Haberler

Acun Ilıcalı Nasıl Zengin Oldu?

acun ılıcalı nasıl zengin oldu

Günümüzde Türk televizyonu dediğimiz zaman herkesin aklına ilk gelen isim Acun Ilıcalı’dır. Hem dijital hem de geleneksel medyadaki başarısı ile sık sık gündeme gelen Ilıcalı, hakkında en çok merak edilen şey ise servetini nasıl elde ettiğidir. Bu nedenle “Acun Ilıcalı nasıl zengin oldu?” sorusu sık sık merak konusu olur. Hepimizin bildiği üzere Ilıcalı Türkiye’nin vergi rokertmenleri listesinde çoğu zaman adını geçirmektedir. Her ne kadar bu sene listede ilk 50’ye girememiş olsa da zenginliği şüpheye vermiyor. Eğer siz de “Acun Ilıcalı nasıl zengin oldu, kariyerindeki başarıyı nasıl elde etti ve özel hayatında ne gibi şeyler yaşadı?” sorularının cevaplarını merak ediyorsanız içeriğimize göz atabilirsiniz.

Acun Ilıcalı Kimdir?

acun ılıcalı kimdir
Acun Ilıcalı’nın bir diğer adı da Ali’dir.

Ali Acun Ilıcalı, 29 Mayıs 1969 tarihinde Edirne şehrimizde dünyaya gelmiştir. Kendisi aslen Erzurumludur. Türk televizyonu için ürettiği yapımlar, sunuculuk kariyeri ve girişimciliği ile bizlere adını öğretmiştir. Kendisinin ABD, Meksika, Romanya, Macaristan, Brezilya, Kolombiya ve Yunanistan başta olmak üzere pek çok ülkede prodüksiyon şirketi bulunmaktadır.

Yakından tanıdığımız medya devinin farklı eşlerinden toplamda 4 çocuğu bulunmaktadır. Kendisi iş hayatındaki başarısı ile olduğu kadar özel hayatında yaptığı hatalarla da gündeme gelmekte. Eşleri ile olan tartışmalı ayrılıkları, yasak aşkları ve diğer magazinsel haberleri de Ilıcalı’nın sahip olduğu üne kavuşmasında etkili bir rol oynamıştır.

“Acun Ilıcalı nasıl zengin oldu?” sorusunun cevabını anlayabilmemize katkıda bulunacak pek çok ödül almıştır. Çünkü bu ödüller Ilıcalı’nın kariyerindeki başarısını kanıtlar niteliktedir. Böylece yüksek oranlarda gelir elde edebiliyor olması da çok daha makul bir hal alır. Kendisinin başarılarını şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Tanınmaya başladığı günden bu yana binden fazla kez çeşitli kategorilerde ödül almıştır.
  • Son 15 yıldır yapılan anketlere göre defalarca kez Türkiye’nin en güvenilir ilk üç ismi arasına girmeyi başarmıştır.
  • 2019-2020 seneleri arasında Variety dergisinin seçtiği en etkili 500 iş insanı arasında yer almıştır.
  • Sürekli olarak yeni girişimlerde bulunmuş ve sahip olduğu şirket sayısını arttırmıştır.
  • Çok sayıda farklı sektörlerdeki şirketlere global çapta yatırımlar yapmıştır.
  • Hem Türkiye içerisinde hem de uluslararası çapta gerçekleştirilen bağış kampanyalarına yüksek miktarda paralar bağışlayarak gündem olmuştur.
  • Kendi gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleri ile de gündemde yer almıştır.

Elbette ki “Acun Ilıcalı nasıl zengin oldu?” sorusuna cevap bulabilmek için yalnızca bunlar yeterli olmayacaktır. Bu soruya daha iyi bir yanıt alabilmek adına kendisinin kariyerine bir göz atalım.

Acun Ilıcalı Kariyeri

acun ılıcalı kariyeri
Acun Ilıcalı, kariyerine muhabirlik yaparak başlamıştır.

Ilıcalı, iş hayatına ilk atıldığında yalnızca 22 yaşındaydı. Tarih 1990’lı yılları gösterdiğinde kendisi Show TV kanalında spor muhabirliği yapıyordu. Ardından 2002 senesinde medya sektörünün içerisine doğru bir adım daha attı ve televizyon kanalları için içerikler üretmeye başladı.

Kendisinin hem ürettiği hem de sunduğu ilk içerik ise Acun Firarda’ydı. Bu program sayesinde 100’ü aşkın ülkeyi gezerek izleyenlerine farklı kültürleri tanıttı. Böylece kendisi biraz daha tanınır biri olmuştu.

Acun Firarda sayesinde hatrı sayılır bir gelir elde eden Ilıcalı, 2004 senesinde Acun Medya şirketini kurdu. Sahip olduğu şirket bünyesinde yurt dışında popüler olan programların formatlarını satın aldı ve Türkiye’ye uyarladı. Bu girişim ise “Acun Ilıcalı nasıl zengin oldu?” sorusuna verilecek en net cevap sayılabilir. Çünkü Ilıcalı bu programlar sayesinde defalarca kez izlenme rekorları kırdı. En ünlü televizyon kanallarının prime time kuşaklarında kendi programlarına yer vererek şöhretini kazandı. Acun Ilıcalı’nın Türkiye’ye uyarladığı programlar ise şunlardı:

  • Var Mısın Yok Musun?
  • Fear Factor
  • Survivor
  • Yetenek Sizsiniz
  • O Ses Türkiye
  • Masterchef
  • Yok Böyle Dans
  • Rising Star
  • Ninja Warrior

Bu programların her biri büyük kitleler tarafından ilgi gördü ve hala da görmeye devam ediyor.

Acun Ilıcalı, 2013 yılında yeniden zekice bir girişimde bulundu ve TV8 kanalına sahip oldu. Başlangıçta %1’lik izlenme oranına sahip olan bu kanal Ilıcalı sayesinde Türkiye’nin en çok izlenen kanallarından biri haline geldi. Ardından Doğuş Yayın Grubu’nun da Ilıcalı ile ortak olması sayesinde TV8 çok daha yüksek izlenme sayıları elde etmeye başladı. Böylece “Acun Ilıcalı nasıl zengin oldu?” sorusunun cevabı da biraz daha netleşmiş oldu diye düşünüyoruz.

Ilıcalı, 2016 senesinde TV8’e ek olarak TV8,5 adlı televizyon kanalını da bünyesine dahil aitti. Bu kanal da tıpkı Ilıcalı’nın diğer işleri gibi kısa sürede büyük bir başarı elde etti.

Acun Ilıcalı’nın Uluslararası Alandaki Başarısı

acun ılıcalı uluslararası alanda başarısı
Acun Ilıcalı, Ricardo Saline ile bir anlaşma imzalamıştır.

Acun Ilıcalı’nın uluslararası girişimlerinin ilki 2016 senesinde gerçekleşmişti. Ilıcalı o sene, O Ses, Survivor, Yetenek Sizsiniz ve İşte Benim Stilim gibi birçok programının prodüksiyonluğu Yunanistan’da yapmaya başladı. Yunanistan’daki Skai TV kanalında yayınlanan bu programlar Yunan televizyon tarihinin rekorlarını kırarak Ilıcalı’nın zenginliğine zenginlik kattı diyebiliriz.

Tüm bu başarılardan sonra yeni bir girişimde bulunmak isteyen Ilıcalı dünyada bir ilki gerçekleştirerek spor ve realite alanlarının her ikisine de hitap edebilen bir program üretti. Exathlon adı verilen bu program Türkiye’de başarı elde etti ancak bununla da sınırlı kalmadı. ABD, Meksika, Romanya, Kolombiya, Macaristan ve Brezilya gibi pek çok ülkede yayınlandı. Hatta ABD’deki hispanik izleyiciler için İspanyolca diline de çevrildi.

Ilıcalı’nın Exathlon adlı programının büyük bir başarı elde etmesi uluslararası alanda dikkat çekti. Bu sayede Meksika’nın medya devi Ricardo Saline ile bir anlaşma imzalamayı da başardı. Anlaşma sayesinde Meksika’nın çok izlenen TV kanalları arasında yer alan Aztece Uno’nun hem gündüz hem de akşam kuşakları için üç yıl boyunca içerik üretebilme hakkını elde etmiş oldu.

Medya patronu Acun Ilıcalı’nın hem kendi ürettiği hem de haklarını satın aldığı programlar dünyanın dört bir yerinde, çok sayıda ülkede izlendi ve izlenmeye devam ediyor. Buna ek olarak Ilıcalı’nın 25 Mayıs 202 senesinde Suvivor 2020 yarışmacıları ile Instagram’da gerçekleştirdiği canlı yayın da 3 milyon kullanıcı tarafından aynı anda izlendi. Böylece Instagram’ın dünya rekoru da kırılmış oldu. Bu da Ilıcalı’nın dünya çapındaki başarılarından bir tanesidir.

Acun Ilıcalı’nın uluslararası alanda gerçekleştirdiği girişimler bunlarla da sınırlı değil. Kendisi 2020-2021 sezonunda, Hollanda Eredivisie Ligi futbol takımları arasında yer alan Fortuna Sittard’a ortak olarak futbol sektörüne doğru bir adım da attı. Ancak bu ortaklığına yakın zamanda son vermiştir. Bunun üstüne de İngiltere liginden bir futbol takımı satın alacağını duyurmuştur. Ilıcalı’nın İngiltere liginden bir futbol takımı satın alabilecek olması da bizlere Acun Ilıcalı’nın serveti konusunda bazı fikirler verebilir.

Acun Ilıcalı’nın Güncel Girişimleri

acun ilicali güncel girisimleri
Exxen platformu kurulduğu günden itibaren çok sayıda üye edinmektedir.

Medya devi Ilıcalı 2021 senesinde dijital medyaya da bir adım attı. Kendisine ait olan EXXEN platformunu kurarak pek çok film ve dizinin haklarını satın aldı. Böylece bu tarz içeriklerin ücretli üyelikler sayesinde internet üzerinden sağlanabilir olmasına yol açtığını söyleyebiliriz. Bu platforma ilk haftasında 500 binden fazla üye kazandı. Hatta çok sayıda kişinin aynı anda üye olmaya çalışması sebebi ile platformda teknik sıkıntılar bile yaşandı.

Bu durum her ne kadar büyük bir başarı gibi gözükse de EXXEN bazı olumsuz yönlere de sahip. Çünkü EXXEN’e üye olmaya çalıştığınızda karşınıza çıkan kullanıcı sözleşmesinde yer alan bağlantılar sizi Blu TV’ye yönlendiriyordu. Bu korkunç hata bizlere EXXEN kullanıcı sözleşmesinin Blu Tv’den kopyalandığını düşündürttü. Acun Ilıcalı bu büyük hata hakkında herhangi bir yorum yapmayarak şüphelerimizin doğruluğunu destekledi bile diyebiliriz. Üstelik bunun üstüne Blu TV’nin sahibi Aydın Doğan Yalçındağ’da kullanıcı sözleşmesinin ekran fotoğrafını sosyal medya hesabı üzerinden paylaşarak üstüne “Aman dikkat 😊😊” notunu ekledi. Bir sözleşmenin başka bir kurumdan kopyalanması bile yeterince kötüyken, içerisindeki bağlantı linklerinin kontrol bile edilmemiş olması bizlerden büyük bir eksi aldı.

Acun Ilıcalı’nın en güncel girişimi ise Acunmedya Akademi oldu. Nişantaşı Üniversitesi bünyesinde açılan bu akademi öğrencilerine gastronomi ve dijital alan eğitimleri veriyor. 50 binden fazla öğrenci başvurusu alan bu akademi medya konusunda yeni profesyoneller yetiştirmeyi amaçlıyor.

Acun Ilıcalı Kişisel Hayatı

acın ılıcalının kişisel hayatı
Acun Ilıcalı’nın kişisel hayatı sık sık magazine konu olmaktadır.

Acun Ilıcalı’nın kişisel hayatı de kendisinin sık sık gündeme gelmesine sebep olmaktadır. Gerek tartışmalı aşk hayatı gerekse Fenerbahçe’ye olan büyük tutkusu kendisinin magazinde çok kez yer almasını sağlıyor. Ilıcalı’nın pek çok tartışmaya yol açan özel hayatının gelişmelerini sizlere şu şekilde listeleyebiliriz:

  • 1989 senesinde Seda Başbuğ ile evlendi.
  • Bu evlilikten Banu adında bir kız çocuğu dünyaya geldi.
  • 1993 senesinde Seda Başbuğ ile Acun Ilıcalı boşandı.
  • Ilıcalı, 2003 senesinde Zeynep Yılmaz ile evlendi.
  • Bu evlilikten Leyla ve Yasemin adlarında iki kız çocuğu dünyaya geldi.
  • Acun Ilıcalı’nın Zeynep Yılmaz ile evli olduğu süre içerisinde Acun Medya’nın bir parçası olan Şeyma Subaşı ile bir ilişkisi olduğu ortaya çıktı.
  • Şeyma Subaşı 2013 senesinde, babası Acun Ilıcalı olan Melisa Ilıcalı’yı dünyaya getirdi.
  • Ilıcalı ile Zeynep Yılmaz 2016 yılında boşandıklarında Şeyma Subaşı üstünde “Boşandılar” yazan bir fotoğrafını Instagram hesabında paylaştı.
  • 2017 senesinde ise Acun Ilıcalı ve Şeyma Subaşı bütün Türkiye’nin konuştuğu büyük bir düğün ile evlendi.
  • Acun Ilıcalı ve Şeyma Subaşı evlendikten kısa bir süre sonra 2018 senesinde boşandı.
  • Ilıcalı günümüzde Şeyma Subaşı’na olan benzerliği ile anılan Çağla Ayça Altunkaya ile birlikte.

Acun Ilıcalı’nın özel hayatı oldukça ilginçtir. Hatta bazı kişiler için kendisinin servetinden bile daha çok ilgi çekici olabilir. Bu nedenle bu konu hakkındaki bilgileri de sizler için içeriğimize ekledik.

Eğer zengin ve başarılı insanların hayat hikayelerini öğrenmekten keyif alıyorsanız Dünyanın En Zengin İnsanı: Jeff Bezos yazımıza da göz atmalısınız.

Shares:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir