Teknoloji

Ücretsiz E-Kitap Siteleri

Ücretsiz e kitap siteleri ve bedava e kitap indir platformlarını sizler için bir araya getirdik. Siz de bu sayede PDF ve EPUB içerikleri indirebileceksiniz.
Ücretsiz E-Kitap Siteleri

Ülkemizde okuma oranının düşük olması, mevcut düzendeki eğitim sistemine ya da kültürel (belki de kalıtsal) alışkanlıklara dayandırılabilir. Öyle ki kitap okumayınca, genel kültür kaygısı da yaşamıyoruz. Tüm bu olumsuzluklara ek artan kitap fiyatları da hali hazırdaki okuyucu kitlesini kitap almaya küstürüyor. Ancak elektronik okuyucular (E-Reader), günümüz okuma alışkanlıklarını baştan sona değiştirecek gibi gözüküyor. Bildiğiniz üzere devir, dijitalleşme devri. Her faaliyetinizi internet üzerinden online bir şekilde icra edebilirken, elbette ki kitap da okuyabilirsiniz. Hem de ücretsiz. Nasıl mı? Ücretsiz e-kitap siteleri aracılığıyla…

İnternet üzerinden indirilen PDF ya da EPUB dosya uzantılarıyla indirilen kitaplar bu platformlar aracılığıyla rahatlıkla okunabilmekte. Ücretsiz e-kitap indirme siteleri de her geçen gün sayıca artmaktadır. Bedava e-kitap indirebileceğiniz servisler üzerinden kitaplarınızı temin edebileceğiniz gibi bazı internet siteleri ve uygulamalar üzerinden de kiralık olarak kitapları okuyabilirsiniz. Alternatif olarak bazı siteler ise doğrudan e-kitap satışı gerçekleştirebilmektedir. Ancak bu noktada bilginin meta olmadığını savunan birkaç internet sitesi, ücretsiz şekilde onbinlerce kitap dağıtmaktadır.

Ücretsiz E-Kitap Arşivi 
E-Kitap indirme siteleri üzerinden PDF ve EPUB dosyalarını indirebilmek mümkün. Bu uzantıları elektronik okuyucularınız üzerinen sağlıklı bir şekilde açarak okuyabilirsiniz.

Ücretsiz E-Kitap Arşivi 

Bu konu ile ilgili Google de yapılan aramalarda çıkan sitelerin tamamı maalesef spam sitesi. Aslında büyük bir dolandırıcılık ama onlara dur diyecek bir yapı maalesef yok. Konu ile ilgili Facebook üzerinde bir çok sayfa mevcut. E-kitap arşivi olarak Yandex dosya servisi üzerinden paylaşımlar yapılabiliyor. Ancak bir şart ile, paylaşım yapılan kitaplar demo olarak nitelendiriliyor ve indirilmesinin ardından bir gün sonra silinmesi yasal olarak rica ediliyor. Yani sorumluluğu kabul etmiyorlar, sadece paylaşıyorlar. Tabi ki biz de bu sorumlulukların farkında olarak indirdiğimizin altını çizmeliyiz.

YazBuz’da olan onlarca kitap incelemesi arasından siz de özetlere ve detaylı yorumlara ulaşabilirsiniz. Bu örnekler arasında yer alan Küçük Prens İncelememize göz atabilirsiniz.

E-Kitap Nasıl İndirilir?

Bir diğer önemli konu da E-Kitapları nasıl okuyacağımız ile ilgili. Genel olarak üç formatta paylaşımlar yapılmaktadır: Word, Pdf, Epub. Pdf paylaşımlarda genelde kişiler ellerinde olan kitabı tarayıcı vasıtası ile önce jpeg formatına çevirirler ardından da kitap haline getirirler. Bu da PDF’e kıyasla daha rahat bir okuma sunmaktadır. Word dosyası ise, mevcut kitabın üzerindeki kelimeleri tek tek sayfalardan belirli programlar aracılığı ile alıyorlar ve sonra da Word dosyasına yapıştırıyorlar. Basit bir işlem. Ama seri okumak için yine de güçlü bir yöntem olduğunu söyleyemem. Epub ise bu işin gerçek formatıdır. Epub şeklinde paylaşılan kitaplar Kobo, Kindle gibi çeşitli e-okuyucular aracılığı ile açılan dosya formatıdır. Çeşitli yayın evleri tamamen özgün şekilde e-okuyucular için özel bir şekilde format hazırlarlar. Ben de sırf bu işlem için Kobo E-Okuyucu kendime satın aldım. E-Mürekkep teknolojisi kullandığı için göz sağlığımı hiçbir şekilde eklemediğini de eklemeliyim.

Shares:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir