FinansTeknoloji

Kaçak Telefon Fiyatları

Kaçak Telefon Fiyatları

Akıllı telefon benzeri ürünlerin pahalı olmasının en büyük sebebinin dolar kuru ile alakalı olduğunu biliyorsunuz. Bu nedenle pahalı ürünleri ucuza almak istediğinizde de öncelikle kur etkenini aradan kaldırmanız gerekecektir. Tam da bu noktada devreye kaçak telefonlar giriyor. Elbette ki bu yöntemin ideal bir alternatif olup olmadığı ile ilgili pek çok tartışmalı fikir mevcut. En doğru kararı edinebilmek adına iyice araştırma yapmanız gerekebilir. Eğer kaçak telefon fiyatları hakkında detaylı bilgi edinmek istiyorsanız bu yazıyı okumaya devam edebilirsiniz.

Kaçak Telefon Nedir?

Kaçak telefonlar yabancı ülkelerden satın alınarak gümrüklere takılmadan ülkemize sokulan telefonlardır. Bu cihazların gümrük kaydı olmadığından dolayı vergi sorunu da ortadan kalkmış oluyor. Vergisi ödenmeyen telefonlar ise neredeyse yarı fiyatına düşüyor. Durum böyle olunca normalden çok daha uygun fiyata edilebilen telefon seçenekleri pek çok kişiye cazip geliyor. Bu telefonlar ile ilgili bilmeniz gereken diğer unsurlar şunlardır:

  • Kaçak telefonlar çakma ya da sahte değillerdir.
  • Ülkemizde satılan telefonlar ile bire bir aynı model ve markaya sahip olurlar.
  • Normal ve kaçak telefonlar aynı yazılımlara sahiptir.
  • Kaçak telefonlar ile normal telefonlar arasındaki terk fark birinin gümrük kaydı olmamasıdır.

Geçmiş günlerde kaçak telefonlar şu an olduğu kadar ideal değildi. Günümüzde vergilerin yüksek oranda artmasından ve Türk lirasının hızla değer kaybetmesinden dolayı kaçak yollarla telefon satın almak giderek daha ideal bir hale geldi. Elbette ki bu yöntem hem kanunen uygun değildir hem de etik dışıdır. Bu nedenle pek tavsiye edilmez. Fakat oldukça cazip olduğu da görmezden gelinemeyecek kadar barizdir.

Kaçak Telefon Almak Avantajlı Mı?

Kaçak Telefon Almak Avantajlı Mı
İnsanların telefon satın alma alternatifleri konusundaki tercihleri değişmeye başladı.

Birkaç sene öncesine kadar kaçak telefonlar ile normal telefonlar arasında yalnızca 200-300 TL değerinde bir fark vardı. O zamanlarda bu tarz telefonlar edinmenin avantajlı olduğunu söylemek pek mümkün olmuyordu. Fakat şu an günümüzde bu fark neredeyse 1500 TL’ye kadar çıktı. Hal böyle olunca da insanların telefon satın alma alternatifleri konusundaki tercihleri de değişmeye başladı.

Özellikle de yüksek değerdeki telefon modellerini satın almak istediğinizde aradaki fiyat farkından kurtulmak sizler için göz ardı edilemeyecek bir avantaj olabilir. Fakat yine de bu durumun kanunlara aykırı olduğunu ve etik değerlere de zarar verdiğini hatırlamak gerekir. Yurt dışından aldığınız telefonları kaçak yollarla ülkemize sokmak yerine gümrük kaydını yaptırmayı deneyebilirsiniz. Bu durumda kaçak olan yöntemde olduğu kadar olmasa bile az miktarda kar elde etmek mümkün.

Kaçak telefon alma konusunda aklınızda soru işaretleri varsa, Kaçak Telefon Alınır Mı? yazımızı okuyabilirsiniz.

Kaçak Telefon Almanın Dezavantajları

Kaçak yöntemler ile telefon almanın en büyük dezavantajı elbette ki kanunları ihlal edecek olmaktır. Ancak elbette ki tek dezavantaj da bu değildir. Kaçak telefon edindiğinizde karşılaşacağınız bir teknik sorun mevcut. Şöyle ki; kaçak telefonların kayıt işlemi yapılmadığından dolayı yalnızca ilk 4 ay şebekeye sahip olurlar. Yani telefon ülkemize girdikten 4 ay sonra şebeke vermeyecektir. Bu sorunu çözebilmek için ise bir miktar para ödeyerek telefonunuza “imei” atamanız gerekir. Ancak tahmin edersiniz ki bu işlem de yasal değildir. Bu nedenle kaçak yöntemler ile telefon satın almadan önce “imei” atamanıza yardımcı olabilecek bir telefon tamircisi bulduğunuzdan emin olmalısınız.

Kaçak Telefonlar Ne Kadar Ucuz?

Kaçak Telefonlar Ne Kadar Ucuz
Uygun bir ödeme ile telefon satın almak isteyenler kaçak telefon seçeneklerini değerlendirirler.

Kaçak telefon fiyatları hangi cihazı hangi ülkeden aldığınıza göre değişmektedir. Son yıllardaki OECD verilerine göre telefonların en pahalıya satıldığı ülke Brezilya’dır. Brezilya’nın ardından ise ne yazık ki Türkiye gelmektedir. En ucuza telefon satan ülke ise sizlerin de tahmin ettiği gibi ABD’dir. ABD’den sonraki en ucuz ülke ise Japonya’dır. Eğer yurt dışından telefon almayı düşünüyorsanız bu bilgiler sizin için faydalı olacaktır.

Eğer ülkelerdeki telefon fiyatları hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız diye sizler için küçük bir liste hazırladık. Bu listedeki fiyatlar bir örnek olabilmesi için iPhone 12 cihazına ait fiyatlardır.

  • Brezilya: 1487 dolar
  • Türkiye: 1440 dolar
  • ABD: 799 dolar
  • Japonya: 826 dolar
  • Almanya: 1039 dolar
  • Avusturya: 1066 dolar
  • Yunanistan: 1078 dolar
  • Çekya: 1124 dolar
  • Lüksemburg: 1044 dolar
  • Kanada: 866 dolar
  • Çin: 960 dolar
  • Güney Kore: 978 dolar
  • Avustralya: 985 dolar

Bu fiyat bilgilerini dikkate alarak ülkelerdeki telefon fiyatları hakkında kıyaslamalar yapabilirsiniz. Böylece kaçak telefon fiyatları hakkında da bir fikir edinmiş olacaksınız.

Shares:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir