Teknoloji

Kobo Aura H2O İncelemesi

Kobo Aura H2O

Kindle Voyage’a bir alternatif arıyorsanız, Kobo Aura H2O’dan memnun olabilirsiniz. Kobo Aura H2O, Türkiye de D&R üzerinden satışa çıkarılmış bir E-Okuyucu. Türkiye de satılan diğer ürünlerin aksine oldukça güvenilir bir firma olduğunu belirtmeliyim. Kobo Aura H2O diğer e okuyucuların aksine su geçirmez özelliği ve Wi-Fi özellikleri ile dikkat çekiyor. Ben de yaklaşık altı aydır kullanmaktayım. Kobo Aura H2O İncelemesi yazımda sizlere iyi ve kötü yönleri hakkında derlemelerimi sunacağım.

E-Okuyucular, Türkiye de artık oldukça yükselişte. Kitap okumayı seven bütün insanlar hesaplı olması, ergonomikliği ve şarj süresinin oldukça uzun olması nedeni ile normal kitaplar yerine e kitapları tercih ediyorlar. Ayrıca e-kitaplar normal kitaplara göre daha tasarruflu.

Kobo Aura H2O Güçlü Özellikleri

İlk kez E-Okuyucu kullanıcısı değilim. Daha önce de Kindle Paperwhite 3 kullanma şansı yakalamıştım. Fakat şarj süresi, hard diskinin yetersizliği ve gün ışığında kullanıldığında ise yazıları okumak oldukça güçleşiyordu. Kobo’ya geçtiğimde ise tüm bu kötü özelliklerden kurtulmuş oldum.

Işık Dedektörü

Kobo özel bir ışık dedektörü barındırıyor içinde. Bu ışık dedektörü sayesinde, gün ışığının fazla olmasında ya da hiç ışık olmaması durumunda kobo ekranını otomatik olarak ayarlıyor ve buna göre okuyucunun gözlerini yormayacak özel bir ışık veriyor. Ayrıca E-Mürekkep teknolojisi sayesinde, gözler için normal kitaplar kadar zararsız. Bilgisayara bakmak ile bir tutmayın e okuyucuya bakmayı.

Yazı Tipi

Kobo, rakiplerinden daha fazla yazı tipi özelleştirme seçeneği sunmaktadır. Kobo Aura H2O’ da 24 yazı tipi boyutu ve 10 yazı tipi arasından seçim yapabilirsiniz. Bununla birlikte yazı tipi kalınlığını da ayarlayabilmeniz mümkün. OpenDyslexic yazı tipi önceden yüklendiğinden Kobo disleksisi olan kullanıcılar için de uygundur. Çünkü bu yazı tipi disleksiler için tasarlanmıştır.

Suya Dayanıklılık

Suya Dayanıklılık
Kobo Aura H2O incelemesi içinde su geçirmezlik sertifikasına sahip bir e-okuyucu olması öne çıkıyor.

Yağmurda kitap okumak hepimiz için büyük bir eksiklik. Kampa gittiğimizde özellikle bu konuda şikayetçi oluyorum. Fakat Kobo su geçirmezlik sertifikası ile satılıyor. Kendim de denedim, su kesinlikle geçirmiyor. HZO Protection’a sahip olmasnının yanında IPX8 standardının gerekliliklerini de karşılıyor. Bir diğer deyişle 2 metre derinlikteki suda, 60 dakikaya kadar su geçirmeden kalabilir. Bu nedenle havuza düşürmekten endişe etmenize ya da üzerine dökülen su yüzünden panik yapmanıza gerek yok.

Pil Ömrü

Kobo Auro H2O’nun pil ömrü, elbette ki cihazı ne kadar kullandığınızla orantılıdır. E-kitabınızı okumak için parlaklığı sonuna kadar açarsanız ya da bir oturuşta tüm kitabı bitirmeye çalışırsanız, cihazı sık şarj etmeniz gerekebilir. Bunun yanında pil ömrünün oldukça uzun gittiğini söylemek mümkün. Haftalarca şarj etmediğimi hatırlıyorum.

Büyük Ekran Özelliği

Normal E-Okuyucuların boyları oldukça ufakken, Kobo’nun sahip olduğu büyük ekran sizi daha çok hapsetmeyi başarıyor. Bu büyük ekran sayesinde yazıyı küçültmeniz durumunda iki sayfayı tek sayfada okumanız bile mümkün. Yazı puntolarını ve yazı imajlarını değiştirmeniz de mümkün. Wi-Fi den kitap indirebilirsiniz. Rakiplerinden daha büyük ekran sunan Kobo Aura H2O, diğer e-kitap okuyucularında genellikle 6 inçlik bir ekran bulunmaktayken 6.8 inçlik bir ekrana sahip. Sonuç olarak, ekran köşegeni, diğer okuyucuların 15,2 cm iken Kobo’da yaklaşık 17,3 cm. Bu çok büyük bir fark gibi görünmese de Kobo Aura H2O yaklaşık %28 daha fazla ekran alanı sunuyor demek.

Işık Rengi

Ayrıca okuduğunuz yüzeye arkadan verilen ışığın rengi okuduğunuz zamana göre değişmektedir. Uyuma vakti ayarladığınızda, belirlediğiniz bu vakte yaklaştığınızda Kobo’nun verdiği ışık rengi değişmekte. Mum ışığı rengini yavaşça vererek, sizin uykunuz ile aranıza girmeden kitabınızı okumanıza olanak sağlıyor. Aura H2O’nun aydınlatması Kobo tarafından çok iyi yapılmış. Arka plan ve metin arasındaki yüksek kontrast sayesinde metinlerin okunması oldukça kolaydır.

Bellek

Kobo Aura H2O, CBZ ve CBR çizgi roman formatlarını destekler. Daha büyük ekran ve daha yüksek çözünürlük çizgi romanlar için daha uygundur. Ekranları bunun için çok küçük olduğu için 6 inç cihazlarda çizgi roman veya PDF okumak daha zordur. Aura H2O, çizgi romanları ve PDF’leri okumak için daha iyidir, ancak daha büyük tabletlerden onu bu hususta geçebilir.

Kobo Aro H2O renkli ekranlara sahiptir, daha fazla düzenleme seçeneği sunar ve daha büyük ekran sayesinde daha büyük yazı tipi boyutuna izin verir. Belleği genişletme yeteneği, Kobo’nun e-kitap okuyucuları için bir artı puandır. Normal e-kitaplar genellikle çok küçük dosya boyutuna sahiptir. Böylece binlerce e-kitap tek bir e-kitap okuyucuda saklanabilir. Ancak, çizgi romanlar ve PDF’ler, görüntüler nedeniyle genellikle çok fazla bellek gerektirir. MicroSD yuvasının kullanışlı olduğu yer burasıdır.

Kobo Aura H2O Nasıl Alınır?

Kobo Aura H2O satın almak için tercih edebileceğiniz çok sayıda platform bulunuyor. Amazon, Hepsiburada ya da Trendyol gibi E-Ticaret sitelerine göz atabilirsiniz. Bunun yanında iyi durumda olan ikinci el cihazları Sahibinden.com ya da Letgo gibi platformlar üzerinden araştırabilirsiniz. Aynı zamanda İdefix ya da D&R gibi kitap-kırtasiye siteleri de Kobo Aura H2O için başvuracağınız duraklardan olabilir.

Farklı e-okuyucu önerilerini almak isterseniz Uygun Fiyatlı E-Okuyucu Önerileri yazımıza göz atabilirsiniz.

Shares:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir