Oyun

2022 Yılında Çıkacak Oyunlar

2022 Yılında Çıkacak Oyunlar

2022 yılında PC için olduğu kadar PS4, PS5, Xbox Series ve Nintendo Switch gibi konsollar için de birçok yeni büyük oyun çıkması bekleniyor. 2022 yılında çıkacak oyunlar düşünüldüğünde, video oyunları için devasa bir yıl olacağı öngörülüyor. God of War, Gran Turismo, Horizon, Pokemon ve Harry Potter gibi seri oyunların yanı sıra PS5, Xbox Series X, Switch, PC ve Stadia gibi konsollar üzerinden oynanabilecek bazı oyunlar da var. İşte sizler için hazırladığımız 2022 yılında çıkacak olan oyunlar listesi…

2022’nin başlangıcı, PS5’ten bu yana bir yıldan fazla süredir Xbox video oyunlarını dokuzuncu nesil konsollara taşındığının sinyalini veriyor. Geliştiricilerin, muazzam AAA deneyimleri yaratmak ve konsolların gücünü kullanmak için bolca zamanları oldu. Nintendo Switch için halen kat edilmesi gereken çok yol var ve elbette PC, Stadia ve Steam her zaman olduğu gibi yine aktif.

2021 zaten Returnal, Resident Evil Village, Call of Duty: Vanguard, Battlefield 2042, Halo Infinite, Ratchet & Clank ve Far Cry 6 gibi güçlü oyunların çıkış tarihi olduğu için önümüzdeki 2022 yılı daha da fazla heyecan yaratıyor. Bazı ikonik serilerinin ve tamamen yeni isimlerin 2022’de video oyunları piyasaya sürmesi bekleniyor, bu yüzden 2022’de çıkacak en iyi AAA video oyunlarına bir göz atmakta fayda var.

God of War: Ragnarok (2022)

God of War: Ragnarok (2022)
God of War: Ragnarok (2022)

Oyuncular, 2021 PlayStation denemesi sırasında Santa Monica’nın God of War serisindeki bir sonraki destansı macerasını ilgiyle karşıladılar. Kratos ve Atreus, Freya, muhtemelen Thor ve kendi iblisleriyle savaşmaya hazırlanıyor. God of War: Ragnarok’un bu yeni sürüm ile birlikte daha fazla NPC, daha muhteşem oyun deneyimi ve baba ile oğul arasındaki bağı test edecek sürükleyici bir anlatı sunacak şekilde geliştirdiği öngörülüyor.

Horizon Forbidden West (18 Şubat 2022)

Horizon Forbidden West (18 Şubat 2022)
Horizon Forbidden West (18 Şubat 2022)

Aloy, modern zamanlarda oyun dünyasının öne çıkan kahramanlarından biri ve onun kıyamet sonrası maceraları Horizon Forbidden West’te devam edecek. Daha da fazla gerçeği ortaya çıkarmaya ve içinde yaşadığı dünyanın durumu hakkında bilgi edinmeye çalışırken, daha da tehlikeli robotik yaratıklar ve doğanın kendisiyle de savaşıyor.

Elden Ring (21 Ocak 2022)

Elden Ring (21 Ocak 2022)
Elden Ring (21 Ocak 2022)

2022’de çıkacak ilk oyunlardan biri olan Elden Ring, FromSoftware’deki yaratıcı gruptan gelecek bir sonraki zorlu oyun. Acımasız ama tatmin edici RPG’ler üretme konusundaki sicilleri, en yeni ‘Souls’ oyunları olan Elden Ring formunda test edilecek. Önceki FromSoftware oyunlarından farklı olarak, anlatıya yardımcı olmak için Game of Thrones yaratıcısı George R. R. Martin ile yapılan işbirliği sonucu hikâyeye çok daha derin bir vurgu var gibi görünüyor.

Pokemon Legends: Arceus (28 Ocak 2022)

Pokemon Legends: Arceus (28 Ocak 2022)
Pokemon Legends: Arceus (28 Ocak 2022)

Pokemon’un uzmanlaştığı tipik çift sürümlerin aksine, Pokemon Legends: Arceus, son ana Pokemon oyunlarında gösterilen büyümeye devam eden bağımsız bir oyundur. 2020’nin Pokemon oyununda açık dünya doğasını kucaklayan Arceus, Pokemon oyunlarının tüm tanıdık, sevilen unsurlarını içerecek yepyeni bir macera olacak.

Tom Clancy’s Rainbow Six Extraction (Ocak 2022)

Tom Clancy's Rainbow Six Extraction (Ocak 2022)
Tom Clancy’s Rainbow Six Extraction (Ocak 2022)

Başka bir yan ürün, bu sefer Ubisoft ekibinden. Rainbow Six Extraction, Archaeans adı verilen uzaylı yaratıkları alt etmek için üç kişilik ekipler olarak bir araya gelerek bilinmeyen ve insan olmayan dünyayı araştırıyor.

Dying Light 2 (4 Şubat 2022)

Dying Light 2 (4 Şubat 2022)
Dying Light 2 (4 Şubat 2022)

2015’in hit hayatta kalma-macera oyununun uzun zamandır beklenen devamı olan Dying Light 2, ilkini bu kadar başarılı kılan daha fazla parkur, zombi ve hayatta kalma aksiyonunu getirmeyi vaat ediyor. Daha fazla açık dünya keşfine sahip olan oyuncu, temizlik yapmalı, dostluklar ve silahlar oluşturmalı ve hem dost hem de düşman güçlerle uğraşmalıdır.

İlk Dying Light’ta olduğu gibi, ölümsüzler biraz daha huzursuz ve cani bir hal aldığından, oyuncuların gece çökmeden önce gün ışığından en iyi şekilde yararlanmaları gerekiyor.

Gran Turismo (4 Mart 2022)

Gran Turismo (4 Mart 2022)
Gran Turismo (4 Mart 2022)

Polyphony Digital, her Gran Turismo sürümü arasında her birinin olabildiğince yeni ve heyecan verici olmasını sağlamak için zaman ayırmasıyla ünlüdür ve PS5, Gran Turismo 7’yi şimdiye kadarki en iyi görünen oyunlardan biri yapmaya hazır görünüyor.

God of War Ragnarok’ta olduğu gibi 2021 PlayStation deneyiminde, hayranlara Gran Turismo 7 ile bekleyebilecekleri yüksek hızlı aksiyon hakkında bir fikir verildi. Selefinin hatalarından ders alıp eksiksiz bir kariyer moduyla başlayacak olan oyun, Sony ve PlayStation markası için iyi niyetli bir sistem satıcısı olabilir.

Zelda: Breath of the Wild (2022)

Zelda: Breath of the Wild (2022)
Zelda: Breath of the Wild (2022)

Zelda: Breath of the Wild 2’nin tüm zamanların en çok beklenen oyunlarından biri olabileceğini söylemek abartı olmaz. Breath of the Wild, geleneksel Zelda oyunlarından farklı olarak zengin, etkileyici dünyası ile 2017’de dünyayı kasıp kavurdu.

Call of Duty 2022 (2022)

Call of Duty 2022 (2022)
Call of Duty 2022 (2022)

Büyük bir Call of Duty sürümü olmadan video oyunları listesi olmayacaktır ve 2022’nin de farklı olmasını beklememeliyiz. Call of Duty 2023 hakkında şimdiden söylentiler olduğu göz önüne alındığında, 2022’de başka bir Call of Duty oyununun çıkacağını varsaymanın güvenli olduğunu söyleyebiliriz.

Vanguard 2. Dünya Savaşı’nda yer alırken, 2022 Call of Duty’nin Modern Warfare devamı olacağına dair söylentiler dolaşıyor.

Gotham Knights (2022)

Gotham Knights (2022)
Gotham Knights (2022)

Pelerinli haçlıların olmadığı bir Gotham Şehri garip bir düşüncedir, ancak Bruce Wayne öldüğü için onu bekleyen tehdit budur.

Batman’in yerinde, eski himayesindekilerin, Gotham’ın en kötü denetçilerinden bazılarının işlediği her türlü suç tehdidini savuşturup, harekete geçmeleri ve korumaları gerekiyor. İş birliği moduna sahip oyuncular bu cesur kahramanların kontrolünü ele geçirebilir ve Batman’i gururlandırabilir.

Hogwarts Legacy (2022)

Hogwarts Legacy (2022)
Hogwarts Legacy (2022)

Birçok Harry Potter filmi video oyunu oldu, ancak şimdiye kadar kendi sihirbazınız olmanızı sağlayan gerçek bir RPG deneyimi olmadı.

Hogwarts Legacy, dünya çapındaki hayranların sonunda Hogwarts’a katılma hayallerini gerçekleştirmelerine izin verecek ve oyun, oyuncuların canavarlarla savaşırken ve görevleri tamamlarken Hogwarts evlerini, yaptıkları sınıfları seçmelerine ve karakterlerini özelleştirmelerine olanak tanıyor.

2022 yılında çıkacak oyunlar arasından pek çoğunun incelemesini sizlerle paylaştık. Bu incelemelere Elden Ring Ne Zaman Çıkacak? adlı yazımızdan başlayabilirsiniz.

Shares:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir