağlamanız gereken bir takım şartlar var. Bu sayede daha çok ziyaretçi çekebiliyorsunuz. Ancak oyun içerisinde bu şartları minimum seviyede tutarak parkınızın karını arttırmaya kolayca devam edebilmeniz hile yapıyormuşsunuz gibi hissettirebilir. Bu yüzden oyunun Sandbox ve Challenge modları oyuncuları hiç tatmin etmemiş gibi duruyor.

Buna karşılık da bir diğer mod olan Chaos modu oyuncuların neredeyse en beğendiği kısım olarak karşımıza çıkıyor. Bu mod içerisinde belli hikayesel olaylar sonucu zarar görmüş bir dinozor parkını toplamaya çalışıyorsunuz. Adından da anlaşılabileceği tam olarak bir kaos ortamı yaşanması için tasarlanmış olan bu mod birçok oyuncu için Jurassic World Evolution 2’nin asıl oynanış sebebini oluşturuyor. Belli hikayesel olaylar demiştik değil mi? Bu olaylar içerisinde filmlerde gerçekleşmiş senaryolarda bulunuyor. Bu yüzden film serilerine bayılan oyuncular için kesinlikle oynanması gereken bir mod.

Son olarak adından da anlayabileceğiniz gibi bu, oyunun ikincisi olarak çıktı. Bu yüzden ilk oyundan ayrı olarak ne gibi yenilikler olduğunu da merak edebilirsiniz. Oyun ilkinde olduğu gibi bir takımada çevresinde değil Amerika’da geçiyor. Bu yüzden oyuna çöller ya da ormanlar gibi birçok farklı biyom eklenmiş. Bu da park tasarımlarında, dinozor çeşitlerinde ve yaşanan zorluklarda çeşitlilik ortaya çıkarmış. Bu sayede 75’ten fazla dinozor türü ile etkileşime girebiliyorsunuz.

Jurassic World Evolution 2 için Sistem Gereksinimleri Nelerdir?

Jurassic World Evolution 2 için Sistem Gereksinimleri Nelerdir?
Jurassic World Evolution 2 sistem gereksinimlerini karşılarsanız oyunu akıcı bir şekilde oynayabilirsiniz.

Sevenleri ve oynamak isteyenleri tarafından merak edilecek bir başka konu da oyun için gerekli sistem gereksinimleri olacaktır. Çünkü simülasyon oyunlarında oyunu en son ayarlarında oynamak istersiniz. Bu yüzden iyi bir sisteme sahip olmak önemlidir. Steam’in kendi mağazasında yayınladığı sistem gereksinimleri şu şekildedir:

Minimum Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: Windows 10 64bit (min version 1809)
  • İşlemci: Intel i5-4590/AMD FX 8370
  • Bellek: 8 GB RAM
  • Ekran Kartı: (4GB VRAM) NVIDIA GeForce GTX 1050Ti (Legacy GPU: GeForce GTX 960) / AMD Radeon RX 470
  • DirectX: Sürüm 12
  • Depolama: 14 GB kullanılabilir alan

Önerilen Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: Windows 10 64bit (min version 1809)
  • İşlemci: Intel i7-5775C/AMD Ryzen 5 1500X
  • Bellek: 12 GB RAM
  • Ekran Kartı: (6GB VRAM) NVIDIA GeForce GTX 1070 / AMD RX 570 (8GB)
  • DirectX: Sürüm 12
  • Depolama: 14 GB kullanılabilir alan

Eğer vahşi hayatta geçen oyunları oynamaktan keyif alıyorsanız theHunter: Call of the Wild Sistem Gereksinimleri yazımıza da göz atmalısınız.

Shares:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir