Günümüzde yapay zeka farklı pek çok sektörde kullanılan ve hayatımızı kolaylaştıran bir teknoloji haline gelmiştir. Farklı sektörlerde yapay zekadan yararlanarak iş süreçlerini hızlandırmak mümkündür. Biz de bu yazıda yapay zeka ile neler yapılabileceğini, görsel ve logo oluşturmadan video ve konuşma oluşturmaya, makale yazmaktan sunum hazırlamaya kadar birçok alanda yapay zekadan nasıl yararlanıldığında göz atacağız. Gelin, vakit kaybetmeden işe başlayalım.
Yapay Zeka Nedir?
Yapay zeka, bilgisayar destekli sistemlerin, insan zekası ile gerçekleştirilebilecek işlemleri yapabilmesi için tasarlanan bir teknolojidir. Günümüzde yapay zeka, sağlık, eğitim, ekonomi, sanat ve daha birçok sektörde kullanılabilmektedir. Yapay zeka ile yapılabilecekler ise sadece hayal gücümüzle sınırlıdır.
Yapay Zeka ile Yapılabilecekler
Her geçen gün gelişen yapay zeka teknolojileri sayesinde bugün pek çok işlemi yapay zekayla yapmak mümkündür. Bunlar arasında görsel oluşturma, logo tasarlama, video oluşturma, konuşma oluşturma, makale yazma, sunum hazırlama, fotoğraf tamamlama, seslendirme, SEO çalışması yapma ve yazılım oluşturma gibi alanlar sayılabilir. Aşağıda farklı alanlarda kullanabileceğiniz yapay zeka yazılımlarına göz attık ve neler yapabileceğiniz hakkında bilgi verdik.
Yapay Zeka ile Görsel Nasıl Oluşturulur?
Yapay zeka kullanılarak yapabileceğiniz işlerden biri görseller oluşturmaktır. Bugün internet sitelerinden basılı medyaya kadar birçok alanda kullanılabilecek görselleri yapay zeka ile üretmek mümkündür. Bunun için aşağıdaki programlar kullanılabilir.
DeepArt.io
DeepArt.io, resimlerinizi farklı sanat eserlerine dönüştürerek yeni görseller oluşturmanıza olanak tanır. Kullanıcılar, DeepArt.io web sitesi veya mobil uygulaması üzerinden kendi fotoğraflarını yükleyebilir ve birkaç dakika içinde farklı sanat stilleriyle yeniden tasarlanmış resimler elde edebilirler. Yazılım, derin öğrenme teknikleri kullanarak önceden tanımlanmış bir sanatçının stilini sizin yüklediğiniz görsellere uygular.
Runway ML
Runway ML, yapay zeka algoritmalarını kullanarak fotoğraflarınızı düzenlemenize ve yeni görseller oluşturmanıza yardımcı olur. Bu anlamda sanatçılar, tasarımcılar ve geliştiriciler için yapay zeka modellerini kullanarak yaratıcı projeler oluşturmada oldukça başarılıdır. ullanıcılar, görsel ve işitsel işleme, doğal dil işleme, hareketli grafikler, makine öğrenimi ve diğer birçok AI uygulamasına erişebilirler. Runway ML, kullanıcıların kendi verilerini kullanarak özelleştirilmiş AI modelleri oluşturmalarına da olanak tanır.
Artbreeder
Artbreeder, mevcut görselleri birleştirerek yeni ve benzersiz görseller oluşturmanıza imkan verir. Farklı resim, müzik ve metin türlerini birleştirerek yeni sanat eserleri oluşturabilirsiniz. Artbreeder, birçok farklı sanat türünü içeren önceden eğitilmiş yapay zeka modelleri kullanır. Bu modeller, kullanıcının yüklediği bir başlangıç resmini, metni veya müziği alır, daha sonra bu materyalleri kullanarak yeni görseller, müzikler ve metinler ortaya çıkarır.
Yapay Zeka ile Logo Nasıl Tasarlanır?
Yapay zeka kullanarak logo tasarlamak, özellikle marka kimliğinizi oluştururken veya güncellerken işinizi kolaylaştırabilir. Logo tasarlamak için kullanabileceğiniz programlardan bazıları şunlardır.
Looka
Looka, logo ve marka tasarımı yapmak için kullanılan bir araçtır. Programın yapay zeka teknolojilerini kullanarak kendi logo ve markanızı kolayca oluşturabilirsiniz. Tasarım sürecini kişiselleştirmek istiyorsanız renk, yazı tipi ve simgeleri değiştirmeniz de mümkündür. Bu anlamda Looka, kullanıcıların tasarımlarını hızlı ve kolay bir şekilde oluşturmasına olanak tanıyan bir dizi araç ve özellik sunar.
Brandmark
Brandmark, logo tasarımı ve marka tanıtımı için kullanılan bir yapay zeka platformudur. Bir dizi sektörel şablon ve renk seçenekleri sunarak kullanıcıların hızlı bir şekilde bir logo tasarlamalarına olanak tanır. Ayrıca Brandmark’ın sunmuş olduğu yüzlerce simge ve grafik seçeneklerinden de yararlanmanız mümkündür. Sektörünüze bağlı olarak logonuz için uygun renk paletleri, yazı tipleri ve simgeler önerir.
Tailor Brands
Tailor Brands, kullanıcılara bir dizi sektörel şablon ve renk seçenekleri sunarak hızlı bir şekilde bir logo tasarlamalarına olanak tanır. Kullanıcılar, ayrıca Tailor Brands’ın sunmuş olduğu yüzlerce simge ve grafik seçeneklerinden de yararlanabilirler. Ayrıca araçta, tasarımlarınız üzerinde anlık düzenleme yapma şansınız da vardır. Bununla beraber araç, tasarımlarınızı sosyal medya ve diğer dijital platformlarda kolayca paylaşabilmeniz için birtakım entegre özellikler sunar.
Yapay Zeka ile Video Nasıl Oluşturulur?
Kısa sürede etkileyici ve dinamik videolar hazırlamak için de yapay zeka teknolojilerinden yararlanabilirsiniz. Bu konuda size yardımcı olacak başlıca programlar şunlardır.
Lumen5
Lumen5, kullanıcıların metinleri otomatik olarak videolara dönüştürebileceği yapay zeka tabanlı bir video üretim platformudur. Burada yüklediğiniz metinleri videoya dönüştürebilir, sitenizden içerik çekerek videolar üretebilirsiniz. Lumen5, kullanıcılara videolarını oluşturma sürecinde çeşitli araçlar sunar. Kullanıcılar, videolarını farklı stiller, müzikler ve metin formatları kullanarak özelleştirebilirler. Ayrıca, platformda hazır olan birçok video şablonundan yararlanarak videolarınızı daha hızlı bir şekilde oluşturabilirsiniz.
Magisto
Magisto, kullanıcıların fotoğraf ve videoları otomatik olarak birleştirebileceği, düzenleyebileceği ve paylaşabileceği bir yapay zeka aracıdır. Bullanıcıların videolarını düzenlemelerine ve özelleştirmelerine olanak tanıyan bir dizi araç sunar. Bu sayede videolarınıza müzik, metinler ve başlıklar ekleyebilir, farklı efektler kullanarak videolarınızı daha ilgi çekici hale getirebilirsiniz.
Magisto, özellikle dijital pazarlama kampanyaları için videolar oluşturmak isteyen işletmeler, girişimciler ve pazarlamacılar tarafından sıkça kullanılmaktadır. Platform, kullanıcıların videolarını daha hızlı bir şekilde oluşturmalarına ve sosyal medya platformları, web siteleri ve diğer dijital kanallarda daha fazla izlenme, paylaşım ve etkileşim elde etmelerine yardımcı olur.
Yapay Zeka ile Konuşma Oluşturma
Yapay zeka, doğal dil işleme (NLP) teknolojileri sayesinde gerçekçi ve akıcı konuşmalar oluşturmanıza olanak sağlar. İşte yapay zeka ile konuşma oluşturmak için kullanabileceğiniz programlar:
OpenAI GPT-3
OpenAI GPT-3 doğal dil işleme ve yapay zeka alanında son derece etkileyici bir başarıya sahip olan, eğitilmiş bir dil modelidir. GPT-3, makine öğrenimi tekniklerini kullanarak, doğal dil işleme görevleri için insan benzeri metinler oluşturabilir. Bu anlamda araç, insan benzeri konuşmalar oluşturma konusunda son derece yeteneklidir. Bir metin girdisi verildiğinde, GPT-3, metnin anlamını anlar ve metne uygun bir cevap oluşturur. Bu, GPT-3’ü, chatbotlar, diyalog sistemleri, otomatik cevap jeneratörleri ve benzeri uygulamalarda kullanılması için ideal hale getirir.
Chatbotlar
Chatbotlar, insanlarla doğal bir dille etkileşim kurabilen, programlanmış yazılım robotlarıdır. birçok farklı uygulama alanında kullanılır. Örneğin, ziyaretçilerle etkileşime geçmek için e-ticaret sitelerinde sıklıkla chatbotlara rastgelebilirsiniz. Bir müşteri hizmetleri chatbotu, müşterilerin sorularını cevaplayabilir, şikayetleri ele alabilir ve diğer yardım gerektiren konuları çözebilir. Chatbotların kullanımı, işletmelerin müşteri deneyimini artırmalarına ve müşteri hizmetlerindeki iş yükünü azaltmalarına yardımcı olur.
Rasa
Rasa, açık kaynaklı bir yazılım geliştirme çerçevesidir ve doğal dil işleme teknolojilerini kullanarak konuşma botları oluşturmak için kullanılır. Bu anlamda, geliştiricilere doğal bir dilde etkileşime geçen, özelleştirilebilir ve ölçeklenebilir chatbotlar oluşturma imkanı verir. Rasa, iki ana bileşenden oluşur: Rasa NLU ve Rasa Core. Rasa NLU, girdi olarak doğal dil metinlerini alır ve bu metinlerin anlamlarını anlamak ve tanımak için doğal dil işleme teknolojilerini kullanır. Rasa Core ise chatbotların davranışlarını yönetir ve hangi aksiyonların chatbot tarafından verileceğine karar verir.
Rasa, geliştiricilere konuşma botlarını daha verimli bir şekilde oluşturma imkanı sağlar. Açık kaynaklı olması, geliştiricilerin chatbotlarına özelleştirilmiş işlevsellikler eklemelerini kolaylaştırır. Ayrıca açık kaynaklı yapısı sayesinde çeşitli platformlarda (Facebook Messenger, Slack vb.) chatbotların oluşturulmasına izin verir.
Yapay Zeka ile Makale Nasıl Yazılır?
Daha hızlı içerik üretmek için makale yazma sürecinde de yapay zekadan yararlanılabilir. Bunun için kullanabileceğiniz çok sayıda yapay zeka modeli vardır. En iyileri şu şekilde sıralanabilir:
OpenAI GPT-3
OpenAI GPT-3, OpenAI tarafından geliştirilen bir yapay zeka dil modelidir ve doğal dil işleme (NLP) alanında bir dönüm noktası olarak kabul edilir. GPT-3, büyük bir veri kümesi kullanılarak önceden eğitilmiş olması sayesinde insan benzeri doğal bir dil üretebilir. Araç, GPT-3, kullanıcıların belirli bir konuda sadece birkaç kelime veya bir cümle yazarak, doğal dilde akıcı ve anlamlı bir makale üretmesine olanak tanır. Bunun yanı sıra, GPT-3 aynı zamanda çeviri, özetleme, metin tamamlama, metin sınıflandırma ve diğer dil işleme görevleri için de kullanılabilir.
Conversion.ai
Conversion.ai, yapay zeka tabanlı bir yazı yazma aracıdır. Bu araç, kullanıcıların belirli konularda makaleler, blog gönderileri, ürün açıklamaları, başlıklar ve daha birçok şey yazmalarına yardımcı olur. Tıpkı GPT-3 gibi büyük veri kümelerine dayanan dil modelleri kullanır. kullanıcılara, belirli bir konu veya anahtar kelime hakkında birkaç bilgi sağladıktan sonra, belirtilen hedef kitleye uygun doğal ve akıcı bir dilde yazılar oluşturmasına olanak tanır. Kullanıcılar ayrıca, istedikleri tonda veya ses tonunda yazılar oluşturmak için aracın çeşitli yazım stillerini kullanabilirler.
Article Forge
Article Forge, yapay zeka tabanlı bir makale yazma yazılımıdır. Bu yazılım, kullanıcıların belirli bir anahtar kelime veya konu hakkında benzersiz ve kaliteli makaleler oluşturmasına imkan verir. Çalışma şekli Conversion.ai ile oldukça benzerdir. Article Forge, SEO dostu makaleler oluşturmak için özel olarak tasarlanmıştır. Yazılım, belirli anahtar kelimeleri doğal ve akıcı bir şekilde makalelerin içine yerleştirebilir. Bu sayede Google arama sonuçlarında daha yüksek sıralamalar kazanabilecek içerikler elde etmenize yardımcı olur.
Yapay Zeka ile Sunum Hazırlama
Etkileyici ve profesyonel sunumlar oluşturmak için de yapay zekanın gücünden yararlanmanız mümkündür. İşinizi kolaylaştıracak başlıca araçlar şunlardır:
Beatiful.ai
Beautiful.ai, kullanıcıların sunumlarında kullanmak için seçtikleri temaları ve şablonları otomatik olarak ayarlar. Ayrıca, aracın içindeki stok görselleri ve ikonları kullanarak sunumlarını daha da ilginç hale getirebilirler. Aracın en dikkat çekici özelliği, sunumunuzu otomatik olarak düzenleyebilmesidir. Sunumunuza içerik ekledikçe, Beautiful.ai otomatik olarak düzenlemeler yaparak her sayfanın tutarlı ve estetik bir görünüm kazanmasını sağlar.
Slidebean
Slidebean, sunum oluşturma sürecini kolaylaştırmak için tasarlanmış bulut tabanlı bir yazılımdır. Kullanıcıların tasarım konusunda bilgi sahibi olmalarına gerek kalmadan, profesyonel görünümlü sunumlar oluşturmalarını sağlar. Hazır şablonlar, temalar ve tasarımlar arasından seçim yapabilirsiniz. Bu özellikler, sunumların hızlı bir şekilde oluşturulmasına olanak tanır. Slidebean ayrıca, yapay zeka teknolojisini kullanarak sunumları otomatik olarak düzenler. Kullanıcılar, sunumlarına yeni içerikler eklediğinde yazılım otomatik olarak düzenlemeler yapar.
Dectopus
Gelişmiş yapay zeka teknolojisi ile desteklenen Dectopus, “hepsi bir arada” bir sunum yazılımı olma vaadindedir. Yapay zeka tarafından oluşturulan ana hatlar, slayt içeriği, resimler, simgeler, slayt öğeleri ve hatta slayt notları ve komut dosyaları ile Decktopus AI, sunum tasarımı ve formatlamanı sizin için daha kolay hale getirir. Otomatik olarak ayarlanan düzenleriyle slaytlarınızı ihtiyaçlarınıza göre uyarlar.
Yapay Zeka ile Fotoğraf Nasıl Tamamlanır?
Eksik veya hataları fotoğraflarınızı tamamlamak mı istiyorsunuz? Veya ünlü bir sanat eserinin “devamı olsaydı ne olurdu” merak mı ediyorsunuz? Tüm bunları yapay zeka ile yapabilirsiniz. Aşağıdaki araçlar bu konuda tam istediğinizi sağlayacaktır:
DeepImage.ai
DeepImage.ai, yapay zeka tabanlı bir görüntü düzenleme aracıdır. Bu araç, fotoğraflar üzerindeki farklı düzenlemeler yapmak ve görüntüleri geliştirmek için kullanılabilir. Aracın tek yaptığı görselleri tamamlamak değildir. Ayrıca fotoğraf arka planını değiştirebilir veya bir fotoğrafta yer alan nesneleri hareket ettirebilirsiniz.
DeepImage.ai, özellikle fotoğrafçılık, dijital pazarlama, reklamcılık ve e-ticaret gibi alanlarda kullanılmaktadır. Bu araç, kullanıcıların fotoğraflarını daha çekici hale getirmelerine ve işletmelerin daha iyi pazarlama materyalleri oluşturmalarına yardımcı olmaktadır.
Let’s Enhance
Let’s Enhance, fotoğrafların kalitesini artırmak için yapay zeka tabanlı bir araçtır. Bu araç, düşük kaliteli fotoğrafları yüksek çözünürlüklü fotoğraflara dönüştürmek için kullanılabilir. Fotoğrafların çözünürlüğünü ve kalitesini artırırken, aynı zamanda fotoğraftaki ayrıntıları korumayı da başarır. Let’s Enhance’in bir diğer özelliği, fotoğraflardaki gürültüyü azaltma ve dijital ışıklandırma yapma yeteneğidir. Bu özellik, fotoğrafların daha net hale getirilmesine yardımcı olur.
NVIDIA GAU
Sanal karakterlerin ve dijital ortamların gerçekçiliğini artırmak için NVIDIA tarafından geliştirilen bir teknolojidir. Animasyon karakterlerinin yüz ifadesi, bakış yönü ve konuşma hareketleri gibi detaylarının gerçek hayatta olduğu gibi doğal bir şekilde görünmesini sağlamak için kullanılır. GAU teknolojisi, yapay zeka ve makine öğrenme gibi teknikleri kullanarak karakterlerin yüz ifadelerini ve konuşma hareketlerini gerçekçi hale getirir. Ayrıca, karakterlerin gözleri ve bakış yönü de gerçek hayatta olduğu gibi doğal bir şekilde hareket eder.
NVIDIA GAU seti, animasyon ve oyun sektörü, sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik gibi alanlarda kullanılmaktadır. Özellikle oyun geliştiricileri, karakterlerin gerçekçiliğini artırmak için GAU teknolojisini kullanarak daha kaliteli oyunlar geliştirebilmektedirler. Ayrıca GAU teknolojisi görsellerinizi editlemek, geliştirmek ve tamamlamak için kullanabileceğiniz araçlara da sahiptir.
Yapay Zeka ile Seslendirme Nasıl Yapılır?
Kulağa tuhaf gelebilir ama yapay zekayla yapabileceğiniz şeylerden biri de seslendirmedir. Aşağıdaki araçlar size bu konuda oldukça kullanışlı olanaklar sağlar:
Google Cloud Text-to-Speech
Google Cloud Text-to-Speech, metni seslendirmek için kullanılan bulut tabanlı bir araçtır. Bu hizmet, uygulama geliştiricilerinin, kendi uygulamalarına konuşma sentezi özelliği eklemelerine olanak tanır. Doğal bir ses kalitesi sunarak gerçekçi bir konuşma deneyimi sağlar. Hizmet, farklı dillerde ve ses tonlarında ses sentezi yapabilir. Bu sayede kullanıcılar, örneğin bir web sitesindeki yazıları veya bir mobil uygulamadaki metinleri dinlemek istediklerinde, bu hizmeti kullanarak doğal bir sesle okutulmasını sağlayabilirler.
Amazon Polly
Amazon Polly, metin tabanlı verileri gerçekçi bir konuşmaya dönüştürmek için kullanılan bir Amazon hizmetidir. Geliştiriciler, bu API’yi kendi uygulamalarına entegre ederek konuşma sentezi özelliğini kullanabilirler. Ayrıca, Amazon Polly, farklı platformlarda kullanılabilecek çeşitli ses formatlarını destekler. Bununla birlikte bulut tabanlı olması sayesinde kullanıcıların kendi sunucularında ses sentezi işlemleri yapmalarına gerek kalmadan hızlı ve güvenli bir şekilde işlem yapabilmelerini sağlar.
IBM Watson Text to Speech
Bir IBM Cloud hizmeti olan IBM Watson Text to Speech, geliştiricilerin uygulamalarına konuşma sentezi özelliği eklemelerine olanak tanır. Amazon Polly ile benzer şekilde çalışan araç, doğal insan sesini taklit etmeden son derece başarılıdır.
Yapay Zeka ile SEO Nasıl Yapılır?
Yapay zekanın sunduğu işlem hacminden yararlanabileceğiniz alanlardan biri de SEO çalışmalarıdır. Aşağıdaki programlar, SEO çalışmalarınızı daha hızlı ve verimli hale getirmede size yardımcı olabilir.
BrightEdge
Temel olarak BrightEdge, bir dijital pazarlama platformudur. Bu platform, dijital pazarlama kampanyalarını yönetmek, optimize etmek ve ölçmek için bir dizi araç sağlar. Arama motoru optimizasyonu (SEO), içerik pazarlaması, performans analizi ve sosyal medya yönetimi gibi alanlarda uzmanlaşmıştır. Platformda SEO optimizasyonu için anahtar kelime araştırması yapmak ve arama motoru sıralama sonuçlarını izlemek için çeşitli araçlar vardır. Ayrıca içerik oluşturma ve pazarlama için de yapay zeka destekli araçlar sunar.
MarketMuse
MarketMuse, içerik pazarlama stratejilerini geliştirmek için kullanılan bir yapay zeka platformudur. Bu platform, içerik oluşturmak için anahtar kelime araştırması yapmak, konu başlıklarını belirlemek ve optimize etmek için kullanılır. Anahtar kelimelerinizin belirlenmesi, arama hacmi, rekabet seviyesi gibi faktörlerin analizi gibi hususlarda size yardımcı olabilir.
MarketMuse ayrıca, içerik konuları ve konu başlıkları oluşturmak için de kullanılabilir. Bu platform, belirli bir konu hakkında birçok farklı kaynağı tarar ve daha sonra en yüksek kalitedeki bilgileri bir araya getirerek konu hakkında ayrıntılı bir içerik stratejisi oluşturur. Genel olarak platformun işi içerik pazarlama stratejilerinin optimize edilmesine yardımcı olmaktır. Bunun için içerik oluşturma sürecini daha akıllı ve verimli hale getirerek işletmelerin daha fazla organik trafik ve daha yüksek dönüşüm oranları elde etmelerini sağlar.
SEOPressor
SEOPressor, WordPress eklentisi olarak tasarlanmış bir SEO aracıdır. Bu araç, bir web sitesinin SEO performansını izlemek ve optimize etmek için kullanılır. Bir web sayfasının içeriğinin kalitesini ve uygunluğunu artırmak için kullanılan bir dizi araç sunar. Bu araçlar, belirli bir sayfanın anahtar kelime yoğunluğunu kontrol etmek, meta açıklamaları ve başlıkları optimize etmek, içerik okunabilirliğini artırmak ve backlinklerin kalitesini kontrol etmek için kullanılabilir.
Yapay zeka destekli bir eklenti olan SEOPressor, içeriklerinizi geliştirmek için önerilerde bulunarak daha optimize içerikler oluşturmanızı sağlar. Bu öneriler, belirli anahtar kelimeler için en uygun başlık, meta açıklama ve alt etiketlerin seçimini, okuyucuların ilgisini çekmek için uygun bir okunabilirlik seviyesi gibi konular hakkındadır.
Eğer bu programlar yeterli gelmediyse ve yapay zekanın SEO’da nasıl kullanılabileceği hakkında daha fazla bilgi almak istiyorsanız Ayhan Karaman’ın çalışmasına göz atabilirsiniz.
Ayhan Karaman’ın ChatGPT + Ahrefs ile SEO yaptığı bu çalışma, size farklı stratejiler kazandırabilir. Yazıya ulaşmak için bağlantıya tıklayın: www.ayhankaraman.com/chatgpt-ahrefs
[box type=”info” align=”alignleft” class=”” width=””]Çalışma hakkında daha detaylı bilgi almak için Ayhan Karaman’ın videosuna da göz atmanızı tavsiye ederiz. [/box]
Yapay Zeka ile Yazılım Nasıl Yapılır?
Öyle görünüyor ki gelecekte yazılım ihtiyaçlarımızı karşılamak için yazılımcı olmamıza gerek kalmayacak. Şu anda bile pek çok yapay zeka uygulaması bizim için yazılım ihtiyaçlarımıza yanıt vermektedir. Bunlardan bazılarını aşağıda bulabilirsiniz.
Kite
Kite, yazılım geliştirme sürecinde kod yazmayı daha kolay ve verimli hale getiren bir yapay zeka destekli geliştirme ortamıdır. Birçok popüler yazılım geliştirme editörü ve IDE ile entegre bir şekilde kullanılabilir. Kite yapay zekası, tamamlama önerileri, belgeler, örnekler ve diğer kod kaynakları sağlar. Bu özellikler, kod yazma hızını artırmak ve hataları azaltmak için tasarlanmıştır. Ayrıca araç, kullanıcının kod yazma tarzını öğrenerek, özelleştirilmiş öneriler sağlar.
DeepCode
DeepCode, yapay zeka teknolojileri kullanarak, kod incelemesi yapar ve geliştiricilere kodlarında potansiyel hatalar, güvenlik açıkları ve performans sorunları hakkında uyarılar verir. Ayrıca, kod stilini ve tutarlılığını kontrol ederek en iyi uygulamalar için öneriler sunar. DeepCode, birçok programlama dili ve çerçevesi için uyumlu ve entegre edilebilir. Kullanıcıların mevcut geliştirme ortamlarına entegre edebilmeleri için birçok eklenti sunar. Bunun yanı sıra kodların güvenliği için, DeepCode, şirket içinde veya bulut tabanlı bir hizmet olarak kullanılabilir.
TabNine
TabNine, kod tamamlama için kullanabileceğiniz bir yapay zeka aracıdır. Birçok programlama dili için uyumludur ve kod yazarken tahminlerde bulunarak size zaman kazandırır. Aracın en önemli özelliği yazdığınız kod parçalarını anlaması ve daha önce yazılmış benzer kod örneklerine dayanarak yeni öneriler sunmasıdır. Böylece programlama sürecinde daha az hata yapmanıza yardımcı olur ve kod yazma işleminizi hızlandırır.
Sonuç
Yapay zeka, birçok alanda insanların hayatını kolaylaştıran ve süreçleri hızlandıran çığır açıcı bir teknolojidir. Görsel oluşturma, logo tasarlama, video ve konuşma oluşturma, makale yazma, sunum hazırlama, fotoğraf tamamlama, seslendirme, SEO ve yazılım geliştirme gibi alanlarda yapay zeka kullanarak daha etkili ve verimli sonuçlar elde edebilirsiniz. Siz de yazımızdaki araçları deneyerek yapay zeka ile neler yapılabileceğini öğrenebilir, bu sayede işlerinizi hızlandırabilir ve daha yüksek kalitede projeler oluşturabilirsiniz.
Sıkça Sorulan Sorular
[toggle title=”Yapay Zeka ile Neler Yapılabilir?” state=”open”]Yapay zeka ile görsel oluşturma, logo tasarlama, video ve konuşma oluşturma, makale yazma, sunum hazırlama, fotoğraf tamamlama, seslendirme, SEO ve yazılım geliştirme gibi birçok işlem gerçekleştirilebilir.[/toggle]
[toggle title=”Yapay Zeka ile Sağlık Sektöründe Neler Yapılabilir?” state=”open”]Sağlık sektöründe yapay zeka, hastalık teşhisi, ilaç geliştirme, tedavi önerileri, hastalık öncesi risk tahmini, görüntü analizi ve sağlık hizmetlerinde dijitalleşme gibi alanlarda kullanılabilir.[/toggle]
[toggle title=”Yapay Zeka İnsan Çalışanların Yerini Alacak Mı?” state=”open”]Yapay zeka bildiğimiz anlamda iş tanımlarının değişmesine neden olacak gibi gözükmektedir. Ancak insanların işlerini tamamen ellerinden alması pek olası değildir. Çünkü yapay zekanın insana özgü yetenekleri tamamen yerine getirmesi mümkün değildir. Dolayısıyla birçok endüstride insanların hala önemli bir rolü vardır.[/toggle]