Finans

Kredi Kartında Artı Bakiye Ne Demek?

Kredi kartında artı bakiye

Günümüzde hemen hemen herkes kredi kartı kullanmaktadır. Özellikle alışveriş yaparken çok sayıda taksit yapma avantajı sağlayan, nakit para yoksa kısa yoldan ödemeyi kolaylaştıran kredi kartları günümüzün vazgeçilmezlerinden biri haline geldi. Her ayın sonunda kredi kartına ait hesap özetiyle nereye ne kadar harcandığı görülebildiği gibi güncel kredi kartı borcu hakkında da bilgi alınabilir. Bu noktada en sık sorulan sorulardan biri de “Kredi kartında artı bakiye ne demek?” olmaktadır.

Hesap özetinin yanında mobil banka aracılığıyla da pek çok insan kredi kartlarının bakiyelerini kontrol eder. Genellikle eksi bakiyeyle karşılaşma durumu görülmesine rağmen bazen de artı bakiyeyle karşılaşılabilir. Kredi kartında artı bakiye görülmesi banka tarafından yapılan bir işlemden ya da yasal prosedürlerden kaynaklanır. Gelin birlikte kredi kartında görülen artı bakiyeye daha yakından bakalım.

Kredi Kartında Artı Bakiye

Kredi kartı kullanan çoğu kişinin cevabını merak ettiği sorulardan birisi “Artı bakiye nedir?” sorusudur. Artı bakiye bankaların çeşitli yasalardan, bankanın uygulamalarından ya da yanlış hesaplamalardan dolayı size geri verdiği paradır. Bunun yanında kredi kartıyla çeşitli işlemler yaparken fazladan tutar kalmıştır. Bu durum kredi kartınıza artı bakiye olarak yansır.

Çoğu insan kredi kartı hesap özetinde artı bakiye yazısını gördüğünde tedirgin olabilir. Fakat bu durumun sizi korkutmasına neden yok. Bu para kredi kartı borcunuza olumsuz bir etki yaratmaz. Hesap özetinizde gördüğünüz tutarı ister hesabınıza aktarabilir ister bankanızdan çekebilirsiniz.

Kredi Kartında Artı Bakiyenin Nedenleri

kredi kartında artı bakiye nedenleri
Kredi kartında artı bakiye olmasının birden fazla nedeni olabilir.

Kredi kartındaki artı bakiyelerin olmasına yasal prosedürler ya da banka uygulamalarının olduğunu belirtmiştik. Bunların yanı sıra kredi kartında artı bakiye olmasının pek çok nedeni vardır. Bunlar aşağıdaki gibidir:

  • Bankanın maaş kartlarındaki kredi limitine ekstra limit eklemesi
  • Fazla taksitle yapılan alışverişlerde bankanın artı taksit uygulaması
  • Vadesiz hesaba bağlı kullanılan kredi kartında vadesiz hesaba öze artı para tanımlanması
  • Bankanın önceden yaptığı işlemlerden dolayı iade edilen bakiyeler

Yukarıdaki nedenlere bağlı olmayan durumlardan dolayı kredi kartınızda artı bakiye görürseniz bankanızla iletişime geçmelisiniz. Ayrıca kartınızda artı bakiye olup olmadığını öğrenmek için de bankanızda irtibat kurmanız gereklidir. Çünkü her bankanın kendine özel yaptığı uygulama ve işlem vardır.

Kredi Kartındaki Bakiyeyi Hesaba Aktarma

Kredi kartında çeşitli nedenlerden dolayı artı bakiye görülür. Bu bakiyeyi hesaba aktarmak mümkündür. Kredi kartındaki artı bakiyeyi hesaba aktarma işlemi yaparken bankanızla iletişime geçebilir ya da mobil bankacılıktan aktarma işlemlerini halledebilirsiniz. Artı bakiyeyi hesaba aktarma işlemleri mobil bankacılıkta yapılan EFT ve havalenin dışında ATM’den de yapılabilir.

Artı bakiyeyi hesaba aktarmak için kredi kartı hesap numarası, ad, soyad ve telefon numarası gereklidir. Bu bilgilerin girilmesinden sonra hesabınıza hangi yolla aktarım yapacağınız belirleyebilirsiniz. Tüm bu işlemlerin ardından artı bakiyeniz hesabınıza aktarılmış olur. Hesabınıza aktarma işlemleri bankanın işlem yapma hızına göre değişebilir.

Kredi kartı borcunuzu ödedikten sonra kapanan kartınızı ne zaman açılacağını biliyor musunuz? Cevabınız hayırsa, Kredi Kartı Borcu Ödendikten Sonra Ne Zaman Açılır? yazımıza bir göz atın.

Sık Sorulan Sorular

[toggle title=”Kredi Kartındaki Artı Bakiyemin Tutarını Müşteri Hizmetlerini Arayarak Öğrenebilir miyim?” state=”open”] Evet bankanızın müşteri hizmetlerini arayarak artı bakiye tutarını öğrenebilirsiniz.[/toggle]

[toggle title=”Artı Bakiyemle Kredi Kartı Borcumu Ödeyebilir miyim?” state=”close”] Evet ödeyebilirsiniz. Banka hesabınıza aktardıktan sonra kredi kartı borcunuzu ödemek için kullanabilirsiniz.[/toggle]

[toggle title=”Artı Bakiyemi Biriktirebilir miyim?” state=”close”] Bununla ilgili ayrıntılı bilgiyi bankanızdan öğrenmeniz daha doğru olacaktır.[/toggle]

Shares:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir